Varför fredagen den 13 anses vara olycklig - skrämmande vidskepelser förklaras

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Varför har fredagen den 13: e så otur?



Fredagen den 13: e har äntligen kommit i november 2020 och många kommer att förvänta sig otur att drabba dem vid denna tidpunkt - särskilt efter hur resten av året har gått - men var kommer vidskepelsen ifrån?



Rädsla för siffran 13 antas ha börjat under medeltiden, som uppstod av rädsla för antalet individer som var närvarande på skärtorsdagen i berättelsen om den sista kvällsmaten och korsfästelsen av Jesus Kristus i den kristna bibeln.



Det tros av många bero på att den förrädiska lärjungen Judas Iskariot var den trettonde gästen som satte sig för Jesus & apos; sista måltiden.

Vissa skrifter trodde också att fredagsdagen i sig var olycklig, vilket gjorde att den kopplades ihop med siffran 13 för att vara dubbelt besvärlig.

Nattvarden - efter fresken av Leonardo da Vinci, 15 april 1452 - 2 maj 1519 (Bild: Hulton Archive)



tom morris (affärsman)

En teoretiserad historisk anledning till rädslan är att det var fredagen den 13 oktober 1307 som den franske kungen Filip IV arresterade hundratals medlemmar av Tempelridderna och åberopade övernaturlig vrede (som spelades in i olika skönlitteratur inklusive The Iron King av Maurice Druon 1955).

Andra har dock pekat på romanen Friday the Thirteenth från 1907 av Thomas W. Lawson för ökande vidskepelse kring datumet när historien ser en mäklare använda bekymmerna för datumet för att starta panik på Wall Street.



Så det verkar inte finnas något entydigt svar på rädslan för datumet, men stressa inte så mycket om det. Eller ska du ?!

Är du rädd för fredagen den 13: e? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Se Även: