Magalufs 'deathtrap': Fruktansvärt misstag som kan ha lett till att tre helgobritter dör i komplex i år

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Tom Channon är den tredje ungen som dör i Eden Roc -lägenhetskomplexet i år(Bild: WALES NEWS SERVICE)



Hjärtskadade föräldrar har efterlyst en & apos; deathtrap gångväg & apos; att stängas av efter att deras son blev den tredje brittiska semesterfiraren som dog i det spanska komplexet i år.



Familjen till den tragiska Tom Channon, 18, var chockad över att upptäcka att gångvägen där Tom föll från inte har stängts sedan tragedin.



John Channon, 67, och Ceri, 49, flög till Mallorca i ett desperat försök att förstå vad som hände med tonåringen, som föll till döds i Eden Roc -lägenheterna när han tog sig tillbaka till sitt hotell.

Som den Safer Tourism Foundation uppmanar ägarna till lägenheterna i Torrenova att göra omedelbara säkerhetsförbättringar, sa Tomas pappa John: ”Det är en verklig fara, det är en verklig fara. Du kan förlora ditt liv här.

'Jag tror att vi känner att det är en förolämpning mot Tom, det är och förolämpning av det som hände Tom och hans minne att ingen hade varit tillbaka i fem dagar för att låsa grinden för att försöka stoppa detta igen.'



På bilden är Tom (till vänster) med sina bröder Harry (mitten) och James (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Eden Roc lägenheter i Torrenova, Magaluf



ny variant av covid
Skotten hade arbetat på en bar på orten

Natalie Cormack föll till döds på anläggningen i april (Bild: Internet okänd)

Tom tros ha fallit 70 meter från gångvägen medan han försökte ta sig fram till Hotel Florida där han bodde och trodde att det fanns en trädgård på andra sidan på grund av en enorm mängd överväxt.

Jane Champ, vars son också var på semester med Tom, sa: 'Det finns inget säkerhetsskylt för att varna någon för farorna.

'Det finns bara den här låga väggen och om du tittar på den från ett par steg bakåt skulle du bara anta att det var en trädgård men du tittar över och dess glömska.'

Kelly Chamberlain, mamma till en annan av Tomas vänner sa: 'Om jag kunde gå dit nu och bara sitta där varje kväll för att stoppa det, skulle jag göra det.'

Hans död kommer efter att bararbetaren Natalie Cormack West Kilbride, Skottland, föll från Eden Roc -flerfamiljshuset i april efter att ha försökt ta sig längs ett överhäng efter att hon upptäckte att hon inte hade nycklar att komma in.

Jane Champ, vars son också var på semester med Tom, sa: 'Det finns inget säkerhetsskylt för att varna någon för farorna' (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Den enorma nedgången vid lägenhetskomplexet (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Och förra månaden dog Tom Hughes, 20, från Wrexham, North Wales, i samma kvarter - och NEWSAMOnline rapporterade tidigare att han också föll till marken.

Trädgårdsmästaren Sergio Narvaet, som upptäckte Toms kropp i torsdags, tre månader efter att han också hittade Natalies kropp under liknande omständigheter, säger att han tror att pojkarna måste ha blivit desorienterade i mörkret medan Natalie försökte nå en väns lägenhet på Eden Roc.

han berättade Mailonline : 'Det är väldigt mörkt här - de skulle inte se droppen på andra sidan väggen. Min uppfattning är att pojkarna trodde att de bodde på det vita hotellet bredvid och försökte hoppa över väggen, men märkte inte fallet.

John tillade: 'Det är bara så tragiskt för när man tittar på det behövde det aldrig hända.

'Helt klart om något hade gjorts efter den senaste olyckan hade detta aldrig hänt.

Natalie, 19, hade insett att hon inte hade sina nycklar när hon kom tillbaka från jobbet på en bar i orten Magaluf (Bild: Facebook)

kevin de bruyne fru

Det befaras att Tom föll över kanten på gångvägen och trodde att det fanns en trädgård på andra sidan på grund av en enorm mängd överväxt (Bild: WALES NEWS SERVICE)

'Jag tror att det är researrangörernas ansvar, jag tror att det är hotellens ansvar, det är alla inblandades ansvar att försöka få fram det budskapet.

'Tom dog inte förgäves för om vi kan få fram detta budskap.'

Tom tros ha lämnat sin grupp skolkompisar vid 4 -tiden på torsdagsmorgonen och polisen tror att han kan ha gått vilse när han tog sig hem.

Efter Toms död träffade lokala tjänstemän brittiska diplomater för att diskutera problemet, som kommer bara en månad efter att researrangörernas förening ABTA och utrikesdepartementet förnyade sin årliga uppmaning till semesterfirare att undvika att ta risker på hotellbalkonger.

Rådhusets tjänstemän har också beordrat ägarna till kvarteret att vidta åtgärder och ber om att ett staket ska sättas upp inom tio dagar.

Safer Tourism Foundation uppmanar resebolag att bojkotta flerfamiljshuset tills åtgärder vidtas (Bild: WALES NEWS SERVICE)

Kathy Atkinson, VD för Safer Tourism Foundation sa: Vi är förfärade över den tragiska förlusten av liv i år på Eden Roc -lägenheterna i Magaluf.

Ingen organisation med samvete kan sälja en semester eller en längre vistelse på detta boende utan att omedelbara förbättringar görs.

Varje brittiskt baserat reseföretag som säljer detta boende bör använda sitt kontraktsförhållande för att förstärka detta krav och bör sluta sälja boende på Eden Roc om det inte görs brådskande förbättringar.

Och hotell i närheten bör varna sina gäster för att inte vila in i Eden Roc, med tanke på antalet dödade där i år.

858 ängelnummer betydelse

En annan mamma, som bad om att inte bli namngiven, sa: ”Något måste hända nu. Det borde inte ta alla dessa barn att dö för att se till att det finns rätt försiktighetsåtgärder.

Natalie och Tom är bland tre britter som har dött i flerfamiljshuset i år (Bild: Facebook)

'Vaktmästaren som hittade honom grät till oss och sa:' Det här kan inte fortsätta, något måste förändras. '

Men hotellet har inte gjort något för att tejpa av gångvägen eller sätta varningar på plats.

”Tre barn som dör här i år är helt otroligt. Vi är rasande. Det är barn som går ut ikväll och ingenting görs. '

Grannar till deras familj med fyra sovrum beskrev familjen som 'underbar' sa att Thomas var en 'mycket artig' ung man.

Han lämnar efter sig sina bröder Harry och James.

En granne, som inte ville bli namngiven, sa: ”Vi vet inte vad som har hänt men det är väldigt sorgligt.

'De är en så härlig familj och alltid mycket vänliga och säger alltid hej.

'Thomas och hans bror är underbara pojkar och alltid väldigt artiga.

'Det är bara så sorgligt.'

En annan granne sa: 'De är underbara grannar. Riktigt bra människor.

'Vi har inte hört något men de har haft besök, mestadels unga män med sina pappor.'

The NEWSAM Online försöker kontakta ägarna till Eden Roc -lägenheterna för deras svar.

Se Även: