Billigaste bilar för unga förare - och som har den lägsta försäkringen

Unga Förare

Ditt Horoskop För Imorgon

Toyota Aygo

Toyota Aygo är billigast att försäkra(Bild: PUBLICITY PICTURE)



Nybörjarförare står inför ett ekonomiskt dilemma, eftersom de billigaste bilarna att försäkra inte alltid är de billigaste att köpa.



Många förare klarar sitt test i åldern 17, så snart som möjligt. Men många är prissatta för att köra bil eftersom försäkringsgivare säger att de saknar körerfarenhet och är mer benägna att råka ut för en dyr olycka.



Det betyder att de betalar mer i försäkringskostnader.

Den genomsnittliga motorpremien för förare under 24 år var 1 095 £ per år i mars, enligt prisjämförelsewebbplatsen CompareTheMarket.

Den genomsnittliga premien för alla förare är £ 652.



Är du en ung förare som har prissatts utanför vägarna? Maila sam.barker@reachplc.com

Tio billigaste bilar att försäkra

Toyota Aygo

Toyota Aygo är billigast att försäkra (Bild: PUBLICITY PICTURE)



Fiat 500

På andra plats ligger Fiat 500 (Bild: Western Morning News)

Volkswagen upp!

Volkswagen Up! är också ett bra val för låga premier (Bild: Volkswagen AG)

Försäkringsgivaren Admiral utarbetade de billigaste bilarna att försäkra de första tre månaderna 2021.

I första hand stod det att Toyota Aygo var den billigaste att försäkra till £ 641 per år, följt av Fiat 500 och £ 682 på Volkswagen Up! till £ 697.

De andra billigaste bilarna att försäkra är Citroën C1 (£ 699), Renault Clio (£ 741), Vauxhall Corsa (£ 808), Seat Ibiza (£ 824), Ford Fiesta (£ 822), Volkswagen Polo (£ 849) och Mini Polo (£ 941).

eld i val d isere

Clare Egan, chef för motorprodukter på Admiral, sa: Unga förare tenderar att betala mer för sin försäkring eftersom de tyvärr statistiskt sett är en högre risk.

'De är mer benägna att råka ut för en olycka än äldre förare och olyckorna de har är dyrare.'

Men bara tre av de tio billigaste bilarna för unga förare att försäkra matchar listan över billigaste bilar att köpa, enligt bilförsäljare Autocar.

Tio billigaste bilar att köpa nya

Den billigaste bilen att köpa direkt och helt ny är Dacia Sandero, som kostar 7 995 pund

Den billigaste bilen att köpa direkt och helt ny är Dacia Sandero, som kostar 7 995 pund

Tvärtom, de tre billigaste bilarna att köpa är Dacia Sandero - 7 995 pund, Citroën C1 - 10 330 pund och Mitsubishi Mirage - 10 575 pund.

Nästa upp är Kia Picanto (£ 10,995), Dacia Sandero Stepway (£ 10,995), Dacia Duster (£ 11,745), Fiat Panda (£ 12,025), MG 3 (£ 12,195), Toyota Aygo (£ 12,690) och Volkswagen Up! (£ 12 705).

Detta sätter unga förare i en knepig position om de planerar att köpa ett fordon direkt, antingen med kontanter i förväg eller över tid med bilfinansiering.

Den genomsnittliga unga föraren kan spara pengar på en ny bil, eller på försäkringen, men inte båda.

Detta verkar motsägelsefullt, men det beror på att försäkringsbolagen tar mycket hänsyn när de räknar ut premier, inte bara bilens värde.

Tyvärr är det omöjligt att veta exakt vad enskilda försäkringsgivare tycker är riskabelt när de räknar ut premieräkningar, eftersom detta är en välbevarad hemlighet.

Försäkringskostnaden kommer dock alltid att inkludera bilens kostnad, dess gruppbetyg, var den är parkerad, reparationskostnader och hur sannolikt föraren är att göra anspråk - inklusive vilket jobb de utför.

Bilar som är billigast att både försäkra och köpa är Citroën C1, Toyota Aygo och Volkswagen Up !.

Citroën kommer sannolikt att vara det bästa valet för dem med en budget som fortfarande vill ha en ny bil, eftersom den är den fjärde billigaste att försäkra och den näst billigaste att köpa.

Men mycket beror på exakt vilken affär du kan få på din bil och försäkring.

Kate Middleton kjol blåser

Mycket vilar också på om du betalar för ett nytt fordon eller får en nästan ny begagnad.

Hur man sparar genom att köpa en begagnad bil

Att köpa en begagnad bil innebär att spara pengar jämfört med att skaffa en ny. Det finns dock saker att se upp för att hjälpa dig att få en bra pris - och en kvalitetsbil .

Kom först ihåg att shoppa, eftersom priserna på begagnade bilar varierar.

Tänk inte bara på välkända franchiseavdelningar, tänk på:

Insistera på en provkörning och ta helst en erfaren förare med dig också för en andra åsikt.

Innan du köper, se till att säljaren har bilens V5C -registreringscertifikat (aka loggboken), och att det matchar säljarens ID.

Detta är dokumentet som DVLA använder för att spela in och lagra bilens servicehistorik och viktig information.

Det är också viktigt för att genomföra en fullständig loggbokskontroll (även känd som en HPI -kontroll). Du kan ordna detta för £ 19,99 på www.hpicheck.com .

Den erbjuder täckning upp till £ 30 000 och kommer att berätta om ett fordon har någon form av utestående finansiering, om det är registrerat som stulet eller om det har varit en försäkringsavskrivning.

Om bilen har ett utestående loggbokslån mot den, kan den tas tillbaka även efter att den sålts till dig, utan förvarning.

Skaffa billigare bilförsäkring

För att få ner försäkringskostnaderna är tricket att lägga tid på att shoppa runt för att få det bästa erbjudandet, eftersom priserna kan variera enormt mellan försäkringsbolagen.

Det är också värt att överväga & apos; black box & apos; telematikbaserad försäkring, eftersom detta kan allvarligt sänka premierna.

Detta innebär att du har en enhet monterad på din bil för att spåra hur du kör och basera dina försäkringskostnader på det. Vissa versioner fungerar med bara en smartphone -app.

Vi har en fullständig guide på billiga bilförsäkringstips, här.

Se Även: