Fördröjning i laglös skilsmässelag är goda nyheter för vissa par som går igenom uppbrott

Äktenskapsskillnad

Ditt Horoskop För Imorgon

Under skakningen, om en eller båda personerna i partnerskapet uppger att äktenskapet har gått sönder, kommer en skilsmässa att beviljas

Under skakningen, om en eller båda personerna i partnerskapet uppger att äktenskapet har gått sönder, kommer en skilsmässa att beviljas(Bild: Getty Images/iStockphoto)



I veckan tillkännagav regeringen en enorm fördröjning vid skilsmässor utan fel som äntligen kommer att tillåta par att dela med minimal pappersarbete och utan skuld.



I ett skriftligt svar på en parlamentarisk fråga krävde domstolsminister Chris Philp MP att tidsfristen i september skulle skjutas tillbaka - med justitieministeriet som nu arbetar mot en tidsfrist i april 2022.



För närvarande måste makarna leva åtskilda i fem år eller bevisa äktenskapsbrott, orimligt beteende eller övergivenhet för att få en skilsmässa utan överenskommelse.

Under omskakningen kommer det emellertid inte att behövas bevisa att det är fel och om en eller båda uppger att äktenskapet har gått sönder, beviljas en skilsmässa.

varför är fredagen den 13:e läskig

Den viktiga lagstiftningen är utformad för att stoppa det som många ser som det fördärvliga kravet på en part att bära skulden för ett äktenskaps bortgång.



Under skakningen, om en eller båda personerna i partnerskapet uppger att äktenskapet har gått sönder, kommer en skilsmässa att beviljas

I den icke-felaktiga skilsmässoräkningen föreslås en tidsperiod på minst 20 veckor mellan den första ansökan om skilsmässa och dekretet Nisi

Handlingen, som fick ett kungligt samtycke för ett år sedan, kommer att skapa skilsmässor utan fel och samtidigt förbjuda ifrågasatta skilsmässor.



Det var tänkt att tas in i höst, men den här veckan framkom att lagändringen är nästan ett år efter schemat.

Chris Philp MP sa: 'Justitiedepartementet har åtagit sig att se till att den ändrade digitala tjänsten möjliggör en smidig övergång från den befintliga tjänsten som har reformerat hur skilsmässa administreras i domstolarna och förbättrat den service som skiljas från par vid en traumatisk punkt i deras liv.

'Efter detaljerat konstruktionsarbete är det nu klart att dessa ändringar, tillsammans med den fullständiga och noggranna testningen av det nya systemet före implementeringen, inte kommer att avslutas före årets slut.'

Advokatbyrån Boodle Hatfield säger att det finns ett silverfoder i förseningarna för dem som skiljer sig av en specifik anledning.

Enligt den nya lagen kommer det att ta ett lagstadgat minimum på 26 veckor för skilsmässor att slutföras, jämfört med cirka 16 veckor (eller mindre) för närvarande för en väl utförd skilsmässa.

google app store uk

Emily Brand, partner på Boodle Hatfield, säger: Förseningen med att införa denna lagstiftning innebär att det nu finns ett fönster för par att utföra sina skilsmässor relativt snabbt.

Detta är ett utmärkt tillfälle att undvika de extra 10 veckorna som kommer att läggas till i skilsmässoprocessen från och med april nästa år.

Brand sa att även om det nya systemet kommer att göra det lättare att bryta upp på papper, kan be par att vänta längre betraktas som nedlåtande.

Par ska inte fråntas möjligheten att ha en snabb skilsmässa. I de flesta fall vill individer helt enkelt lösa sina angelägenheter och fortsätta med sina liv.

Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan

royal ascot ladies day 2015

Beslutet om skilsmässa är inte något som kommer att ha tagits lätt på, folk kommer att ha funderat på det här långt. Att tvinga fram en period för par att ”reflektera över beslutet att skilja sig” är uppriktigt sagt nedlåtande.

Brand tillade att längre skilsmässor också kan få konsekvenser för alla inblandade barn.

Med längre skilsmässoåtgärder som en följd av den icke-felaktiga skilsmässelagen möter personer som vill gifta om sig på nytt förseningar. Detta kan leda till att fler barn föds utanför äktenskapet, skapar juridiska frågor, till exempel kan pappor komma undan med att ha färre ekonomiska ansvar i samband med sitt barn eller förlora den automatiska rätten att dela föräldraansvar.

I den icke-felaktiga äktenskapsskillnadsförslaget föreslås en tidsperiod på minst 20 veckor mellan den första ansökan om skilsmässa och dekretet Nisi (första skilsmässoordern), följt av ytterligare sex veckor före dekretet Absolut (slutligt skilsmässoordnande).

Se Även: