HMRC -bluffmeddelandet som fångar folk - vad du behöver se upp för

Hmrc

Ditt Horoskop För Imorgon

Undvik att ange detaljer online utan tillräcklig forskning(Bild: RF Culture)



Bedrägerier riktar in sig på att britter fyller i sina skattedeklarationer genom att skicka falska e -postmeddelanden som ber dem att skapa ett 'statligt gateway -konto', som sedan begär sina personliga bankuppgifter.



clive owen yorkshire bonde ålder

Kunder som får ett e-postmeddelande med ämnesraden '#Refund Payment Confirmation Number' följt av ett 11-siffrigt nummer, uppmanas att rapportera och radera meddelandet omedelbart.



Detta kan göras igenom Actionbedrägeri här .

En kund, som vill vara anonym, berättade för NEWSAM Money att han blev misstänksam efter att e -postmeddelandet bad om hans kortnummer och sorteringskod och påstod att han var skyldig honom pengar.

Han sa: 'Jag märkte texten och följde länken tills jag kom till den del där de bad om mitt kortnummer och bankkontouppgifter.



'Jag blev misstänksam och slutade sedan och ringde direkt till HMRC. Jag fick mejlet den 12 januari. '

En annan berättade för oss hur han klickade på e -postmeddelandet och förlorade 16 000 pund - efter att bedragare förfalskat en serie kreditkort i hans namn.



'Efter att ha fått ett e -postmeddelande från HMRC om att jag hade skatt att kräva tillbaka skickade jag mina bankuppgifter. Jag fick då mitt konto rensat med över 16 000 pund eftersom de fick kreditkort skickade till en adress i Birmingham.

Hackarna - som spenderade de flesta av de stulna pengarna hos grossisten Costco, lyckades till och med ändra sina nätbankuppgifter.

'Min bank återbetalade så småningom de stulna pengarna men agerade inte mot bedragarna.'

I det bedrägliga e -postmeddelandet som för närvarande cirkulerar står det: ”Vi skickar det här e -postmeddelandet för att meddela att vi efter den senaste årliga beräkningen av din finanspolitiska verksamhet har fastställt att du är berättigad att få en skattedeklaration på £ [summa]. För att få din skatteåterbäring måste du skapa ett Government Gateway -konto. '

Om du ser det här e -postmeddelandet, rapportera det omedelbart

Det verkar dock som om inte alla e -postmeddelanden är desamma.

NEWSAM Money -läsaren Mark Cody fick ett meddelande som påstås från HMRC och hävdade att han skulle betala tillbaka skatten. Han kontaktade dock snabbt HMRC som informerade honom om att det var en potentiell bluff.

Mark fick två e -postmeddelanden samma datum som väckte hans misstänksamma och fick honom att meddela skattekontoret

En talesperson för HMRC har varnat alla som tar emot dessa e -postmeddelanden att omedelbart kontakta deras phishing -team. Om du är osäker på hur ett nätfiske -mejl ser ut kan du se några exempel på HMRC: s webbplats här . Om du är osäker på om e -postmeddelandet är legitimt eller inte kan du göra det läs allt om hur och varför HMRC skulle kontakta dig här .

I december rapporterade skatteverket att det hade minskat antalet phishing -e -postmeddelanden som kunderna får med 300 miljoner, vilket erbjuder bättre skydd för kunder mot bedrägeri och identitetsstöld.

Det stod att det skulle ha skett en betydande minskning av en halv miljard phishing -e -postmeddelanden som skickas till kunder som påstås komma från en@HMRC.gov.uk & apos; e -postadress både 2014 och 2015.

Men regeringens skatteorgan varnade för att ett antal e -postmeddelanden fortfarande cirkulerar - och med cyberbrottslighet som för närvarande är högst bör kunderna vara extra försiktiga när de anger personuppgifter online.

HMRC: s chef för cybersäkerhet, Ed Tucker, sa: ”Phishing -e -postmeddelanden är ett stort fokus för vårt cybersäkerhetsteam.

'De är mer än bara oönskade meddelanden; de är ett sätt på vilket brottslingar vill utnyttja allmänheten och få tillgång till sina personliga och ekonomiska uppgifter. Detta kan i sin tur leda till bedrägeri och identitetsstöld. '

En talesperson för HMRC sa till NEWSAM Money: 'Den som har fått ett HMRC -mejl som de misstänker är en bluff, vänligen skicka det till phishing@hmrc.gsi.gov.uk och öppna inga länkar eller bilagor som bifogas. '

omröstning

Har du fått detta bedrägliga meddelande?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Hur man upptäcker en skattebedrägeri

Om HMRC behöver kontakta dig om något konfidentiellt svarar de per telefon eller post

Om du har ett mejl som påstår sig vara från HMRC, se till att det är den verkliga affären. Ett bra sätt att börja är genom att titta på vad skattmannen vill ha av dig.

Kolla även mejladressen. Legitima företag skickar e -postmeddelanden via en server baserat på deras företags webbplats (till exempel support@microsoft.com). Om du ser en lång rad med siffror framför @ -tecknet eller namnet på en gratis e -posttjänst före .com (eller någon annan domän) måste du ifrågasätta legitimiteten för det aktuella e -postmeddelandet.

Faktorer som kan hjälpa till att identifiera en phishing -bluff inkluderar:

  • Felstavningen av HMRC

  • HMRC säger att det aldrig skulle be en kund att öppna bilagor för att gå vidare till betalning. Istället skulle det be kunden att logga in på sitt konto eller kontakta dem direkt. Skatteorganet säger också att det inte skulle sätta en siffra på den påstådda betalningen i själva e-postmeddelandet.

Dessutom kommer HMRC ALDRIG att fråga dig om följande i en text eller e -post:

  • Din personliga och ekonomiska information, inklusive dina bankuppgifter eller fullständiga adress

  • Specifika fakta om din deklaration och ekonomiska status

  • Ett erbjudande om återbetalning eller återbetalning

Om du får ett misstänkt sms meddelar HMRC att du vidarebefordrar det till numret: 60599

Vissa webbläsare kommer att identifiera en falsk webbplats och varna dig för att gå in på den. Om du upptäcker en osäker webbplats, du kan rapportera det här .

Läs mer

Bedrägerier att se upp för
& Apos; fångade fortkörning & apos; lurendrejeri Texterna som ser verkliga ut EHIC- och DVLA -bedragare 4 farliga WhatsApp -bedrägerier

Jag har svarat på ett mejl: Vad ska jag göra?

Kontakta HMRCs säkerhetsteam om du tror att du har gett någon personlig information som svar på ett misstänkt e -postmeddelande eller text.

Inkludera kort information om vad du avslöjade (till exempel namn, adress, HMRC -användar -ID, lösenord) men ge inte dina personuppgifter i e -postmeddelandet.

För att kontakta HMRC: s säkerhetsteam, e -post security.custcon@hmrc.gsi.gov.uk , eller rapportera någon nätfiskeaktivitet till phishing@hmrc.gsi.gov.uk .

Se Även: