Debenhams lanserar 70% rabatt på 'brandförsäljning' på återstående lager när 124 butiker stänger

Debenhams

Ditt Horoskop För Imorgon

Debenhams förbereder sin sista julutblåsning någonsin efter att sista försök att rädda det farliga varuhuset kollapsade på tisdag morgon.



JD Sports, som tipsades om att rädda det 242-åriga varuhuset, sa att det inte längre är intresserat efter att Arcadia, som är värt 75 miljoner pund per år till Debenhams, kollapsade.



Kedjan förbereder nu 70% rabatt före jul i vad som förväntas bli den sista försäljningen någonsin i sina återstående 124 butiker.



Företaget sa att det kommer att fortsätta handla på high street och online med en brandförsäljning av sitt lager när Englands nationella lockdown slutar i morgon.

'Debenhams kommer att fortsätta handla genom sina 124 brittiska butiker och online för att rensa sina nuvarande och kontrakterade aktier', säger ett uttalande till NEWSAM Money.

Vägs ände: Debenhams började som draperier på Wigmore Street 44 i London 1778 (Bild: AFP via Getty Images)



Dubbed & apos; Wild Wednesday & amp; covid-19 begränsningar.

Bilder inuti Debenhams på Oxford Street visar lager redo att säljas till ett reducerat pris när omstruktureringsföretaget Hilco förbereder sig på att avveckla företaget.



Shoppare uppmanas att spendera presentkort och returnera oönskade varor med kedjan som sannolikt kommer att likvideras i slutet av 2020.

Hilco sa till NEWSAM Money att 'Storbritanniens verksamhet kommer att stängas' om inga nya erbjudanden kommer fram.

Det kommer den sämsta dagen för detaljhandeln sedan pandemin drabbade, med mer än 20 000 jobb som riskerade på mindre än 24 timmar.

Återförsäljare har fått grönt ljus 24 timmar om dygnet för att hjälpa till att stoppa det svarta hålet på 900 miljoner pund om dagen (Bild: Getty Images)

Arcadia, som utlöste det senaste Debenhams -tillkännagivandet, utsatte 13 000 arbetstagare för risk för uppsägning under måndagskvällen när det kraschade in i administrationen med 444 butiker i riskzonen.

Nu uppmanar medarbetarna chefen Sir Philip Green att sälja sin superyacht på 100 miljoner pund för att rädda tusentals jobb.

Företaget har redan lockat intresse från Mike Ashey, med Boohoo en annan potentiell köpare. Topshop kommer sannolikt att få den högsta prislappen.

Green är dock under press att stoppa Arcadias pensionssvarta hål på 350 miljoner pund, ett drag som återspeglar bortgången av BHS 2015, då han skämdes för att betala räkningen på 363 miljoner pund av parlamentsledamöter.

Borgmästaren i London Sadiq Khan sa att Green har en 'moralisk plikt' att betala pensionsunderskottet för sina arbetares räkning.

Han uppmanade miljardären att göra rätt och betala kostnaden för att undvika en upprepning av BHS & apos; kollaps.

rutlandvatten före översvämning

Kansler Rishi Sunak sa också att regeringen står redo & apos; för att hjälpa de 25 000 arbetarna i Debenhams och Arcadia i ”djupt oroande tider” och tillägger: ”Det finns förhandlingar mellan olika parter och företagen just nu - särskilt när det gäller pensioner - och det skulle inte vara rätt för mig att kommentera specifikt om de där'.

I värsta fall kan Storbritanniens pensionsskyddsfond - som fungerar som en livbåt vid insolvens - verkställas, även om detta sannolikt också kommer att innebära betydande förluster.

Just nu fortsätter Arcadia, som också inkluderar varumärkena Topshop, Burton och Dorothy Perkins, att handla online, med alla butiker i England som ska öppnas igen onsdagen den 2 december.

Topshop

Den 30 november föll Arcadia -handelsimperiet i administration med 13 000 jobb i fara (Bild: REUTERS)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

En talesman sa att presentkort, återbetalningar, utbyten och beställningar online också behandlas som vanligt - utan några uppsägningar eller nedläggningar.

Arcadia, som driver 444 butiker i Storbritannien och 22 utomlands, uppger 9 294 anställda för närvarande.

Experter har sagt att förlusten av Arcadia och Debenhams kommer att förändra Storbritanniens detaljhandeln för alltid.

Richard Lim, verkställande direktör för detaljhandelsekonomi sa: 'Vi kan inte överskatta betydelsen av denna kollaps med tanke på den stora fastighetsportföljen, antalet jobb som påverkas och de efterklang som känns i branschen.

'' På en vecka som har kollapsat Arcadia Group är detta en riktigt förödande vecka för high street. Det innebär att 25 000 jobb riskerar på bara ett par dagar.

Kunder med presentkort uppmanas att spendera dem så snart som möjligt efter meddelandet när administratörer förbereder sig för att granska Arcadias ekonomi.

Företagets kollaps kan också se märken säljas i separata räddningsaffärer.

Arcadia, som förvärvades för 850 miljoner pund 2002, skyllde pandemin för dess bortgång.

jamaal rak sin flickvän

Den sa att covid-19-krisen, i kombination med ökad konkurrens från lågkostnadskonkurrenter som Primark, och onlinestörare som ASOS och Boohoo, lämnade den med liten chans att överleva.

Slutet av vägen för Debenhams

JD Sports var den sista återstående budgivaren för Debenhams, som har varit i administration sedan början av året (Bild: BristolLive)

Debenhams började som draperier på Wigmore Street 44 i London 1778.

År 1905 fick det nytt namn som Debenhams Limited och företaget började köpa befintliga varuhus över hela landet, inklusive Harvey Nichols i Knightsbridge 1920.

År 1928 noterades det för första gången på Londonbörsen och 1950 blev Debenhams den största varuhuskoncernen i Storbritannien. Då ägde det 84 företag och 110 butiker.

Under de senaste åren har kedjan, precis som rivalerna House of Fraser och John Lewis, dock slagit på grund av ökningen av onlineshoppen.

Debenhams tillkännagav sin största förlust någonsin före skatt på 491 miljoner pund 2018 och nedläggning av upp till 50 butiker som riskerar 4000 jobb.

Alla Debenhams-butiker kommer att öppna igen i morgon efter en lindring av reglerna för icke-väsentlig detaljhandel i England (Bild: Western Mail)

Företaget föll i händerna på sina långivare, en grupp banker och hedgefonder som leddes av det amerikanska företaget Silver Point Capital tidigare i år, och i april 2020 gick det ut på marknaden.

Affären med JD Sports kollapsade den 1 december.

Geoff Rowley, FRP Advisory, gemensam administratör för Debenhams, sa: ”Alla rimliga åtgärder har vidtagits för att slutföra en transaktion som skulle säkra Debenhams framtid.

”Men det ekonomiska landskapet är extremt utmanande och, i kombination med den osäkerhet som den brittiska detaljhandelsindustrin står inför, gick det inte att nå en livskraftig affär.

Läs mer

Arcadia
Debenhams lanserar 70% rabatt Arcadia med pensionsunderskott på 350 miljoner pund Debenhams presentkort rättigheter Topshop presentkort och återbetalningsrätt

'Beslutet att gå vidare med ett nedläggningsprogram har noggrant utvärderats, och även om vi fortfarande är hoppfulla om att alternativa förslag för verksamheten kan komma att komma in, beklagar vi djupt att omständigheterna tvingar oss att inleda denna åtgärd.

'Vi är mycket tacksamma för insatserna från ledningsgruppen och personalen som har arbetat så hårt under de svåraste omständigheterna för att hålla verksamheten kvar.'

I ett kort uttalande till Londonbörsen sa företaget: 'JD Sports Fashion, den ledande återförsäljaren av sport-, mode- och friluftsmärken, bekräftar att diskussioner med administratörerna i Debenhams om ett eventuellt förvärv av den brittiska verksamheten nu har avslutats . '

Debenhams och Arcadia är de senaste återförsäljarna som har hamrats av butiksstängningar under pandemin, med rivaler inklusive Laura Ashley, Edinburgh Woolen Mill Group och Oasis Warehouse som alla glider in i insolvens sedan mars.

Se Även: