Skattkammaren kan göra ett intrång i pensionsförmåner för att betala för Covid - hur det skulle påverka dig

Pension

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Arbetare står inför en statlig skatterad på sina pensioner för att hjälpa till att återbetala landets räkning för att hantera Covid-19, vilket kan lämna miljoner sämre.



Regeringen överväger också att ändra hur mycket inkomst du kan lägga in i en pensionspott och inte bli beskattad.



Detta kallas pensionskattelättnader. Det låter torrt, men betyder helt enkelt att regeringen fyller på dina pensionsutbetalningar för anställda.

zoe birkett och anthony hutton

När du får betalt betalar du inte inkomstskatt på kontanterna som din arbetsgivare lägger i din pensionspott - vilket fyller på effektivt.

För närvarande matchar denna skattelättnad inkomstskatteband - till exempel 20% för grundläggande skattskyldiga.



Men regeringen tänker göra detta till en schablonsats på 30% för alla skattebetalare, enligt Telegraph.

17 år gammal

Detta skulle vara goda nyheter för grundläggande skattebetalare, som skulle få en höjning av det belopp de kunde spara till pension skattefritt.



Denna grupp tjänar upp till £ 50,270 och betalar 20% inkomstskatt på de kontanter de tjänar mellan £ 12,571 och £ 50,270.

Men det är dåligt för högre inkomsttagare, som betalar 40% eller 45% skatt beroende på deras inkomster, eftersom de skulle kunna spara mindre till pension utan att bli beskattade.

Förändringen på 30% kan drabba fem miljoner arbetare.

Quilterpensionsexperten Ian Browne sa: ”Regeringens manifeståtaganden har lämnat dem lite handlingsutrymme när det gäller att sätta tillbaka de offentliga finanserna.

'Löftet att inte höja inkomstskatt, folkförsäkring eller moms ger dem några spakar att dra, och eftersom de redan har försökt frysa olika skattesatser och lättnader vid den senaste budgeten är det ingen överraskning att nästa mål är pensioner.'

Skattkammaren har också blivit ombedd att vattna ut statspensionens trippellås för att hjälpa till med landets Covid -kostnader, enligt rapporter.

Men idag tvingades premiärminister Boris Johnson till förneka att regeringen skulle göra detta .

örnen eddie edwards samantha morton

Varje år kommer statspensionen att öka med den högsta inflationen, 2,5% eller den genomsnittliga löneökningen enligt ett avtal som kallas trippel lås.

Alla regeringar har ställt sig bakom pensionslöftet sedan det infördes 2010.

Anställda kan också få mindre generösa pensioner om regeringen börjar beskatta vad arbetsgivare lägger i personalpensionskrukor.

Sedan 2012 sparar alla anställda till en pension som deras arbetsplats inrättar, om de inte väljer bort det.

Alla arbetsgivare måste lägga in minst 3% av arbetstagarna & apos; löner i deras pensionskrukor, och detta beskattas inte.

Många arbetsgivare betalar mer än 3% som följd.

Men beskattning av detta skulle hindra många arbetsgivare från att lägga in mer än de måste i sina arbetare & apos; pensioner.

John Lewis Black Friday-erbjudanden 2018

Finansdepartementet funderar också på att sänka pensionernas livstidsersättning till så lågt som 800 000 pund, från 1 073 100 pund nu.

Detta är det belopp du kan ta ut från pensionen utan att bli beskattad på det extra. Denna skatt är 55% om kontanter tas i en klump.

Kansler Rishi Sunak har fryst detta i fem år, eftersom det normalt stiger med inflationen.

Se Även: