Happy Mondays -stjärnan Shaun Ryder ångar över royalties som snubbar efter kända texter

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Glada måndagar

Happy Mondays Shaun Ryder ångar över royalties snub för kända texter



Shaun Ryder är en olycklig måndag eftersom han inte får några royalties av sina mest kända texter.



Stjärnan säger att han inte får en krona i rättigheter för sin Twisting my melon man -linje eftersom låten den är en del av - Step On - är en coverversion.



Originallåten är He’s Gonna Step on You Again, en hit från 1971 av John Kongos.

topp tio resebyråer i Storbritannien

Shaun sa: John Kongos är en tight git. Vi får inte ett öre av det .... & apos; Twisting my melon man, call the polis ’we don't get a penny of it, no. Jag sa till honom och hans folk 'ge oss en procent'. [de sa] ”Nej, jävla av”.

Men igår kväll slog John tillbaka i ett uttalande till NEWSAM.



Shaun är inte nöjd med snubben

Shaun är inte nöjd med snubben (Bild: Adam Gerrard / )

Och han påpekade att frasen - Twisting my melon man - användes av den sena skådespelaren Steve McQueen och inte ens var Shauns egen uppfinning.



John sa: Shaun & apos; CoatTail & apos; Ryder har helt klart aldrig förstått hur publicering eller låtskrivande fungerar. BTW stora skådespelaren Steve McQueen vill att hans andel av & apos; twisting my melon man & apos; Citat.

Hej Shaun, vi bad dig inte att spela in låten - du valde att och det förändrade ditt liv. Vi sa aldrig till dig att f *** off & apos; men nu kan det vara en bra tid.

holly willoughby dansar på is

John tillade: I musikbranschen finns låtskrivare, förlag och artister. He’s Gonna Step On You Again var ursprungligen en hit för mig 1971.

Glada måndagar

Glada måndagar (Bild: We Love TV)

Det finns mer än 20 omslag till låten inklusive några som var stora hits i olika länder - innan Happy Mondays fanns.

Ingen av dessa artister bad om eller fick någon andel av kompositör/utgivar royalties.

'Det är så det fungerar. Hej Shaun, vi bad dig inte att spela in låten - du valde att och det förändrade ditt liv. Shaun har gjort mig orolig i offentligheten i många år - det stör mig inte riktigt, men historien måste ställas upp - en gång för alla.

nyårsförsäljning 2019

Shaun pratade om White Wine -frågestunden med Kate Thornton och förklarade varför måndagarna gjorde låten.

Bez och Shaun på scenen

Bez och Shaun på scenen (Bild: Redferns)

Han sa: Vi var på en etikett som heter Electra i Amerika. Det var Electras 25 -årsdag, vi fick alla Omega -klockor och de sa: 'Det är rätt, det vi behöver att du är att göra, vi vill att du tar en katalog över en gammal Electra -artist och gör något med det.'

Vi var som ”Måste vi?” Så de gav oss ett C90 -kassettband med massor av saker på och jag tror att det var det första eller andra spåret där. Vi gjorde ett riktigt jobbigt jobb, skickade det till [Paul] Oakenfold för att bråka med det, han skickade tillbaka det och lade till lite ... gjort på fem minuter.

dagliga spegelhoroskop för idag

Ryder, 58, berättade nyligen om att ha hårbotten och ögonbrynen tatuerade med falskt hår efter att ha lidit alopeci. Han har också falska tänder och en höftbyte.

Se Även: