June Whitfield erkände att hälsan misslyckades i intervjun TIMMAR före döden - men skämtade fortfarande

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

June Whitfield avslöjade att hennes hälsa misslyckades i en intervju som gavs bara några timmar före hennes död.



Veterans skådespelerska - som medverkade i filmerna Carry On, Terry and June och Absolutely Fabulous - berättade hur hon inte längre kunde ta sig runt själv.



Frågade om hon fortfarande fick jobbbjudanden i en radiointervju med & apos; Diddy & apos; David Hamilton den 28 december, sa hon: Inte riktigt. Som skådespelerska måste du kunna gå omkring och jag är inte särskilt bra på det.



I överensstämmelse med hennes berömda kvickhet sa hon att den enda delen hon skulle vara lämplig för är att någon i sängen ska sova.

Stjärnans agent bekräftade att hon avled fredligt & apos; i sömnen på torsdagskvällen, 93 år gammal, även om den exakta dödsorsaken inte har bekräftats.

Juni fortsatte att leva ensam i 16 år efter maken Tim Aitchisons död 2001.



June erkände att hon kämpade med sin rörlighet (Bild: John Rainford / WENN.com)

Hon gifte sig med mannen Tim Aitchison 1955 (Bild: NEWSAMpix)



Men 2017 bestämde hon sig för att ge upp sitt hus och flytta in på ett vårdhem - ett drag hon erkände kom som en lättnad.

'Nu har jag vänner där jag bor och jag gillar det. De är roliga, säger hon till The NEWSAM. 'Jag behöver inte oroa mig för saker som taket eller rörmokaren längre.

Men trots flytten insisterade hon på att hon fortfarande var i bra fettle.

'Jag har ingen speciell rutin. Jag gör bara väldigt lite. Jag har min massage en gång i veckan. Jag är inte så mobil som jag skulle vilja vara, men annars mår jag bra, fortsatte hon.

Joanna Lumley ledde hyllningarna (Bild: Press Association)

Juni blev en dam förra året (Bild: SWNS)

Samtidigt har kondolensmeddelanden strömmat in från showbizvärlden, med Jun Abas medstjärna Joanna Lumley ledde hyllningarna till hennes sju decennier karriär.

'Jag är upprörd över att förlora en sådan älskad vän och kommer aldrig att glömma hennes sensationella talang, humor och hennes generositet för oss alla som hade glädjen att arbeta med henne på Ab Fab,' skådespelerskan - som spelade henne på skärmen nemesis Patsy - berättade ITV News.

Deras medstjärna Nadia Sawalha - mest känd som hennes långmodiga barnbarn Saffy - tillade: 'Tack damejunewhitfield, för att lära mig mitt hantverk med sådan nåd och värdighet. Jag ville alltid att du skulle veta hur förundrad jag var över dig, men du var alltid för ödmjuk för att acceptera min tillbedjan.

'Du var en stor inspirationskälla för mig. Farväl Gran. '

Se Även: