Caroline Ahernes 'förvånade och besvikna' familj slog tillbaka på påståenden om övergrepp från New Order ex Peter Hook

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Caroline Aherne med dåvarande maken, Peter Hook

Hook träffade komedistjärnan Caroline i den legendariska Hacienda -klubben och de gifte sig i Las Vegas 1994(Bild: UPP / TopFoto)



Familjen till komikern Caroline Aherne har reagerat med ilska över påståenden att hon fysiskt misshandlat sin före detta make.



En källa nära familjen sa att de var chockade och ledsna över de nya påståendena i en bok som den tidigare New Order -stjärnan Peter Hook säljer.



Källan sa till NEWSAM: Familjen kommer inte att värdiga dessa påståenden med ett officiellt svar, men de är mycket förvånade och besvikna.

De tycker också att det är konstigt att inget av påståendena nämndes eller användes när Caroline och Peter gick igenom sin skilsmässa.

'Plötsligt har han dessa mycket detaljerade minnen och minnen från för 20 år sedan.



'Hur bekvämt att han gör påståenden när det bara är hans ord mot Caroline och hon inte är här för att försvara sig. Det är chockerande att han tar upp allt nu.

I sin bok säger Hook att han inte hyllade ex-frun Caroline Aherne när hon dog för att hon misshandlade honom fysiskt.



Peter Hook, grundare och tidigare basgitarrist med band Joy Division och New Order

Peter Hook, en av grundarna och tidigare basgitarristen med band Joy Division och New Order, gjorde sina påståenden i sin nya bok (Bild: Getty Images)

Gitarristen förblev tyst men han hävdar att anledningen till hans brist på medkänsla berodde på det våldsamma sättet deras äktenskap gick sönder.

Hook säger att han utsatts för känslomässiga och fysiska övergrepp under sitt äktenskap med komikern Aherne, mest känd för att ha skrivit och spelat rollen i sitcom Royle Family.

Basisten berättar i sin självbiografi hur hans berömda fru kunde allvarligt skrika-banshee-beteende och skulle stoppa ut cigaretter på armen och attackera honom med knivar och flaskor.

I en ny bok insisterar han på att jag var en misshandlad make.

Skriver om hans chock över hennes tidiga död i juli vid 52 års ålder Hook säger att han 'inte med gott samvete' kunde gå med dem som hyllar henne.

Manchester -musikikonen Hook träffade komedistjärnan Caroline i stadens legendariska Hacienda -klubb och de gifte sig i Las Vegas 1994.

Caroline Aherne i & apos; The Royle Family & apos;

Hook sa att Aherne, sett här i The Royle Family, misshandlade honom fysiskt och psykiskt (Bild: ITV/REX/Shutterstock)

Men i sin nya självbiografi hävdar basisten Hook att ha utstått fysiska och psykiska övergrepp under parets treåriga förhållande.

kändis storebror 2016 chloe

Mrs Merton -stjärnan Caroline dog i juli efter en tredje kamp mot cancer, medan Hook fortfarande arbetade med sin bok.

Tusentals fans hyllade skådespelerskan och författaren, med andra showbizartister som betecknade henne som en av Storbritanniens största komeditalanger någonsin.

Men i ett kapitel i hans bok som handlar om hans äktenskap med Aherne, skriver Hook: Ja jag älskade henne, ja hon kunde vara väldigt rolig, och det var ibland jag kände mig privilegierad att ha en privat publik med en så stor komisk talang.

Men hon var också en mycket orolig person och ingenstans uppenbarade det sig mer än i vårt förhållande.

Han skriver att hon försökte 'hjärntvätta' honom med negativa kommentarer, vilket ledde till fysiska attacker mot honom.

Caroline Aherne

Ahernes ex beskrev sig själv som en misshandlad make men hennes familj är upprörda över påståendena (Bild: Vincent Cole / MEN Media)

Han beskriver sin plåga i svidande detaljer, vilket ledde till att han gick ner i klinisk depression när han blev en ”misshandlad man”.

Hook, som beskriver början på de våldsamma incidenterna, tillägger: Hon attackerade mig, använde naglarna för att klia mig i halsen, slet av mitt halsband och slet min topp.

Det var riktigt chockerande grejer. Och även om hon verkligen var upprörd nästa morgon markerade det början på ett allvarligt skrik -banshee -beteende - att lägga cigaretter på min arm, attackera mig med flaskor, knivar, stolar och andra diverse möbler.

Det skulle kvittas av det minsta - att prata eller titta på en annan kvinna var en favorit.

Ahernes strider med sina demoner i hennes privata liv blev väl publicerade vid denna tid, särskilt hennes depressioner och kamp med både dryck och droger.

Men dessa rapporter om våldsamma utbrott var inte det.

Hook påminner om hur hon slog honom runt ansiktet mitt under British Comedy Awards after-party inför 'trettio olika komiker och i en annan incident tog sax till hans ägodelar, inklusive fotografier av hans barn'.

Han skriver: Jag var en misshandlad make och det är pinsamt, och du skäms och du kan inte berätta det för någon.

Jag behövde hjälp.

Förhållandet upphörde efter 'det värsta argumentet någonsin', där Hook sa att han fruktade att hon skulle hugga honom efter att ha kastat diverse hushållsartiklar på honom.

Hook tillägger: Vi satt och drack efteråt med hyresvärden och hyresvärden och jag märkte att hyresvärdens byxor hade en splittring vid sömmen halvvägs ner på hennes lår, och jag satte in fingret och skrattade.

Peter Hook sparkar av misstag sparken ex-fru Caroline Aherne när hon försöker attackera hennes pojkvän, Matt Bowers

Hook sparkar av misstag Aherne när hon försöker attackera sin pojkvän, Matt Bowers (Bild: Eamonn & James Clarke)

Hennes man skrattade också, men Carolines ansikte grumlade och när vi kom hem hade vi det värsta argumentet någonsin.

Hon tog upp en stol och kastade den mot mig men jag dök, så hon tog upp ett glas och slängde på mig, och sedan tugnade hon en vinflaska och producerade sedan en kökskniv, och det var det ögonblicket jag tänkte, 'Åh herregud det här har gått för långt. Jag kommer att behöva försvara mig själv eller hon kommer att sticka mig. '

Jag visste att vi hade nått ett nytt lågpunkt - något som vi inte skulle kunna återhämta oss från, men hon kom till sig, tack och lov, kastade ner kniven och sprang iväg i nöd.

Det var det. Jag sov i ett annat sovrum och hon gick upp nästa morgon och gick.

Senare ringde hon från sin mamma och sa: 'Jag kommer inte tillbaka, Hooky, jag går.

Jag kommer att döda dig om jag inte gör det.

Efter raden lämnade hon deras äktenskapliga hem i Didsbury, Gtr Manchester, med Hook och återvände aldrig.

Han gifte sig om med Rebecca Jones, som han har en dotter med.

Aherne startade senare en romantik med tv -forskaren Matt Bowers som fångades på kamerakamp med Hook på en fest i Manchester.

Kapitlet om livet med Aherne, med titeln 'Gifta dig i brådska, ångra dig på fritiden', förekommer i boken Substance, som också behandlar Hooks musikkarriär och föreningar med Factory Records och Hacienda, samt en omfattande redogörelse för hans år med bandet New Order.

Caroline Aherne deltog i South Bank Awards, eftersom hon har dött vid 52 års ålder efter en kamp med cancer, har hennes publicist sagt.

Många hyllningar betalades till Aherne efter hennes död vid 52 års ålder (Bild: PA)

Publicerad på torsdagen kartlägger boken bandets övergång från Joy Division efter sångerskan Ian Curtis tragiska död 1980 till New Order; bandets uppgång till global framgång och rock’n’rollen överdriver längs vägen i ögonblickande detalj.

Hans ord om Aherne står i skarp kontrast till många av de hyllningar som hennes vänner och familj betalade kring hennes död.

Hennes bror Patrick sa: Mitt hjärta är trasigt eftersom jag älskade henne så mycket. Men hon är nu på ett bättre ställe och mest av allt har hon ingen ont.

Jag har förlorat en vacker syster och världen har förlorat en fantastisk talang.

Jag vet att Caroline skulle vilja att alla skulle vara glada och inte ledsna och jag tror att vi nu ska komma ihåg det komiska arvet som hon har lämnat åt oss. RIP Caroline.

Han skrev på sociala medier: ”Jag är så äcklad av påståendena från Peter Hook i de flesta tabloiderna idag.

Sällan sett Caroline Aherne njuter av en publunch med vänner i Cheshire Visa galleri

'Hook var gift med min syster för över 20 år sedan och de skilde sig eftersom äktenskapet inte fungerade bra.

”Vilken typ av människa skulle göra dessa påståenden efter Carolines död? Är det för att hon inte är här för att försvara sig?

'Varför tog det Hook 20 år att göra dessa påståenden? Jag vet att allmänheten nu kommer att inse vilken typ av individuell krok det är och jag hoppas innerligt att de inte slösar bort sina pengar på hans bok.

aldi helgdagar öppettider 2019

'VILA I FRID. Caroline - världen vet att du var en fantastisk kvinna. Jag tror inte att världen kommer att säga detsamma om ursäkten från en man som heter Peter Hook. '

Se Även: