Vinnie Jones: Jag har andlig koppling till Gazza och är rädd att det kommer att sluta med en tragedi

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Vinnie-Jones-Main

Sjätte sinnet: Jones säger att han och Gazza, på bilden i det berömda skottet 1987, har en andlig koppling



Fotbollens och Hollywoods hårda man glöder mig i glömskan, hans LA-garvade panna rynkade, glänsande faner gnisslade, örnögon knivskarpa.



Jag är ganska bra på det stirrande spelet när du försöker att inte blinka-men när personen som blickar dig är Vinnie Jones kommer det bara att bli en vinnare.



Det är inte bara bländningen från stjärnan i Lock, Stock och Two Smoking Barrels som avväpnar. Vinnie, 49, pratar om sin kompis Paul Gascoigne så intensivt att luften mellan oss nästan sprakar.

Han säger: Jag har en andlig koppling till Gazza, jag tror ärligt - jag får en konstig känsla över mig, ett sjätte sinne, när något är fel. Som de säger med en tvilling har du en känsla om de blir skadade eller hjärtkrossade - det är sjukt konstigt.

Gazza, 47, för närvarande nykter, talade nyligen uppriktigt om sin kamp med alkoholism och den senaste störten från vagnen och erkände att han nästan har dött 19 gånger.



I oktober delades han in i lagen om psykisk hälsa efter att chockerande bilder visade honom mager och åldrad.

De skrämde Vinnie.



Mitt hjärta sjönk, jag var förstörd - men jag fick den känslan innan jag såg bilderna, jag visste att något inte stämde.

Parets vänskap började inte precis på ett konventionellt sätt. Under ett Wimbledon mot Newcastle -spel 1987 fotograferades Vinnie och tog tag i unga Gazzas privata delar.

nominering av årets idrottspersonlighet 2018

Gascoigne på bilden i september:

Paul Gascoigne är avbildad och ser förvirrad ut Visa galleri

Badboy Vinnie - en av Wimbledons Crazy Gang - var ökänd för smutsiga knep men även enligt hans mått var detta ett extremt beteende.

De åren är föremål för en ny BT Sport -dokumentär, The Crazy Gang, och när han talar på set under en paus från inspelningen säger han att det inte fanns några dåliga känslor. Gazza skickade till och med honom en röd ros efter deras ögonblick och de två har varit i sporadisk kontakt sedan dess.

Filmlås och två dubbla fat

Vinnie in Lock Stock And Two Soming Fat

Vi har varit bundna av den bilden under den största andelen av våra liv och vi kommer alltid att vara det, förklarar han.

Men fruktar Vinnie att bandet oundvikligen kommer att bryta med att han står vid den före detta mittfältarens begravning?

Tyvärr är det det enda sättet det kan gå, säger han tyst. Om inte någon kan hitta ett botemedel - det är inte som att han älskar att dricka, det är en sjukdom.

Vinnie påminner om att umgås med Gazza förra året när han, precis som nu, var av sprit.

Han beskriver de maniska hanteringsmekanismer som Gazza använde för att dämpa hans sug. Vi gick på ett spel och han var tvungen att stanna vid varje bensinstation för att ta en kaffe, det var hans fix, om du inte kan dricka en whisky har du ett annat sug, säger Vinnie.

Tidigare har han försökt hjälpa till genom att få Gazza ur Storbritannien. Men det har inte fungerat.

värsta städerna att bo i Storbritannien
Vinnie Jones och Madonna

Vinnie Jones och Madonna vid Evening Standard Film Awards i London

Jag tänkte göra en sak där jag och han fiskade i Kanada - men jag tror att folk engagerade sig och förklarade att andra hade försökt få pengar på deras vänskap. Folk utnyttjar honom, det har de varit sedan han var 16.

Vinnie har bekämpat sina egna demoner med flaskan och hans spritdrevna våldsamma serie är väldokumenterad.

alfred storm holch povlsen

1995 bet han näsan på -reportern Ted Oliver. Tre år senare dömdes han för att ha attackerat en granne.

År 2003 hotade han med att få en flygvärdinna mördad - vilket ledde till samhällstjänst och livstids förbud från Virgin Atlantic.

Senast, 2012, ledde sprit honom till problem igen när han fick en kyss på en tjej han träffade i en klubb. Han säger att det faktum att filmer direkt gick online visar att det var en uppläggning-men hans fru Tanya, som han träffade i 12-årsåldern, var rasande.

Han slutade dricka helt och träffade en psykolog för första gången och erkände att han hade blivit social alkoholist.

Jag hade druckit min kvot, det var att komma i vägen för jobbet, jag var bakfull och deprimerad, säger han.

Med hänvisning till Gazza säger han: Jag kan känna igen den personen i mig själv, det var i mig så länge - nykter, jag var alltid en trevlig kille, jag ville veta varför jag blev så arg när jag drack. Jag var inte lycklig förrän jag hade skadat mig själv - skämde ut mig själv.

En gång, inför den offentliga motreaktionen efter sin näsbitande attack, lade Vinnie ett hagelgevär i munnen. Han slutade bara med att trycka på avtryckaren.

Paul Gascoigne

Vinnie Jones klämmer testiklarna från motståndaren Paul Gascoigne 1988 (Bild: )

Lock, Stock Director Guy Ritchie sa en gång till mig, vi har alla en hund i oss och min är en stor hemsk jävel. Han sa att jag var tvungen att förvara den i kenneln, och det gör jag. Det är när det går bra, det är när det smyger ut.

Nu startar jag honom rakt i b ****** s. Hans rykte som badboy började i Wimbledon, kallat Crazy Gang av kommentatorn John Motson. Teamet var känt för aggression och brutala upptåg mot lagkamrater. Tillsammans med Dennis Wise och John Fashanu märktes Vinnie som en ledare.

julquiz och svar

Det bästa skrattet var när vi hade ett stort slag i Chelsea-det var 21 spelare i mittcirkeln som alla kastade slag.

När folk kom den första dagen skulle vi klippa upp alla deras redskap och spika sina skor på bänken med sex-tums spikar.

Eric Young lämnade Brighton, kom till Wimbledon och tog med sig stövlarna i en Brighton -väska. Jag och Wisey fyllde på med lättare bränsle, hela omklädningsrummet gick upp. Du blev buntad i uppvärmningen, vi skulle ta bort dig och sänka dig i den iskalla floden. Alla som kom nära oss var livrädda.

Vinnie hävdar att det var en barnslighet i det hela. Han minns när teamet hängde innehållet i Glyn Hodges hotellrum från fönstret med lakan.

VINNIE JONES PROMOTIVERAR BT SPORT

(Bild: C1 FOTOGRAFI)

Många av oss kom inte upp genom rätt led, vi var på en byggarbetsplats eller Fash kom från ett trasigt hem, vi hittade alla vår familj på många sätt - för mig var det fantastiskt. Vinnie föddes i Watford, hans pappa en värmeingenjör och byggare. Hans föräldrar splittrades när han var 13 och han blev egensinnig.

Han stannade hos sin pappa men deras förhållande var flyktigt och Vinnie lämnade hemmet vid 16 efter misshandel. Han var hodbärare, hyllstaplare och högskoleförrättare-och det var där han lekte med studenterna, sågs han av semi-proffset Wealdstone FC. 1986 skrev han på för Wimbledon. Vi hade de bästa bilarna, bodde i radhus, men det var det som höll oss fokuserade, du var skyldig klubben ett fantastiskt liv, klubben var inte skyldig dig löner, säger han.

Han medger att det var väldigt, mycket alkoholdrivet, när han kom ihåg en spritpass innan Wimbledons berömda FA-cupseger över Liverpool.

Martin Lewis skattelättnader

Vinnie Jones på Wimbledon

101/10

Första stavningsapparna/målen

221/15

2: a stavningsappar/mål

Han flyttade till Leeds Utd, Sheffield Utd, Chelsea, sedan tillbaka till Wimbledon, kvar i ofta problem. År 1992 presenterade han en video som heter Soccer's Hard Men och fick honom bannlyst för att ha föraktat spelet. Även efter att han slutade med fotboll för filmskapande Lock, Stock 1998, följt av Snatch och blandade med Ritchies dåvarande fru Madonna - kunde han inte tygla hunden. Men under de senaste två åren, insisterar han, är han en förändrad man.

En mer hälsosam LA -livsstil har hjälpt. Han flyttade dit tidigt med Tanya, hennes dotter Kaley och hans son Aaron, de har inte fått barn tillsammans på grund av Tanjas hjärttillstånd. Quentin Tarantino ligger bredvid.

Förra året kämpade han mot hudcancer, men tillbaka till full hälsa säger han att han är redo att omfamna livet. Han kommer till och med att spela en ny amerikansk komedi - Galavant. Jag tar p *** ur mig själv - jag kunde inte ha gjort det med några öl i mig, medger han. Men plötsligt är Crazy Gang -ledaren tillbaka.

Jag har gjort 70 filmer, jag har mycket respekt. Jag promenerade i Four Seasons och Robert Duvall var där med 10 vänner. Plötsligt hör jag ’Vinnie!’ Jag får respekten från Cage, Stallone. Folk säger att du är nervös på uppsättningen? B ***** ks ... de blir nervösa!

Och så är Vinnie avstängd, hans mobila skrällande Mission: Impossible. Lite visar sig omöjligt för Mr Jones, framför allt inte tävlingar i ögonen.

Se Även: