Cotswold Outdoor och Snow & Rock butiker i fara eftersom ägaren tittar på 'kostnadsbesparingar'

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Liverpool Echo)



Cotswold Outdoor och Snow & Rock kan vara på väg att stänga butiker upp och ner i landet efter att rapporter framkommit att den franske ägaren undersökte kostnadsbesparingar.



AS Adventure, som också driver Cycle Surgery and Runners Need, har 120 butiker på stora gator i hela Storbritannien.



Men rapporter från Sky News säga att det planerar att på allvar minska det antalet.

'Med tanke på den svåra marknadsmiljön tittar företaget på en rad kostnadsbesparande initiativ', säger en talesman från AS Adventure-ägaren PAI Partners till Sky.

vad är dag prick kommer itv

'Som en del av det är det möjligt att butikerna kan stängas som en justering av dödsboet, men det är alldeles för tidigt att säga.



'Inget beslut har tagits om någon butiksnedläggning och inga rådgivare har utsetts.'

PAI Partners är ett Paris-baserat private equity-företag, det har 1200 anställda i Storbritannien med en omsättning på 190 miljoner pund.



High street problem

(Bild: Universal Images Group Editorial)

Det är det senaste slaget för den brittiska huvudgatan, eftersom ny forskning har varnat för att de senaste nedskärningarna kan leda till mer än 175 000 arbetsförluster eftersom högkonjunkturen i onlinehandel och uppgång av jättar som Amazon fortsätter att ta ut sin rätt.

En årsrapport från fastighetsrådgivaren Altus Group sa att det kommande året förväntas bli ännu mer dyster för high street än 2018.

cheryl cole tatuerare

Förra året gick stora återförsäljare inklusive Maplin, Toys R Us och House of Fraser i administration. Många andra shoppingkedjor slog sönder sina butiker som svar på minskat antal på gatan.

Återförsäljare som planerar att stänga butiker i år inkluderar Marks & Spencer, Debenhams och House of Fraser.

Läs mer

High street nedläggningar
Fler House of Fraser -butiker stänger Asda -arbetare uppmanades att teckna nya kontrakt William Hill stänger 700 spelbutiker M&S skulle kunna stänga ännu fler butiker

Se Även: