Jagade efter en skuld jag inte byggde upp - vad ska jag göra när inkassorer ringer

Argus

Ditt Horoskop För Imorgon

Men vad händer om räkningarna inte är dina?



En läsare som skickades med många brev från inkassorer som krävde 1323,67 pund kan vara offer för bedrägeri med identitetsstöld.



Ett legitimt inkassoföretag vid namn Hillesden Securities Ltd sa att vår läsare, fru M, sprang upp skulden på ett Argos -butikskort.



De hävdade att hon hade det från november 2003 men som standard hade kontot 2007.

fransk rock of love

Hillesden förvärvade skulden från Argos i november 2009.

Men M tvister någonsin om att ha ett Argos -kort och förnekar att hon någonsin bott på adressen Hillesden försökte kontakta henne på. Hon har bott på sin nuvarande adress sedan juli 2002.



elisany da cruz silva

När hon kontaktade Argos korttjänster bekräftade de att ett konto hade öppnats i hennes namn men adressen matchade inte hennes.

Läs mer:



Tar inte nej för ett svar

(Bild: Getty)

Fru M bad dem att inte kontakta henne om de inte hade bevis på hennes ansvar för skulden.

alan brasilien jill brasilien

Men inkassorn plöjde på och sa: Vi har rätt att förlita oss på det reglerade kreditavtalet som bevis på att du har gått med på att betala tillbaka eventuella uppkomna skulder.

Saldot på ditt konto är en skuld som har uppkommit korrekt enligt ett avtal som undertecknats av dig och reglerats av konsumentkreditlagen 1974.

I enlighet med s78 (4) i lagen har den ursprungliga långivaren skickat regelbundna utlåtanden till din tidigare adress och hållit dig informerad om din upplåning och de minimibelopp som har betalats.

Som sådan kommer vi inte att tillhandahålla någon ytterligare verifiering, validering eller bevis på anspråk.

Vad kan du göra

Fru M borde kräva att få se sitt ursprungliga kreditavtal med Argos. Om detta inte kan produceras (och det är ofta fallet) kommer samlaren inte att kunna verkställa skulden lagligt.

365 dagars båtscen

De kommer helt enkelt inte att ha fru M: s autentiska signatur eftersom detta är fall av identitetsbedrägeri. Om så är fallet kommer de inte att kunna tvinga skulden mot henne.

Slutligen har jag sagt till fru M att även om hon hade Argos -kortet är kravet mot henne nu utestängt. Det kallas preskriberat.

Lagen säger att detta krav skulle ha väckts inom sex år från det senaste datumet då skulden erkändes. Hon har aldrig hört talas om denna skuld eller fått korrespondens om den förrän nu, så datumet för den uppenbara förfallodagen var 2007. De är för sent.

Se Även: