Veckans billigaste dag att flyga från Storbritannien avslöjades

Billiga Flyg

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty)



Budgetkunniga resenärer kan göra ett fynd på flyg bara baserat på veckodagen de väljer att flyga.



Enligt Skyscanner & apos; s 2019 Money Saving Flight Insights -rapport, det finns stora besparingar att göra om du bestämmer ditt avresedatum.



I själva verket fungerade fredagen som den billigaste veckodagen för avgångsflyg från Storbritannien.

Så om du planerade att flyga ut på en helg men är flexibel med datum, kan du överväga att använda den extra dagen med årlig ledighet för att spara extra slantar på din resa.

Det är dock värt att notera att forskningen också avslöjade att fredagen var den mest trafikerade dagen för resor, så du kanske vill lämna lite extra tid för att möta de irriterande köerna på flygplatserna.



Under tiden visade sig söndagen vara den dyraste avresedagen i veckan, men avvisa den inte helt om du har en budget; det är samtidigt den bästa dagen för att hitta fynd online för billiga flyg.

(Bild: GETTY)



Ett av de bästa sätten att spara de extra kilona var genom att vara flexibel med dina resdatum; Skyscanner noterade att du i vissa fall kan hitta betydligt billigare erbjudanden om du kan resa antingen en dag före eller en dag efter dina ursprungliga avresedatum.

Lisa Tyndall, Senior Growth Manager på Skyscanner kommenterar: 'Med den mest hektiska månaden för flygbokningar på gång ville vi knäcka våra senaste data för att avslöja flyginsikter som kan hjälpa resenärer att hitta de bästa erbjudandena under 2019.

'Det finns bevis som tyder på att fredagen är den billigaste dagen i veckan för resenärer att flyga från Storbritannien och söndag är den dyraste dagen att flyga från Storbritannien.

'Att byta flygdatum från en söndag till en fredag ​​kan spara resenärer 21 procent.

'Resenärer bör också överväga att flyga från en annan flygplats i närheten för att spara pengar, till exempel kan en familj på fyra spara över £ 500 genom att byta till en annan avgångsflygplats som inte är mycket längre bort.

Se Även: