10 bästa museer i Storbritannien som röstats fram av turister

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritannien är hem för en mängd strålande museer från historiska byggnader till gallerier med imponerande konstsamlingar - men det finns några få elit som aldrig misslyckas med att blända besökare.



Nu har Storbritanniens tio bästa museer avslöjats av turister själva under årets TripAdvisors resenärer & apos; Choice Awards .



London visade sig vara en hit bland resenärer, med 6 av de 10 museerna, inklusive nummer ett på listan, som ligger i huvudstaden.



Men det var inte bara Londons museer, som fångade vår uppmärksamhet; Det finns några bra erbjudanden i York, Edinburgh och Belfast som också kom på listan.

10 bästa brittiska museer

1. Victoria & Albert Museum, London

(Bild: TMS)

Inrymmer över två miljoner föremål från konst- och designvärlden, som sträcker sig över 5000 år i de kreativa industrier.



1200 ängelnummer kärlek

Museet håller regelbundet spännande utställningar - som dess världsberömda David Bowie -hyllning - och har gott om konst och mode som väntar på att upptäckas.

Det blir också mer populärt än någonsin, med biträdande direktör Tim Reeve avslöjade att den här sommaren visade sig vara de två mest trafikerade månaderna i museets historia.



Inträdespris: Fri

TripAdvisor rekommenderar: Guidad höjdpunkter rundtur i Victoria and Albert Museum . Priser från £ 35.

2. National Gallery, London

(Bild: PA)

Med utsikt över Londons ikoniska Trafalgar Square fortsätter National Gallery att locka till sig massor av konstälskare från hela världen tack vare sin allvarligt imponerande samling av målningar.

Galleriet har över 2 300 stycken utställningar som går tillbaka till mitten av 1200-talet, för att inte tala om att det alltid finns massor av lysande utställningar på.

Inträdespris: Fri

TripAdvisor rekommenderar: Privat rundtur: National Gallery Tour i London med konsthistorisk guide . Priser från £ 76,29.

3. British Museum, London

(Bild: NEWSAMpix)

Gå tillbaka till det antika Egypten, förundras över konstverk från hela världen eller lär dig allt om olika imperiers stora historia i detta gratis museum; i grund och botten är British Museum den perfekta hotspoten för kultur gamar.

Sedan är det förstås byggnadens fantastiska arkitektur också - Stora domstolen är definitivt värt ett besök.

Inträdespris: Fri

TripAdvisor rekommenderar: British Museum Highlights Tour i London inklusive Rosetta Stone . Priser från £ 20,70.

Fyra. Natural History Museum, London

(Bild: AFP)

Inte överraskande tar detta museum dig genom en resa där du upptäcker alla de bästa delarna av den naturliga världen.

paul weller stevie weller

Dinosaurutställningarna är särskilt spännande - särskilt för barn - men det finns också många andra djur som väntar på att bli upptäckta från sedan länge borta epoker.

Åh, se till att kolla in & apos; Hope & apos; det gigantiska blåhvalskelettet som pryder entrén i Dippy the Dinosaurs frånvaro!

Inträdespris: Fri

Läs mer

Idéer för skollovsdagar
Saker att göra i påsk Bästa påskäggsjakten Billiga teateraffärer 10 bästa museer i Storbritannien

5. Churchill War Rooms, London

(Bild: Getty)

Historiaentusiaster bör bege sig till detta hemliga bunkeromvandlade museum från andra världskriget där du kan lära dig allt om Winston Churchills liv och arv.

Upptäck skåpkrigsrummen och ta reda på mer om hur den ikoniska politikern ledde Storbritannien till seger under andra världskriget.

Inträdespris: Vuxenbiljetter från £ 19, barnbiljetter från £ 9,50.

TripAdvisor rekommenderar: Historisk London Walking Tour inklusive Westminster och inträde till Churchill War Rooms - det är en 2 timmars vandring i huvudstaden där du kommer att lära dig massor om historien. Priser från £ 43.

6. National Museum of Scotland, Edinburgh

(Bild: ullstein -bild via Getty)


Ta en resa genom skotsk historia och kultur i detta syltfyllda museum som täcker allt från ikoniska konstverk till de största genombrotten inom vetenskap och teknik.

Utforska med barnen? Se till att stanna till vid den imponerande tre meter långa LEGO-modellen av museet för en rolig twist till dagen.

Inträdespris: Fri

TripAdvisor rekommenderar: Privat Edinburgh Sightseeing och History Tour som inkluderar stora sevärdheter inklusive Scott & s monument, Edinburgh Castle och Royal Mile. Priser från £ 50.

7. National Railway Museum, York

(Bild: Getty)


Storbritanniens största järnvägsmuseum, NRM är värd för över en MILJON objekt som skildrar järnvägstransportens historia i Storbritannien och hur industrin förändrade nationen.

Och för något riktigt speciellt, varför inte njuta av en eftermiddagste i museets vackra restaurerade vagn?

Inträdespris: Fri

danielle lloyd pringle foto

TripAdvisor rekommenderar: York Pass inklusive hop-on hop-off-turné inkluderar ett sightseeingkort, 2-4-1 erbjudanden och rabatter på måltider i Yorks Earl Grey Tea Rooms, Living Room och Strada. Priser från £ 38.

Läs mer

Storbritanniens semesteridéer
Prisvärda brittiska destinationer Bästa semesterparker i Storbritannien Bästa sandstränderna i Storbritannien Bästa vandringsresmål

8. Titanic Belfast, Belfast

(Bild: Photolibrary RM)

Museets exteriör ensam är ett måste att se under din resa, med den iögonfallande strukturen som står hög bland det omgivande varvet.

Gå in och du kommer att upptäcka en omfattande utställning om Titanics tragiska resa, från byggprocessen till dess ödesdigra jungfruresa.

Inträdespris: Vuxenbiljetter från £ 18, barnbiljetter från £ 8.

TripAdvisor rekommenderar: Titanic Belfast entrébiljett: Titanic besökarupplevelse inklusive SS Nomadic . Priser från £ 18.

9. Kelvingrove Art Gallery and Museum, Glasgow

(Bild: SNS Group)

morrisons beer adventskalender 2018

Detta imponerande konstgalleri rymmer allt från klassiska verk till moderna konstverk, och har utställningar tillägnade ett brett spektrum av ämnen, från kända målare till superhjälteserier.

Det finns massor att se och göra, och tack vare det stora utbudet av artefakter ger det en strålande dag ute.

Inträdespris: Fri

TripAdvisor rekommenderar: Glasgows privata rundtur i West End . Priser från £ 85.

10. Imperial War Museum, London

(Bild: )

Historiaentusiaster kommer säkert att fascineras av utställningarna och artefakterna i detta museum som berättar historier om människors upplevelser av det moderna kriget, från första världskriget hela vägen till konflikter som händer idag.

Inträdespris: Fri

TripAdvisor rekommenderar: The Original London Sightseeing Tour: Hop-on Hop-off . Priser från £ 32.

Se Även: