Genialisk uppfinning håller ditt vin fräscht i upp till två VECKOR efter att flaskan öppnats

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

En karaff som lovar att hålla öppet vin fräscht i nästan två VECKOR har nått tre gånger sitt insamlingsmål på Kickstarter.



'eto'-anordningen använder en patenterad design för att helt eliminera luft i karaffen när den är förseglad.



Detta förhindrar oxidation och kan därför hålla öppet vin fräscht i upp till 12 dagar, enligt dess brittiska designer Tom Cotton, 43.



Uppfinnaren lanserade en Kickstarter-kampanj tidigare denna månad för att samla in £55 000 för att sätta karaffen i produktion.

(Bild: eto / SWNS.com)

monster inkl stora läppar

Men det målet krossades inom 32 timmar och mer än 1 600 fåtöljinvesterare har nu lovat totalt 174 919 pund.



Eto har vunnit kritik från experter som inte kunde upptäcka ett vin som hade öppnats sju dagar tidigare i blinda smaktester.

Mr Cotton började arbeta med designen för flera år sedan efter att en vän lyfte fram metoden - vanlig bland vinexperter - att överföra överblivet vin till en mindre behållare för att minimera luftkontakt.



take-away idéer

Efter att ha experimenterat upptäckte han att metoden för att minska luftexponeringen var mycket effektiv och började arbeta på en säljbar produkt.

(Bild: eto / SWNS.com)

Han patenterade designen 2012 och gjorde över 60 prototypmodeller efter att ha tilldelats ett statligt bidrag från Innovate Storbritannien.

Resultatet är eto, en elegant karaff med en inbyggd lufttät försegling som kommer att säljas för upp till £89 när den når hyllorna.

Walesfödde Mr Cotton, som nu bor i Wimbledon, västra London, sa: 'Fem år senare har vi en produkt som verkligen fungerar.

halv julgran argos

'eto ser vackert ut, bevarar vin på ett briljant sätt och är exceptionellt lätt att använda, lagra och underhålla.

(Bild: eto / SWNS.com)

'Vi använder endast material av högsta kvalitet för att säkerställa att eto är effektivt, elegant och hållbart på lång sikt.'

Det uppskattas att det genomsnittliga hushållet i Storbritannien häller upp två glas vin i veckan eller 624 miljoner flaskor om året.

taylor swift apple music brev

Eto består av en glasbehållare med hällpip som rymmer en avtagbar ventil som trycks ner på det kvarvarande vinet.

Detta bildar en lufttät tätning runt eventuell kvarvarande vätska i flaskan - vilket eliminerar oxidationen som gör att vinet försämras.

(Bild: eto / SWNS.com)

'Master of Wine' Richard Hemming - och författare på JancisRobinson.com - deltog i två separata blinda smaktester, och jämförde nyöppnat vin med dess 7 dagars konserverade ekvivalent.

Han sa: 'På den sjunde dagen... för mig var resultaten enhälliga: det fanns ingen märkbar skillnad mellan en nyöppnad flaska och det eto-lagrade provet'

1033 nummer kärlek

Efter att ha deltagit i ett liknande blindsmakstest sa Tom Harrow, vindirektör på Honest Grapes: 'Ett vin som hade dekanterats (i eto) sju dagar innan smakade precis lika fräscht som ett vin som hade kommit från en nyligen öppnad flaska.

'Men det hade också de extra fördelarna med att dekantera, genom att vinet andades... det öppnade sig... det smakade alldeles utsökt.'

(Bild: eto / SWNS.com)

Kickstarter-kampanjen pågår till den 6 juli. Alla supportrar kommer att få de första eto-karafferna från produktionslinjen till ett rabatterat pris.

Efter att ha tagit in feedback kommer den sedan att gå över till full produktion med ett planerat försäljningspris på £79 för en modell av rostfritt stål och £89 för koppar.

Mr Cotton sa: 'När det gäller planer för framtiden är vår första prioritet produktionen av eto och vi såg fram emot att få feedback om hur det fungerar med alla olika vintyper.'

Fullständig information finns på eto's Kickstarter sida här .

Mest lästa
Missa inte

Se Även: