Crufts 2018 -final kastas i kaos när PETA -demonstranter invaderar scenen och lämnar livrädd ägare att ta tag i vinnande hund Collooney Tartan Tease

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Crufts 2018 -finalen hamnade i kaos ikväll när publikens medlemmar invaderade arenan som en del av en PETA -protest.



Drama uppstod bara några sekunder efter att Collooney Tartan Tease kröntes till Bäst i utställning den sista dagen när djurrättsdemonstranterna invaderade ringen och & apos; satte hundarnas säkerhet i fara & apos ;.



Förfärad ägare Yvette Short tog tag i hennes Whippet, som också korades till bästa i Hound Group Winner, för att springa i motsatt riktning.



Säkerhet kunde ses när man plockade ned de skyltar som avstod från demonstranterna innan filmen klipptes och Channel 4 återvände till värden Clare Balding.

PETA -demonstranter sprang in i huvudringen vid Crufts (Bild: REUTERS)

De brottades snabbt till marken (Bild: PA)



Kanal 4 klippte filmen och återvände till Clare Balding (Bild: ITV)

nadine och jesse metcalfe

Det fanns 9 000 människor som trängdes in i NEC Arena i Birmingham för att se domaren Jill Peak kröna vinnaren.



Enligt vittnen bröt tre demonstranter som höll upp skyltar genom barriären och sprang vidare till greenen i riktning mot hunduppställningen.

Vinnarens ägare plockade genast upp sin hund från bordet och sprang iväg i motsatt riktning.

Hundarna lämnades & apos; rädda & apos; och de flesta lanserades när deras förare insåg vad som hände.

Säkerheten rusade över för att stoppa demonstranten (Bild: ITV)

Det var boos från den 9 000 starka publiken (Bild: ITV)

En talesperson från Crufts sa: 'Det verkar som att demonstranter från PETA fick obehörig åtkomst till ringen i huvudarenan på Crufts, och därmed skrämde hundarna och utsatte både hundars och människors säkerhet på ett oerhört ansvarslöst sätt.

'Vår huvudprioritet för tillfället är välbefinnandet för hundarna som var i ringen, som tas om hand av sina ägare och utställningstjänstemän.

'NEC -gruppen har omfattande säkerhetsförfaranden på Crufts och vi kommer tillsammans med NEC -gruppen att granska vad som hände snarast.'

resultat för miljoner euro för ikväll

Vinnarens ägare tog tag i hennes hund (Bild: ITV)

Yvette Short tog tag i sin husdjurshund (Bild: Getty)

Det var boos från den stora publiken när de slog till inkräktarna, vars rop drunknade, för att förstöra det speciella ögonblicket och pokalen lyftes bort.

Claire fångades ovetande och hennes mikrofon fungerade inte när hon försökte förklara vad som hände.

Efter att ha fått en fungerande mikrofon sa hon: 'Nu är sakerna under kontroll igen och du kan höra jubel från publiken när vi återförenar troféfirandet.'

Säkerheten lyckades gripa inkräktaren (Bild: ITV)

(Bild: Kanal 4)

Den manliga inkräktaren, som höll i en affisch där det stod 'Crufts: Canine Eugenics', sprang in på mittscenen innan han brottades till marken.

'Crufts förhärligar stamtavelfetischister & apos; vriden jakt på & apos; perfekt & apos; hund, säger PETA -chefen Elisa Allen.

'Det finns inget naturligt med att föda upp hundar med extrema och försvagande fysiska drag, och PETA uppmanar alla att hålla sig borta från denna grymma skönhetstävling.'

Inkräktaren fördes iväg till jubel från mängden (Bild: Getty Images Europe)

PETA - vars motto delvis lyder att 'djur är inte våra att missbruka på något sätt' - sa avelsstamhundar i onormala former och storlekar lämnar dem med genetiska anlag för epilepsi, hjärtsjukdom, dövhet, höftdysplasi och många andra hälsoproblem.

Många bulldoggar, mopsar, pekingeser och andra brachycephaliska (platta) hundar kan inte andas bra - än mindre gå en promenad eller jaga en boll utan att flämta efter luft - på grund av deras onaturligt förkortade luftvägar, sa gruppen.

En talesman sa att Crufts orsakar ytterligare skada genom att skicka meddelandet att renrasiga hundar är mer önskvärda än blandraser, vilket leder till att många människor köper 'måste-ha' raser medan tusentals friska, älskvärda hundar svinner i djurhem, desperat i behov av bra hem.

Se Även: