Argos, Debenhams och Amazon säljer bagage som passar Ryanair och du kan inte ta med gratis

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

'Men butiken sa att det skulle gå bra!'(Bild: PA)



En ny undersökning har avslöjat att stora high street och onlinebutiker har sålt kabinbagage som de hävdar passar på Ryanair som inte kan användas utan att betala extra.



Nu PengarSparandeExpert, som genomförde utredningen , varnar resenärer för att dubbelkolla eller stå inför en avgift på 25 € (22,70 £) och se sitt bagage flyttas till lastrummet om de inte redan har betalat för en större väska.



MoneySavingExpert.com-funktioner redaktör Steve Nowottny sa: 'Ryanairs bagageregler är superstrikta, och eftersom de ändrades två gånger förra året kan passagerare föga förvånande fastna. Men återförsäljare måste göra vad de kan för att hjälpa till och se till att de är riktigt tydliga när de säljer bagage.

'Om en väska marknadsförs som lämplig för Ryanair, kommer många att anta att det betyder att du kan flyga med den gratis. Om så inte är fallet bör shoppare varnas tydligt. '

dr hoover färsk prins

Om den är för stor kommer din väska att märkas, läggas i lastrummet och du kommer att drabbas av en avgift på 25 € (Bild: SWNS)



Ryanair uppdaterade senast sina regler för kabinbagage i november och säger att passagerare bara kan ta en påse som inte är mer än 40 cm x 20 cm x 25 cm fri.

Om du betalar för en Priority, Plus/Flexi eller anslutande flygbiljett får du en andra väska med, upp till 55 cm x 40 cm x 20 cm.



Om din väska inte passar kommer Ryanair att ta ut en väskeavgift på 25 € och ditt bagage kommer att märkas och placeras i lastrummet.

shane warne plastikkirurgi före och efter

Men säljare på Amazon och Ebay samt större detaljhandel på high street har sålt väskor som är mycket större beskrivna som rätt storlek för Ryanair.

(Bild: Getty Images)

MoneySavingExpert.com fann att Debenhams sålde en 'kabinväska' på 55 cm x 39 cm x 20 cm med en beskrivning: 'passar alla större flygbolag inklusive Easyjet, British Airways och Ryanair'.

Argos låter dig välja väskor baserat på storlek, men fortfarande klassificeras Ryanairs mått som 55cm x 40cm x 20cm - om du följde en länk på webbplatsen hittar du flera väskor märkta 'Ryanair' som är mer än 40cm x 20cm x 25cm.

cristiano ronaldo ballon d or

MoneySavingExpert spårade också upp listor på Amazon och Ebay för 'Ryanair' -påsar som är större än gratisavgiften.

Robert Dyas sålde en kabinväska i storlek 55 cm x 35,5 cm x 20 cm som det stod 'passar Easyjet och Ryanair kabinstorleksbegränsningar'.

Samtidigt sågs Ryman sälja ett 'hyttgodkänt handbagage' som det hävdar är 'utformat för att passa Ryanair' - men uppmätt 55cm x 35cm x 20cm.

Hur stor är din väska? (Bild: Getty)

Sedan undersökningen har Argos uppdaterat sin webbplats för att återspegla de senaste reglerna för handbagage för prioriterade och icke-prioriterade Ryanair-passagerare separat.

värsta ställena att bo på

Debenhams uppdaterar också sin webbplats 'snarast' och Amazon sa att den skulle ta bort alla uppgifter som den hittade var inaktuella samt att be tredje parts säljare att uppdatera produktbeskrivningarna för att göra dem korrekta.

Ebay sa också att det skulle ta bort listor som var felaktiga och tillade: 'Ebay -policyn säger att säljare alltid måste beskriva produkter korrekt och att de kan bli utsatta för åtgärder för att inte göra det. Vår pengarna tillbaka -garanti innebär att om en vara levereras inte som den beskrivits, kommer kunden ha rätt till full återbetalning från säljaren.

Men Robert Dyas och Ryman - som ägs av samma företag - tyckte inte att de borde ändra någonting.

'Vi säger inte att det är gratis att ta med handbagage på ett flyg', säger en talesman till MoneySavingExpert.

'Alla våra hyttfodral 55cm x 35cm x 20cm accepteras på alla flygningar.'

MoneySavingExperts Nowottny sa: 'Det är bra att se ett antal butiker som gör ändringar på sina webbplatser bakom vår undersökning - men om du är en passagerare som letar efter en ny kabinväska är meddelandet klart.

'Anta inte att du kommer att kunna flyga med en väska gratis baserat på marknadsföringsspelet ensam. Kontrollera istället de exakta måtten på alla väskor du planerar att köpa, och ditt flygbolags ersättningar. '

ricky gervais hus hampstead

Se Även: