Par som hade perfekta bröllop för £ 3000 - på Wetherspoons

Bröllop

Ditt Horoskop För Imorgon

Förvånansvärt glamorös



Ken Knussen och hans fästman Cath Ricketts drack en drink i en Liverpool Wetherspoon -pub, när en broschyr fick Caths ögon att annonsera ett Wetherspoon -bröllop.



Först skrattade de. Jag skämtade bara när jag visade bipacksedeln för Ken, sa Cath. Men de bestämde sig för att besöka platsen, Tempelriddarna , i London.



Det visade sig vara en påkostad före detta bank i hjärtat av den historiska staden, komplett med kandelabrar, guld ormbunkspelare, ett mezzaningolv och stora fönster.

Ken Knussen och Cath Ricketts & apos; Wetherspooons bröllop var anmärkningsvärt snyggt (Bild: Ken Knussen och Cath Ricketts)

De träffade chefen. Och i princip lade hon fram alla alternativ när det gäller sittplatser och mat. I slutet sa vi hur mycket och då var det en filt £ 3000 för allt, sa Ken.



Paret var övertygade. De gifte sig på balkongen, med nära familj runt dem och deras andra gäster tittade underifrån. Sedan var det dags att fira, med två bufféer och fall med rött och vitt vin.

Under dagen sa chefen ”Dina vänner - de dricker vin som om det är vatten.” Jag sa: & apos; Det låter rätt, & apos; skämtade Ken.



Ken och Cath gör det officiellt (Bild: Ken Knussen och Cath Ricketts)

Långt ifrån de enda

På en eftermiddag i januari ekar Templariddarna med ljudet av halvliter. Affärsmännen som smyger i halvliterna märker inte Paul, som har återvänt till platsen där han gifte sig för fyra år sedan.

Han och hans nu hustru snubblade över puben Wetherspoon när de bokade sin ceremoni i en närliggande kyrka. Vi tittade inuti och det var 'wow' fantastiskt, mindes han.

Han gillade särskilt det faktum att halvliterna var billiga - så att paret kunde finansiera en gratis bar.

Fantastiska platser och anmärkningsvärt prisvärda (Bild: PA)

När nyheterna kom ut om att lokalen var en Wetherspoon -pub, blev det lite slagg, men det förändrades snart så snart de gick in i rummet, särskilt när det var anordnat för ett bröllop med allt linne och ljuset från ljusen. Han tillade: De har inte nämnt det då eller sedan.

På vissa sätt är Templariddaren en mycket ovanlig Wetherspoon -pub. Det är inte bara fantastiskt vackert, men dess läge i Londons finansdistrikt innebär att det nästan är öde på helgen - vilket innebär att cheferna gärna stänger dörrarna för allmänheten för ett bröllop.

Lokalen har en bröllopslicens och ledningen är bröllopsproffs som kan organisera flera måltidsalternativ för mer än 100 personer. Och förvänta dig inte en Spoons -burger - maten är The Knights Templar -special.

Pubarna du kan välja

Wetherspoons Curry Club

Wetherspoons Curry Club

Men det är inte de enda skedarna med potential att dubbla som bröllopsplats: många pubar är historiska byggnader med rum att hyra. Vita huset i Leicester är en före detta herrgård i georgiansk stil med ett salong tillgängliga för bröllop .

Tudor-era Old Manor i Berkshire erbjuder tillgodoser privata funktioner , från £ 6 per person.

Instagram

I Harrogate promenerade lokalbefolkningen en gång runt krukväxterna i The Winter Gardens och lyssnade på pianomusik; idag är det en Wetherspoon -pub med ett familjerum gratis att boka under veckan .

Längre norrut, i Glasgow, är The Counting House, precis som The Knights Templar, en tidigare bank, den här gången inredd i italiensk renässansstil (och några tidigare bankvalv). Det är inte specialiserat på bröllop, men har ett sällskapsrum som kan bokas ut för 3 pund per person.

Operahuset i Tunbridge Wells är - du gissade det - ett tidigare operahus med utsmyckade balkonger och en scen, med rum att hyra .

Läs mer

Bröllopsmode och skönhetshacks och tips
Bröllop frisyrer DIY bröllopstips Gör din egen fascinerare Brudens skönhetshack

Bortom Wetherspoons

Medan Wetherspoon -kedjan kan ha ett rykte för valuta för pengarna, serverar andra pubar också bröllop och kan vara ett bättre alternativ än ett hotell för par som vill få mest sprit för pengarna.

Av min egen personliga erfarenhet är att ha ett 'pubbröllop' ett mycket billigare alternativ än att gå till din traditionella plats, som kan kosta upp till 20 000 pund för en kvällsfest, säger Katie Wiles, kommunikationschef på Campaign for Real Ale .

Hon hade sin bröllopsreception på Ye Olde Fighting Cocks i St Albans, en gammal pub med en ölträdgård med utsikt över en sjö.

Till skillnad från traditionella arenor som kommer att sätta upp hundratals bröllop om året och erbjuda fasta prislistor och måltidsalternativ, är arbetet med en lokal pub en mycket mer personlig upplevelse, sa hon.

Jag kunde välja menyn baserat på min budget och slutade med att servera en grill själv istället för en trerätters sittande middag.

När det gäller Ken och Cath var Wetherspoon -bröllopet värt vartenda öre - de har varit gifta i 10 år och räknar.

Vad ska man tänka på för ett pubbröllop

Om du tänker på arenor, här är våra bästa tips för att se till att ett pubbröllop går bra bland de som känner.

channing tatum och jenna dewan

1. Hitta en plats med ett rum att hyra

Medan The Knights Templar är en licensierad bröllopsplats, har andra historiska Wetherspoon -pubar rum att hyra - hitta dem genom söker med rum för uthyrning filter här .

För pubar i allmänhet, prova Vilken pubsökning : lägg in din önskade plats och välj sedan filtret Funktionsrum. Efter detta måste du kontakta puben för att ta reda på om platsen är lämplig.

2. Tala med hyresvärden

Vissa pubchefer har erfarenhet av att hantera bröllop, som The Knights Templar, men det är inte den enda anledningen att lära känna dem.

'Det är värt att fråga en lokal pub där du redan har ett förutbestämt förhållande till hyresvärden, som i sin tur kan vara villig att gå den extra milen för dig, sa Katie från Kampanjen för Real Ale.

3. Kontrollera priset

Templariddaren har olika paket beroende på hur stort bröllopsfesten är och om det finns en sittande måltid.

Vissa pubar har sällskapsrum som är gratis att boka, medan andra tar betalt per person.

Hyresvärdar kan vara mer villiga att ta emot ett bröllop till ett rimligt pris om de befinner sig i ett kontorsdistrikt som blir tyst på helgen (t.ex. City of London).

4. Smaka av maten

Tempelriddarna går utöver det vanliga Wetherspoon -priset. Du kan hitta pubar med mat eller separata restauranger med Good Pub Guides avancerade filterverktyg .

WhatPub låter dig också begränsa din sökning till pubar som serverar måltider .

Se Även: