'Mitt DIY -bröllop räddade mig tusentals': Hemligheterna till en speciell dag på en budget

Bröllop

Ditt Horoskop För Imorgon

Fotografer: Millie Benbow

DIY bruden Alex Pearse och hennes make Mark(Bild: Fotografer: Millie Benbow)



Hälften av oss tror att vi spenderar mer på bröllop än tidigare, enligt en undersökning av George Home.



Sju av tio av de tillfrågade skyllde på det höga priset på bröllopsställen.



Nästan fyra av fem par väljer DIY -bröllop framför ett paket, och var tredje gjorde bröllopet i sitt eget hem.

Men inte alla kan passa in sin familj i en tvåbädds semi, så vi frågade två DIY brudar, Alex och Katy, hur de sparade pengar på sina hemlagade bröllop.

Alex

Fotografer: Millie Benbow

Klänningen var halva priset i en provförsäljning (Bild: Fotografer: Millie Benbow)

Vi började med att inte bara tänka på att spara pengar, utan göra något lite mer personligt. Vi var bland de sista av våra vänner som gifte sig, så vi hade varit på många olika bröllop. Vi var ganska inställda på att undvika ett hotellbröllop där du måste använda deras band och allt det där.



Fotografer: Millie Benbow

Lokalen laddade inte corkage (Bild: Fotografer: Millie Benbow)

Istället hittade vi ett stort hus på landet i Devon . De sa: Här är nycklarna - gör vad du vill. Många av våra nära vänner stannade där hela helgen, och eftersom de betalade för sina rum var priset på lokalen ganska rimligt.



Vi gjorde våra egna inbjudningar. Det handlade definitivt om pengar - jag var orolig att spendera £ 300 när vi kunde göra det själva för £ 25 på datorn. Jag tror också att inbjudningar är den typen av saker folk tittar på, antecknar datumet och sedan slänger i papperskorgen.

davina mccall stringtrosbikini

På samma sätt gillar jag blommor, men jag ville inte spendera 1000 pund på dem. Gypsophila används ofta för att stoppa ut buketter - vi spenderade cirka £ 150 och fick lite av det.

Fotografer: Millie Benbow

Alex hittade skorna hon älskade på rea (Bild: Fotografer: Millie Benbow)

När det gäller underhållning har vi massor av begåvade vänner så vi spenderade inga pengar - massor av deras band spelade istället.

Jag fick min klänning i en provförsäljning. Istället för att betala 1675 pund fick jag det för 800 pund. Provförsäljning i bra butiker är utmärkt - och allt mycket organiserat. De släppte in er tre åt gången och om du hittar rätt klänning kan du ta med dig den. Det var några £ 500 skor jag ville ha men inte hade råd med. Sedan gick jag till en bröllopsmässa och skodesignern sålde dem för 100 pund.

Min mans kostym kostade 89 £ eBay . Vi fick den skräddarsydd - det hela kostade cirka £ 150.

Fotografer: Millie Benbow

Tårtan var hemgjord - och smaklig (Bild: Fotografer: Millie Benbow)

Det fanns ingen personal på platsen. Vi dukade upp själv dagen innan och arbetade med en lokal cateringfirma. När det gällde mat hade vi delningsbrädor och vi satte ihop vårt eget dessertbord. Det var mer avslappnat och det fungerade billigare än en fin måltid.

rödljusdistrikt

Jag är inte ett stort fan av dessert. Istället för en bröllopstårta gjorde min blivande svärmor oss till en tårta med tre nivåer-det var tre pajer och alla åt den med Branston Pickle. Det kostade oss ingenting.

Lokalen hade ingen korkavgift, så vi kunde ta med alkoholen själv, vilket var mycket billigare. Vi hade en ärlig låda där gästerna kunde slänga in en kvant om de drack något.

Jag deltog också i massor av tävlingar och jag vann massor - inklusive £ 1000 rabatt på vår fotografering. Våra fotografer var fantastiska också. Jag vann också en utskjutningsbod vid havet.

Fotografer: Millie Benbow

Alex: & apos; Ett bröllop är den största festen du någonsin kommer att hålla & apos; (Bild: Fotografer: Millie Benbow)

Det viktigaste var att vi ville att det skulle vara personligt. Och vi gjorde det tillsammans - jag hade tur att min man verkligen gillade det. Vi måste ha sparat ungefär 4 000 pund.

Om det bara var bröllopsdagen hade vi spenderat mindre än 10 000 pund, men eftersom vi bestämde oss för att hyra huset för veckan var det mer.

Ett bröllop är den största festen du gör med alla dina favoritfolk, så jag ville inte bara se dem på en eftermiddag. Jag ville ta ut pengarna kreativt för att de ska hålla så länge som möjligt.

Katy

Rachel Hayton Photography

Katy Bedson och hennes man Dean (Bild: Rachel Hayton Photography)

romantiska platser i Storbritannien

Jag hade en så tydlig bild av hur jag ville att dagen skulle se ut och känna att tanken på att ha ett paketbröllop inte riktigt tilltalade. Ett ställe ville ha 17 000 pund bara för mat och hyra platsen för dagen.

Jag är en ganska kreativ person och ville vara så praktisk som möjligt.

Det var fantastiskt eftersom pengarna vi sparade på platsen, inbjudningar och kakor som vi kunde lägga mer på att se till att alla hade det bra.

Rachel Hayton Photography

Ladan var en & apos; tom duk & apos; (Bild: Rachel Hayton Photography)

Vi väljer Pimhill Barn eftersom det var en tom duk och vi kunde dekorera den ganska mycket hur vi gillade. Vi köpte alla blommor från Morrisons och ordnade dem sedan i burkar, flaskor och hinkar. Jag arrangerade till och med fortfarande brudtärnor blommor på bröllopsmorgonen.

Vi fick så många komplimanger för blommorna. Min mamma gjorde ett fantastiskt jobb. Hon är ingen blomsterhandlare - hon har bara en naturlig förmåga att skapa vackra buketter.

Rachel Hayton Photography

Katy köpte sina blommor i snabbköpet (Bild: Rachel Hayton Photography)

Min pappa och jag utformade inbjudningarna - vi ritade en bild av Pimhill Barn och till och med en handritad karta. Jag hade turen att få min klänning gjord av min vän. Mellan oss designade vi klänningen och sedan skapade hon den.

Vi valde en grill istället för en sittande måltid eftersom vi ville kunna koppla av och mingla med alla våra gäster. Det fungerade också till mer än halva priset.

Rachel Hayton Photography

Alla hjälpte till med kakorna (Bild: Rachel Hayton Photography)

Vi hade ett tårtbord och frågade några familj och vänner om de hade något emot att baka något fint. Bordet var fullt med morötter, chokladkaka, maränger, muffins, citronregn och flapjacks. Vi hade till och med ett mjölkfritt alternativ. Min syster Emma gjorde bröllopstårtan.

Vår plats debiterade oss inte kork, så vi skaffade alkohol själva. Det var fantastiskt eftersom vi med pengarna vi sparade kunde lägga mer på att se till att alla hade det bra.

En sak som vi inte sänkte kostnaderna på var fotografi . Vi hade tänkt göra det, men vi pratade med par som var gifta och de sa: 'Det är dina bröllopsbilder - du kommer aldrig att få tillbaka dessa stunder.'

Det finns fördelar och nackdelar med ett DIY -bröllop. Dagen innan svängde jag från 1500 -talets balkar istället för att göra min sminkning. Men jag hade inte velat ha det på något annat sätt.

Spara pengar på ditt bröllop

Vår penningsparande bloggare Ricky Willis har tips om hur du kan sänka kostnaderna på varje steg i ditt bröllop - han lyckades göra det för mindre än £ 2000.

Om du fortfarande måste spara, kolla in hur det här paret tjänade lite pengar på sidan och hur detta par fick för vana att spara.

bästa drönare under 100 £

Båda våra DIY brudar lyckades hitta platser som var flexibla när det gäller catering, musik och alkohol.

Du hittar budgetdekorationer på George och blommor på stormarknader som Morrisons , Asda och Sainsbury & apos; s . Du kan jämföra blomsterpriser med mySupermarket .

Mitt DIY -bröllop sparade mig tusentals - här är vad jag gjorde

Se Även: