Denise Van Outen anklagade Andrew Lloyd Webber för 'svek' i sur graviditet

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Denise Van Outen hade ett mycket offentligt uppehåll med nära vänner Andrew Lloyd Webber som har återverkningar än idag.



Paret blev kompisar när den musikalske kungen valde Essex-skönheten att vara stjärnan i hans enkvinna-show, Tell Me On A Sunday, 2003.



Efter att ha visat sig vara ett framgångsrikt partnerskap fortsatte Denise med Lloyd Webber för att leta efter framtidens West End -stjärnor i BBC -talentsökprogrammen Any Dream Will Do 2007 och jag skulle göra vad som helst 2008.



Det var under inspelningen av Any Dream Will Do, jakten på en ny ledning i Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat, som Denise träffade blivande maken Lee Mead.

Men 2008 visade sig vara ett svårt år för Denise, som försökte bygga upp hennes relation med Lee mitt under hennes kontroversiga återförening med Johnny Vaughan på sin Capital Breakfast Show.

Denise anklagade sin tidigare Big Breakfast-värd för att försöka & sabotera & apos; hennes stora genombrott i radio och slutade efter bara sex månader halvvägs genom sitt kontrakt.



Denise medverkade i Webbers hit enkvinna-show Tell Me On A Sunday (Bild: PA)

Det skulle finnas lyckligare tider precis runt hörnet när Denise och Lee gifte sig i april 2009.



Sedan kom den glada nyheten att Denise var gravid med sin dotter, Betsy.

Men de glada nyheterna ledde till ett kontroversiellt beslut i sista minuten som skulle krossa hennes vänskap med Lloyd Webber.

Denise förväntades gå med i West End -mogulen för sin nästa talangshow, Over The Rainbow, för att hitta en Dorothy för en ny The Wizard Of Oz -produktion.

Denise träffade blivande maken Lee Mead i BBC talentsökprogram (Bild: Getty Images)

Men bara tre dagar innan inspelningen av den nya BBC -serien startade upptäckte Denise från en förnedrande källa att hon inte skulle vara en del av serien.

'Jag skickades alla inspelningsdagarna och tre dagar innan jag skulle börja fick jag reda på att jag inte längre var en del av serien,' sa hon till Daily Mail i december 2012.

vanessa dansar på is

'Ett pressmeddelande hade redan gått ut. Det sa att eftersom det var en ny show, skulle det bli en ny line-up.

'Jag var uppenbarligen upprörd. Andrew var inblandad, han var en del av beslutet.

Denise var fast vid att Andrew hade stått bakom beslutet att inte ta henne tillbaka.

Denise hjälpte Andrew att hitta sin Joseph på Any Dream Will Do (Bild: BBC)

Den besvikna tv -domaren kände sig 'besviken och sviken' av någon som skulle vara hennes nära vän.

'Jag blev upprörd eftersom Dannii Minogue, som var domare i The X Factor, vid den tiden också var gravid och de fick just stand-in-domare.

'Det var det jag föreslog. Jag skulle ha missat högst bara en show. Jag kände mig lite lurad eftersom jag älskade serierna.

”Jag hade träffat min man genom en av föreställningarna och här fick vi ett barn tillsammans. Det kändes orättvist. Jag var upprörd på den tiden, men jag stör mig inte alls på det nu.

Denise och John Barrowman, som hade varit en del av sökandet efter Nancy fyra år tidigare, tog plats för en ny line-up med den walisiska sångerskan Charlotte Church, EastEnders-skådespelaren John Partridge och skådespelerskan Sheila Hancock.

Denise var gravid med dottern Betsy (Bild: UK Press via Getty Images)

Jakten på Dorothy skulle avslutas i maj, då Denise skulle ha varit åtta månader gravid, men hon insisterade på att det inte var ett problem och hon kände sig 'vältränad och frisk'.

En talesman på uppdrag av Lloyd Webber sa: ”BBC hade fullständig och strikt redaktionell kontroll av Over The Rainbow. Beslutet att ersätta Denise Van Outen var deras eftersom de ville fräscha upp domarpanelen.

Andrew insisterade på att det inte fanns något bråk mellan honom och Denise - trots att hon har blivit avstängd från domarpanelen för hans senaste sökning efter en musikalisk stjärna.

halloween releasedatum i Storbritannien 2018

'Naturligtvis har jag fortfarande en vänskap med Denise', sa han i januari 2012.

'Vi har ett riktigt djup med panelen den här gången. Charlotte kommer att ge andan. Hon har gått igenom allt. '

Sheila Hancock, Charlotte Church och John Partridge tog över (Bild: Talkback Thames)

Men han fortsatte med att göra några kontroversiella kommentarer som skulle återupprätta raden över Denises axel.

Han sa att arbetet runt hennes graviditet 'inte skulle vara rättvist' för de tävlande som tävlar om att spela Dorothy i scenproduktionen av The Wizard of Oz.

Hans kommentarer väckte anklagelser om sexuell diskriminering av Webber om hans behandling av preganten Denise.

Lloyd Webber sa: 'Sanningen är att hon får ett barn. Jag är en stor vän till Denise, jag önskar henne det bästa, men vi måste tänka på våra tjejer i serien.

'Det skulle inte vara rättvist mot tjejerna om vi var tvungna att skriva in någon för tre shower som inte hade arbetat med dem.'

Och i en sista twist sa han till en Sunday NEWSAM -journalist: 'Jag är säker på att du som kvinna förstår det.'

Denise var sugen på att vara en del av den nya showen (Bild: PA)

Denise var mycket upprörd på den tiden, men fortsatte och välkomnade dottern Betsy till världen i maj 2010.

Hon fixade sina olikheter med Lloyd Webber och insisterade på att de skulle bli vänner igen

'Vi pratar fortfarande och han har bjudit in mig till sitt hus', sa hon till Daily Mail 2012.

Hennes anklagelser mot Lloyd Webber drogs upp av före detta The Big Breakfast-medstjärnan Johnny Vaughan under hans krock med henne.

miljoner euro fredagssiffror

Denise och Johnny återförenades på Capital Radio Breakfast Show 2008 - efter att tidigare ha fallit över löneskillnader på The Big Breakfast.

Johnny hade presenterat det solo i fyra år och man hoppades att återförena honom med Denise skulle återskapa några av deras gamla magi.

Johnny och Denise under hennes första Capital FM Breakfast Show (Bild: PA)

Denise avslutade dock sitt kontrakt tidigt och gick ut efter bara sex månader och skyllde på andra åtaganden i hennes tunga schema.

Men år senare kom Denise med en överraskande anklagelse mot Johnny medan hon avslöjade den verkliga anledningen till att hon lämnade.

Denise hävdade att Johnny aldrig skulle nämna hennes namn när han introducerade serien - liksom några mer olyckliga anklagelser.

”Han lät mig inte tala, sa till mig när jag borde och inte skulle tala och skulle inte ständigt nämna att vi var gemensamma programledare. Det var alltid: & apos; Det här är Johnny Vaughan, du lyssnar på Capital Radio, & apos; och det nämndes inte mitt namn, säger hon till Daily Mail.

'Jag var på andra sidan skrivbordet. Han hade kontroll över skrivbordet och när jag gick för att prata tappade han min mikrofon. '

De var värd för The Big Breakfast tillsammans (Bild: PA)

När han konfronterades med de allvarliga anklagelserna förnekade Johnny att han kontrollerade hennes ljudnivåer.

Johnny skrattade åt påståenden från Denise om att han och Lloyd Webber hade ”saboterat” hennes karriär.

Han påstod att hon måste ha dragit i intervjuarens ben och sa till Digital Spy: 'Det måste vara humor. Det finns det här citatet från henne som jag brukade tona ner. Hon måste ta bilderna eftersom alla som någonsin har känt mig i radio vet att jag inte kan använda någon av maskinerna ...

Hon sa tydligen att Andrew Lloyd Webber och jag saboterade hennes karriär. Hon tar tecken, naturligtvis är hon det. Jag är skyldig henne i stort sett allt och jag kan inte kommentera.

mcdonalds monopoly sällsynta pjäser 2019

'Jag hade gjort en chatshow och en filmshow innan den stora frukosten med Denise. Det gjorde allt för mig den showen. '

Denise anklagade Johnny för att & tacka nej till & apos; hennes mikrofon (Bild: PA)

Problemet, enligt Johnny, var att Denise kämpade med radio och han inte hade varit lika lugnande & apos; som han kunde ha varit.

'Hon kom till Capital, där jag hade varit i fem eller sex år,' sa han till The NEWSAM.

'Hon hade kommit från TV och teater och var inte van vid radio - det är inte en plats där alla efter showen säger' Bra show alla '. Det är ganska tufft.

'Varje dag gör jag tre timmar, vilket jag tycker är lysande - då tänds husets lampor och du ser ingen publik. Det kan vara lite av en downer.

'Kanske var jag inte så lugnande som du kan vara. Vi hade en viss nedgång, men jag älskar henne fortfarande.

Se Även: