Ex-världsmästaren förutspådde exakt hur Jake Paul skulle avbryta kampen mot Hasim Rahman Jr

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Den tidigare världsmästaren Shawn Porter gjorde en kusligt exakt förutsägelse om exakt hur Jake Paul skulle avbryta sin kamp med Hasim Rahman Jr.



Paul meddelade i går kväll att han skrotade sin sjätte proffsmatch mot Rahman Jr som var planerad att äga rum på Madison Square Garden i New York nästa helg. Paul hävdade att hans motståndare inte var villig att gå ner i vikt från sin 215lb ram trots att matchen först drogs ihop med 200lb och sedan 205lb.



Som svar har Rahman anklagat Paul för att avbryta slagsmålet i förtid och utan att låta honom gå ner så mycket i vikt som möjligt under den sista veckan. Och sedan nyheten kom fram har bilder återkommit från Porter, en tidigare tvåfaldig mästare i weltervikt, som förutspådde exakt hur Paul skulle avbryta matchen.



 Jake Paul kommer inte längre att slåss mot Hasim Rahman Jr
Jake Paul kommer inte längre att slåss mot Hasim Rahman Jr ( Bild: Getty Images)

'De väljer en fighter som precis blev utslagen men även utöver det har han en högre vikt och de kommer att tvinga honom att dra ner sin vikt. Han [Paul] är väldigt affärskunnig inom boxningssporten,' sa han till Fight Hub TV för två veckor sedan . 'Hasim Rahman och hans läger förstår att han försöker få oss att suga ner oss men vi kommer bara att gå *hit*.

'De kommer att massera det, Jake Paul, de kommer att massera det; de kommer att avbryta kampen, massera det och göra allt till Hasims fel och de kommer inte att ta rap för någonting. Han har verkligen ett sätt att göra detta så att han har täckt alla baser. Även om du tar en titt på rehydreringsklausulen, så täcker han alla sina baser.'

Efter att man kommit överens om en viktgräns på 200 pund avslöjade Rahman Jr att han stod inför hårda ekonomiska påföljder om han missade vikten, inklusive utsikten att han skulle tjäna bara 000 för kampen. Han förklarade de intensiva bestämmelserna under ett framträdande på The MMA Hour , och sa: 'Jag får böter, efter fyra uns, varje pund över jag förlorar 25 procent av min plånbok.



Vem bär skulden för att kampen inte inträffade? Låt oss veta i kommentarsfältet Nedan

'De lämnar en massa saker utanför när du har att göra med Jake Paul och hans upptåg. Till exempel, om jag kom in på 202lb för invägningen och sedan 216lb för rehydreringsinvägningen så skulle jag få det lägsta, vilket jag tror är 000.



europeiska valkandidater i mitt område

'Det är på grund av två kilo, de är så rädda. De vill sätta all den pressen på mig för att få vikten att säga, 'Du går ner 25 procent för varje kilo du är över', så om jag kommer in vid 204lb får jag det absoluta minimumet som är begränsat till 000. Det är mycket som går in i dessa slagsmål.'

Paul har hävdat att han gick med på att slåss vid 205lb, betydligt över de 190lb han brukar väga in på, men drog gränsen när Rahman insisterade på att han inte skulle sjunka under 215lb.

Se Även: