Enkelt sätt att göra ett PPI -anspråk på 10 minuter med din bank eller byggnadssamhälle

Ppi

Ditt Horoskop För Imorgon

Miljontals människor varnas för att vidta åtgärder mot PPI nu innan tidsfristen för felsålda lån börjar på torsdag.



Mer än 10 miljarder pund förblir outtagna i Storbritannien, pengar som konsumenterna tvingades betala under falska påståenden när de tog inteckningar och andra former av skuld.



Uppskattningsvis 64 miljoner PPI -policyer såldes i Storbritannien - majoriteten på 90- och 00 -talen - enligt siffror från vakthund Financial Conduct Authority (FCA).



Dessa var på lån, bolån, kreditkort och till och med butikskort som såldes fel av butiker, katalogföretag, banker, byggföreningar och stormarknader.

I många fall fick folk veta deras lån skulle bara accepteras om de tecknade betalningsskydd - vilket i verkligheten inte var fallet.

Låt dem inte komma undan med dina pengar



Enligt de senaste siffrorna betalades 340,4 miljoner pund ut i juni 2019 till kunder som klagade över hur de såldes PPI, vilket tog det belopp som betalats sedan januari 2011 till 36 miljarder pund.

Bronson gift vid första ögonkastet tatuering

Nu är det din sista chans att göra anspråk innan skandalen stänger för gott den 29 augusti 2019.



Emma Stranack på Financial Conduct Authority sa: 'Vi har förlängt våra PPI -hjälptider till 20.00 på vardagar och 17.00 på lördagar för att ge ytterligare stöd till konsumenterna och kommer att vara tillgängliga för samtal på helgdagar måndag. I slutändan vill vi inte att den brittiska allmänheten ska missa sin chans att bestämma.

'Så om du tror att du kanske har haft kredit med en PPI -policy bifogad - särskilt på 90- eller 00 -talet - är det dags att kontakta din leverantör. Du måste lämna in ditt krav senast 29 augusti, annars kan du inte kräva tillbaka pengar för PPI. '

Förutom kompensation för själva policyn kan tusentals människor också vara skyldiga återbetalning i fall där deras leverantör tjänade en hög provision på försäljningen av deras PPI, vilket inte tydliggjordes vid den tiden. Detta är känt som Plevin -regeln .

Enligt dessa riktlinjer, om mer än 50% av din PPI: s kostnad gick som provision, ska du betala extra plus ränta.

Om du är skyldig pengar, följ sidorna med storbankerna och byggföreningarna nedan för att göra anspråk. Varje länk tar dig till långivarens PPI -formulär som du måste fylla i vid midnatt torsdagen den 29 augusti.

Min bank/låneleverantör är inte listad - vad ska jag göra?

Webbplatser som t.ex. Som? , Sortera ut och MoneySavingExpert erbjuder gratis formulär för att hjälpa dig att göra anspråk för att undvika kostsamma skadehanteringsavgifter - inklusive med lån på butiksbilar och katalogkrediter vilket kan vara svårt att hitta. Allt du behöver göra är att hitta dina uppgifter eller långivaren i fråga för att komma igång.

FCA -stöd är också tillgänglig online eller genom att ringa PPI -hjälplinjen på 0800 101 8800.

Banker som kämpar med ökade klagomål i sista minuten

Royal Bank of Scotland: s onlineformulär för PPI -anspråk har varit nere i minst 24 timmar

Timmar före PPI -tidsfristen har Santanders PPI -förfrågningsformulär varit intermittent 'tillfälligt otillgängligt' medan kunder från andra banker rapporterar problem med webbplatsen och väntar upp till 90 minuter i telefon.

NEWSAM Money har också varit i kontakt med Royal Bank Of Scotland, över pågående problem med dess ansökningsformulär online .

Om du har problem med att få åtkomst till din banks webbplats säger konsumentexperten Martin Lewis att konsumenterna bör ta screengrabs för att bevisa att de försökte göra anspråk före avstängningspunkten. Tidsstämplar och datum kommer också att stödja ditt fall.

Om du har gjort ett anspråk via telefon, be om detaljer som ett referensnummer och e -postbevis eller en avskrift av ditt samtal.

'Som förutsagt finns det en oöverträffad efterfrågan i sista minuten på att återta PPI. Vi har sett vår egen trafik till vårt verktyg öka med över tjugo gånger under de senaste två dagarna sedan vi startade mediekampanjen. Och den enorma efterfrågan får även stora banksystem att knarka och kämpa, förklarade Martin Lewis.

'Det uppenbara första rådet är att ta tid, vara förberedd och ha tålamod. Det är emellertid helt enkelt inte rättvist eller rätt att människor som har försökt att lämna in ett krav innan tidsfristen och har frånträdts av franchisebankteknik missar.

'Ta en tidsinställd skärmdump om möjligt av en sida som inte fungerar, och om inte åtminstone anteckna vad du gjorde och när du försökte, för nästan säkert kommer regulatorn att se till att människor som missar deadline på grund av dåliga bank tech kommer fortfarande att kunna få in sitt krav, och vi kommer att pressa på för att det ska göra det. '

Se Även: