Första direktflyg från London till Sydney med Dreamliner-flygplan lyfter

Australien Och Nya Zeeland

Ditt Horoskop För Imorgon

Boeing 787-9 Dreamliner tog fart från London(Bild: Getty Images för Qantas)



donovan rory macdonald gallagher

I ett historiskt ögonblick för flygindustrin har en ny direktflygning från Storbritannien till Australien tagit fart idag.



Qantas planerade om ett helt nytt Boeing 787 Dreamliner-flygplan för rutten, som tog fart från London Heathrow och är på väg mot Sydney. (Det tog fart med 47 minuters försening).



Flyget förväntas ta cirka 19,5 timmar för att täcka 17 800 km avståndet, med cirka 50 passagerare och besättningsmedlemmar ombord.

Det är andra gången i historien att ett kommersiellt flygbolag har flugit direkt från London till den australiensiska staden.

Första gången var också en Qantas-rutt 1989, då flygbolaget drev en 747-400 färjeflyg mellan de två städerna.



Flyget begränsades till 50 passagerare och kabinpersonal (Bild: Getty Images för Qantas)

Faktum är att detta fortfarande håller rekordet för världens längsta kommersiella flygning, efter att ha varit i luften i 20 timmar och 9 minuter. (Flygentusiaster kan se själva planet vid flygmuseet söder om Sydney).



Rutten London Heathrow-Sydney är en del av en serie tester 'Project Sunrise', flygbolagets satsning på att utföra regelbundna, direkta kommersiella flyg från Australiens östkust till London och New York.

Boeing 787-9 Dreamliner från New York till Sydney slog rekord (Bild: Getty Images för Qantas)

Som en del av satsningen var Qantas tidigare i år värd för världens längsta Dreamliner -flygning, som slog rekord efter att ha rört sig ner efter nästan 20 timmar i luften mellan New York och Sydney.

Medan flygningen Heathrow-Sydney är över 1500 kilometer längre än New York till Sydney, förväntas varaktigheten vara liknande på grund av rådande svansvindar mellan de två städerna.

Flygbolaget kommer också att testa ytterligare ett flyg mellan New York och Sydney i december.

Det kan inte förnekas att det kan komma stora förändringar för passagerare som vill flyga från Storbritannien till Australien.

Faktum är att flygningar i Storbritannien till Australien kan ta bara fyra timmar tack vare en ny motor som för närvarande undersöks, som kan resa upp till fem gånger ljudets hastighet.

Se Även: