Emmerdale Faith -skådespelerskans mysteriepartner, varför hon lämnade tvål och framtid mitt i cancerplottet

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Emmerdale -tittarna är glada Sally Dexter är tillbaka på våra skärmar - men hur mycket längre?



Den Olivier-prisbelönta skådespelerskan gick med i rollen i Emmerdale som Faith Dingle redan i februari 2017 och blev snabbt en fanfavorit.



Sally har haft en mycket framgångsrik West End -karriär, medverkar i musikalerna Oliver !, Sister Act, Billy Elliot och Spice Girls -musikalen Viva Forever !, samt på TV i Father Brown och Poldark.



Men att gå med i Emmerdale konkurrerade med allt detta eftersom hennes mamma, som är en ivrig tittare på ITV -tvålen, `` kretsade molnio '' när hon fick reda på att hennes dotter var i rollistan.

Sally var dock inte den första personen som spelade rollen som Faith, eftersom Gillian Jephcott spelade rollen som Kain och Chas & apos; mamma när hon dök upp första gången 2000.

Sally har aldrig avslöjat mycket om sitt personliga liv, men avslöjade att hon bodde med sin mystiska långtidspartner i London när hon började arbeta på Emmerdale.



Sally Dexter har spelat Faith Dingle sedan 2017

Sally Dexter har spelat Faith Dingle sedan 2017 (Bild: emmerdalemakeup/Instagram)

vad betyder nummer 333

Medan Sally har spelat alla slags karaktärer har Faith varit den roligaste än.



'Som en Dingle säger hon det hur det är och har massor av kattiga nedslag. Hon kommer att ha inkörningar med alla. Denna roll ger mig chansen att släppa min inre Dingle, sa hon 2017.

En sak som är väldigt annorlunda med Sally och hennes karaktär är vad de bär, eftersom skådespelerskan har erkänt att hon inte har någon klädkänsla medan Faith alltid är i glamorös klädsel.

Sally talade till Lorriane Kelly den här veckan och sa: 'Jag har absolut ingen klädkänsla själv så det är fantastiskt att gå in och se de här otroliga kläderna som står uppställda på hyllan - det är lysande.'

Hon tillade: 'Du vet Lorraine, hon piggar upp mig även i mina mörkaste timmar, jag tittar på Faiths manus och hon bara piggar upp mig och det är vad jag hoppas att det går vidare till publiken också.'

Medan Sally inte har avslöjat mycket om sitt privatliv, har hon presenterat oss för sin förtjusande nya hund.

mcdonalds smak av amerika

Under Lorraine-intervjun kunde tvålstjärnan inte motstå möjligheten att få sin nya valp på kameran och höll sin söta 10 veckor gamla Cockapoo uppe mot kameran.

'Det här är knappen, Lorraine vi har precis gått till grädde, det är fantastiskt, vi har precis blivit helt valpkulade här.'

Tro har kommit tillbaka för att göra upp med Kain

Tro har kommit tillbaka för att göra upp med Kain (Bild: ITV)

I oktober 2019 bestämde Sally att det var dags att lämna Dales - och erkände att hennes karaktär skulle vara 'säkerhetsskada' i nedfallet från Morias affär med Cains sedan länge förlorade son Nate.

Tro tvingades lämna byn efter att Kain upptäckte att hans mamma visste att han hade en hemlig son men låtsades att han inte lämnade.

”Det kommer att bli en explosiv oktober. Jag kanske måste lämna en liten stund, sa Sally, men hon retade: 'Åh, hur skulle jag kunna hålla mig borta från min fantastiska Dingle -familj för länge?'

Men i början av detta år kom den trevliga överraskningen att Sally återvände som Faith.

I typisk Faith -stil stötte Moira på hennes försök att stjäla en häst medan hon var klädd som en begravningsman.

'Det är underbart att vara tillbaka i Emmerdale igen', sa Sally. 'Från första dagen kände jag att jag fick en stor varm familjekram från alla. Det är en riktigt speciell show! '

ricky wilson flickvän storm

Men Faiths tid på Emmerdale kan snart ta slut.

Sally Dexter bakom kulisserna med Charley Webb

Sally Dexter bakom kulisserna med Charley Webb (Bild: miss_charleywebb/Instagram)

Dingle -matriarken fruktar att hon är allvarligt sjuk efter att ha upplevt smärta i kroppen innan hon kollapsade två gånger med bara några dagars mellanrum.

Faith is har kämpat mot bröstcancer tidigare och i kommande scener kommer hon att oroa sig för att det kan ha återvänt som lett till att hon anförtror sin vän Eric Pollard.

I början av veckan faller hon omkull framför sonen Cain och dottern Chas men de är övertygade om att hon bara har druckit för mycket.

De har ingen aning om att hon är i hemlighet i rädsla och vägrar att konfrontera sina oroande symptom tills hon kollapsar igen framför Eric, som inser att något är allvarligt fel.

2017 10 pund sedel

På berättelsen avslöjade Sally: 'Hon är rädd, när du väl har blivit biten av cancer är det väldigt lätt att leva i rädsla på vissa sätt för att den ska komma tillbaka.

'Hon lever inte i rädsla för det, men det svävar i bakhuvudet. Det är dramatiskt.

'Denna smärta blir värre i höftryggen och vid ett tillfälle framför Eric faller hon ihop på golvet.'

Tro är rädd att hennes cancer har återvänt

Tro är rädd att hennes cancer har återvänt

Faith accepterar motvilligt att genomgå några tester med Manpreet och litar på Eric att hon är orolig för att hennes cancer är tillbaka.

Eric lovar att vaka över henne men hamnar i problem med partner Brenda när hon fångar Faith iförd sin morgonrock och får fel ände av pinnen.

Chas antar också det värsta, men Faith ber Eric att dölja sanningen för alla tills hon vet vad hon har att göra med.

I tal med The NEWSAM avslöjade skådespelerskan Sally hur hon hoppades att historien skulle förändra saker för Faith och hennes främmande son Cain.

'Hon vill inte oroa dem eller att de ska acceptera henne av medlidande', sa hon. 'Hon vill ha ett verkligt förhållande till dem igen, och det är viktigt för henne mer än någonting och det är en stor grej

'Hon skulle verkligen hoppas [det skulle föra dem närmare] och skulle vända sig ut och in för att det skulle hända.

'Men det tar verkligen allt detta i spetsen för saker. Förhållandet är mycket dramatiskt och innerligt. '

*Emmerdale sänds ikväll på ITV klockan 19

vad betyder 1137

Se Även: