Falska parkeringsvakter samlade in pengar från besökare i Bristol zoo i årtionden

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En parkeringsvakt vid Bristol Zoo(Bild: BristolPost WS)



En världsberömd urban myt som har gjort rundorna i nästan 20 år om falska parkeringsvakter som samlar in pengar i en zoo kan ha en viss sanning, säger lokalbefolkningen.



julquiz med svar

Varje gång är myten i princip densamma - att i 20 år samlade en man in pengar från besökare som parkerade utanför Bristol Zoo.



En dag kom mannen inte till jobbet, och det visade sig att Bristol stadsfullmäktige trodde att han samlade till djurparken och djurparken trodde att han samlade in för fullmäktige.

Samtidigt hade han samlat in pengar för sig själv och, när den urbana myten slutar med ett blomstrande, försvann han med en förmögenhet för att dra sig tillbaka till en strand i solen.

Bristol Zoo har alltid konsekvent sagt att historien inte är sann - och det är den inte, Bristol Live rapporter.



Bristol zoo parkeringsplats har varit centrum för en urban myt (Bild: Henry Nicholls SWNS.com)

Men kampanjgruppen Downs For People sa att den har upptäckt den historiska situationen när det gäller parkering i djurparken, vilket visar var berättelsen kan ha kommit ifrån.



Gruppen säger att det inte finns några bevis för att människor som inofficiellt samlade in parkeringsbiljettpengar från djurparkbesökare gjorde något olagligt eller till och med fel.

Istället föddes myten ur det oorganiserade sättet att parkera i djurparken i decennier, hävdas det.

Gruppen är en koalition av lokala invånare och miljöaktivister som i mer än 10 år har försökt stoppa användningen av ett stort område på Downs mittemot ingången till Bristol Zoo som används av djurparken som ett överflödigt parkeringshus .

Gruppens talesperson Susan Carter förklarade att det fanns människor som tog på sig att samla in parkeringspengar från bilister som drog upp på Downs för att besöka djurparken, och ingen visste riktigt vem de gav pengarna till.

Vi gjorde en överraskande upptäckt när vi forskade i Bristol -arkiven för vårt aktuella rättsfall: Det finns sanning bakom myten om Bristols parkeringsvakt för Phantom Zoo, säger hon.

Kampanjgruppen (Bild: BristolPost WS)

'Misslyckandet med att tillhandahålla djurparkbesökare som anländer med bil på rätt sätt går tillbaka ett sekel, till 1920 -talet.

I nästan trettio år, från 1958 till mitten av 1980-talet, och ganska troligt i 30 år innan dess, kunde människor försörja sig som parkeringsvakter och samlade in 'frivilliga' donationer från bilister som parkerade på grov mark utanför djurparken.

hundar och isbitar

'Det är osannolikt att någon tjänat en förmögenhet, och från 1958 och framåt godkändes skötare antingen av Downs -kommittén eller, från 1983, av djurparken (förmodligen - det är då förvirring kan ha uppstått).

Det är inte klart när systemet med frivilliga donationer upphörde: skötare började bara bära uniform 1988, när ett system med parkeringsdekaler infördes, tillade hon.

Så i decennier organiserade volontärer som inte var uniformerade och 'auktoriserade' av en lös blandning av Downs -kommittén eller kanske djurparken parkeringen och tog pengar från besökare som berättade för att de var volontärer, de kanske skulle vilja donera.

Downs For People hittade till och med namnet på en av dessa volontärhandledare - även om det absolut inte finns något förslag om att han gjorde något motsatt med alla pengar han fick.

Faktum är att Downs For People vill försöka spåra honom eller hans familj för att få veta mer om hans roll.

Myten har en lång historia (Bild: Henry Nicholls SWNS.com)

Vi hittade till och med namnet på en skötare: Mr S W Barrett på 35 Westbury Lane, som övervakade parkering från 1978, sade Carter.

kevin jenkins danniella westbrook

'Han utfärdade biljetter som gjorde det klart att han var obetald. Kanske kommer Barrett eller hans släktingar att läsa detta och berätta mer om hans roll.

Inte överraskande protesterade bilister mot detta 'frivilliga' system. De betalade inte bara: parkeringen var kaotisk och otillfredsställande, säger hon.

har caitlyn jenner haft

Men de verkliga förlorarna, då som nu, var Bristolborna, berövade användningen av delar av Downs genom att parkera för djurparkbesökare, inte bara utanför djurparken utan på gräset utanför Ladies Mile, tillade hon.

I slutet av 1980 -talet hade djurparken formellt tagit över området framför huvudentrén.

Trots nyheten i november förra året om att zoo ändå skulle flytta iväg, och frågan om Downs som används som en tillfällig parkeringsplats tydligen över, a lden utmaningen från Downs for People fortsätter.

Även om stängning kommer att få ett slut på djurparkering på Downs, är Downs for People fortfarande mycket bekymrad, säger Carter.

Bristol Zoo säger att myten är osann (Bild: Henry Nicholls SWNS.com)

Kommunfullmäktige och Downs -kommittén är inte överens om att parkering på Downs endast är lagligt när det är relaterat till aktivitet på Downs. De hävdar att de har befogenhet att använda någon del av Downs som en parkeringsplats efter eget gottfinnande. Downs for People är orolig för det.

Och vad ska hända med parkeringen North? Detta bör återställas och gå tillbaka till Downs. Downs for People oroar Downs -kommittén kanske vill behålla den som en parkeringsplats eller för någon annan användning för att samla in pengar, tillade hon.

Rättegången från Downs for People över beviljandet av ett 20-årigt hyresavtal för ett par år sedan återupptas senare i månaden, med en domare som förväntas avgöra om det ska gå vidare till en fullständig förhandling senare i år.

Se Även: