Bilskatt och fler stora förändringar som kommer att drabba bilister i år - med start den 1 april

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Kanslern kan ha fryst bränsletull för tionde året i rad, men förarna står inför en rad nya förändringar från april, när det nya skatteåret träder i kraft.



Vägskatten stiger i takt med inflationen medan lokala avgifter för ren luftzon - som för närvarande bara existerar i huvudstaden - kommer att rullas ut över stora brittiska städer när tillslaget mot föroreningar fortsätter.



På andra ställen läggs förslag på en avgift för Greater London, vilket skulle kosta förare 3,50 pund per dag att komma in i de yttre stadsdelarna.



'Medan skattehöjningar och ändringar i skattelagstiftningen är oundvikliga och till och med nödvändiga, om inte alltid välkomna', säger Keith Hawes på Nationella fordonsavtal , sa.

'Det har redan varit ett svårt år för Storbritanniens bilister, och föreslagna skatteändringar kommer sannolikt inte att göra det lättare.'

Ökande fordonsavgifter (VED)

Ju mer koldioxidutsläpp en bil släpper ut per kilometer, desto större ökar vägskatten för 2021 (Bild: Getty Images)



VED, ofta kallad vägskatt, stiger under det nya beskattningsåret vilket innebär att du måste betala mer för att fortsätta köra din bil.

Som tidigare beror mängden skatt du kommer att betala på din nya bils koldioxidutsläpp. De som släpper ut noll gram per kilometer CO2 betalar noll, medan bensin- och de flesta dieseldrivna förare (inklusive hybrider) som släpper ut mellan 1g och 50g per kilometer kommer att betala £ 10 under de första 12 månaderna.



Bilar som släpper ut mellan 51g och 5g per kilometer kommer att fortsätta att betala £ 25 under det första året.

Men bilar som släpper ut mellan 76 g och 150 g per kilometer CO2 kommer att se sina VED -priser stiga med £ 5 i år - till £ 220.

Ju mer koldioxidutsläpp en bil släpper ut per kilometer, desto större ökar vägskatten för 2021.

Det största steget i VED gäller bilar som släpper ut mer än 255 g per kilometer CO2. Dessa kommer att ge dig tillbaka 2 245 £ för beskattning under det första året, jämfört med 2 175 £ 2020.

Du kan ta reda på hur mycket mer du kommer att betala, här .

liverpool vs crystal palace tv

Standardräntan - beloppet du betalar efter det andra året - för bilar som registrerats den 1 april 2017 eller senare kommer att vara £ 155 per år för allt annat än utsläppsfria fordon.

James Andrews, ekonomisexpert på jämförelsesajt Money.co.uk , sa: 'Personer med bensin- och dieselbilar kommer att se fordonsavgifterna stiga till £ 155 per år, medan skatten på premiumbilar-det vill säga de som kostar mer än £ 40,000 nya-nu betalar en ögonvattnande £ 335 per år för första fem års ägande.

'Första årets priser ökar också, med bilar som producerar mellan 76g/km och 170g/km koldioxid kommer att se sina räkningar stiga med £ 5, personer med bilar i 171g/km till 190g/km kommer att se en £ 25 stiga ; Det finns en ökning på 30 pund för personer med bilar som producerar 191 g/km till 225 g/km, 40 pund för 226 g/km till 255 g/km fordon och en enorm £ 70 -ökning för allt däröver.

Ökar bränsletaxan?

Bränsletullen är återigen frusen (Bild: PA)

Budgeten för 2021 bekräftade ytterligare en frysning av bränsletullen - skatten du betalar per liter bensin och diesel.

Istället kommer bränsletanken att ligga kvar på samma nivå - 57,95 p / liter - som den har varit det senaste decenniet.

Köpeskatt på nya bensin- och dieselbilar

En ny köpeskatt kan riktas mot bensin- och dieselbilsägare (Bild: Getty Images)

I ett försök att göra Storbritanniens gator grönare har UK Energy Research Center (UKERC) föreslagit en ny köpskatt & apos; specifikt riktad till nya bensin- och dieselägare.

Premien skulle riktas till dem som köper mindre miljövänliga fordon. Man hoppas att det skulle uppmuntra dem att välja en mer miljövänlig bil istället.

Skatten påverkar de som köper fordon som släpper ut mer än 225 g CO2/km.

Dessa förare skulle riktas in och tvingas betala en köpeskatt på 50% från och med i år, vilket skulle öka i delbetalningar varje år tills endast helelektriska modeller var undantagna år 2030.

Även om ändringarna inte tillkännagavs under vårens budget, kan avgifterna fortfarande bli lag i framtiden när regeringen arbetar mot sitt mål mot föroreningar.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

hur man bor billigt Storbritannien

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Parkeringsförbud mot betalning

Londons förbud mot trottoarer kan införas i resten av Storbritannien under nästa år, har parlamentsledamöter föreslagit.

xbox gold-spel februari 2019

Om en utvidgad lag träder i kraft kan regelbrytare få rejäla böter på £ 70.

Det är inte känt när eller om reglerna kommer på plats men Transportdepartementet (DfT) sa att det kan vara snart.

& apos; Benefit in Kind & apos; priserna är tillbaka

Benefit in Kind (BiK) -skatt slopades helt i mars 2020 för att uppmuntra elbilsanvändning, särskilt genom att använda lönerbjudande.

Men de är nu tillbaka och i april kan förare behöva betala så mycket som £ 390 per år för att använda sina fordon på grund av återinförandet av BiK.

En avgift på 1%, baserat på inkomstnivåer och fordonsvärde, kan hitta många förare med nollutsläppsmodeller fångade, en avgift som sannolikt kommer att öka till 2% år 2022.

Även om detta knappast kommer att bli välkomna nyheter för bilister, ligger BiK -priserna fortfarande långt under vad de var tillbaka 2019 när de var på 16%.

Lokala avgifter för ren luftzon

Birminghams avgifter kan vara så mycket som £ 8 per dag (Bild: Getty)

Även om de inte lanseras nationellt finns det ett antal lokala förändringar som träder i kraft i år.

Storbritanniens befintliga Clean Air Zone ligger i London och kallas Ultra-Low Emission Zone (ULEZ). För att komma in i ULEZ måste du för närvarande betala £ 12,50 utöver eventuella trängselavgifter.

Från och med den 25 oktober 2021 kommer ULEZ -området att expandera upp till norra och södra cirkulära ringvägarna, men slutar inte inkludera dem.

Det finns också planer på att utöka det förbi London.

Clean Air Zone -avgifter införs i Bath och Birmingham 2021 som kan se invånare och pendlare drabbas av dagliga vägavgifter, i ett försök att avskräcka resor och minska föroreningar.

Birminghams avgifter kan vara så mycket som £ 8 per dag, med förare som debiteras för att använda stadskärnan, vilket kan uppgå till £ 40 varje vecka. En ren luftzon övervägs också i Bristol.

Förlängning av Londonavgiften

En Greater London stadsavgift övervägs också som skulle ta ut förare 3,50 pund per dag för att komma in i de yttre stadsdelarna.

Detta skulle förlänga kostnaden för att köra i huvudstaden från de centrala zoner som täcks av Londons trängselavgift, till hela Stor -London.

Körlektioner och teoriprov

Lektionerna startas om i april (Bild: Getty Images / Cultura RF)

Bortsett från lagändringar kommer körlektioner för elever att återupptas nästa månad.

I England ingår eleverna i steg två i regeringens omstartskarta, vilket innebär att körlektioner är planerade att börja igen den 12 april.

För Skottland är körlektioner tillåtna från och med 26 april och restriktionerna i Wales kommer att ses över den 12 mars.

Den 12 april i England återupptas också teoriprov, motorcykeltester, LGV -körprov och bil- och släpkörningstest.

Körprov

Tidigast från och med den 22 april kommer bilkörningstester att starta om i England med förbehåll för Covid -vaccinationsmål och om nya Covid -varianter är under kontroll.

Tänk på att inte alla körtestcenter väntrum är öppna på grund av coronaviruset.

Du kan fortfarande boka och hantera tester online .

tillstånd av Michael Schumacher

Mobiltelefonförbud

Förare kommer att få böter på 200 pund och sex straffpoäng för att hålla i telefonen medan de kör under nya lagar som kommer i år.

Det nya förbudet ersätter ett kryphål som för närvarande tillåter människor att ta foton och videor medan de kör utan att bli straffade.

Lagen kommer att införas under de kommande månaderna efter att en samrådsperiod slutade den 17 januari.

Se Även: