Emma Raducanu kände att hon 'dött tre gånger' när hon övervinner smärtbarriären i Citi Open-vinsten

Tennis

Ditt Horoskop För Imorgon

Emma Raducanu har erkänt att hon kände att hon 'dött tre gånger' efter att ha övervunnit smärtbarriären för att boka en plats i Citi Open-kvartsfinalen. Raducanu besegrade den colombianska stjärnan Camilia Osorio med 7-6, 7-6 på torsdagen, men det var inte helt enkelt för US Open-mästaren.



Under hela 2022 har den brittiska tonåringen tvingats kämpa mot skadeproblem som utan tvekan har hämmat hennes framsteg under hela säsongen. Och hennes senaste vinst visade sig inte annorlunda.



hur gammal är emma willis

I striden fick Raducanu medicinsk behandling halvvägs för blåsor på hennes rackethand – en skada som till slut kostade henne i årets Australian Open.



19-åringen grävde dock djupt och såg till att det inte blev en repris den här gången när hon fortsatte med att vinna matchen i raka set. När hon talade efteråt sa hon: 'Jag tror att jag dog ungefär tre gånger i den matchen och jag kom tillbaka - ärligt talat, jag vet inte hur. Camila är en sådan fighter. Jag jobbade så hårt för varje punkt.

'När hon kommer tillbaka ändras dynamiken i matchen lite, så jag är bara riktigt nöjd över att ha tagit mig igenom den.' Raducanu tog upp sin medicinska timeout och fortsatte: 'I början av matchen var jag okej, men sedan under hela matchen slets min hud bara av - den var ganska rå och öppen.'

 Emma Raducanu vann matchen i raka set.
Emma Raducanu vann matchen i raka set. ( Bild: Getty Images)

19-åringen kommer nu att förbereda sig för bara sin andra kvartsfinalmatch 2022, där hon tar sig an Ryssland Ludmilla Samsonova för en plats i finalen fyra. När hon förhandsgranskade matchen sa hon: 'Hon är en stor bollanfallare och har förmågan att ta spelet ur dina händer, så för mig handlar det bara om återhämtning så gott jag kan för morgondagen.



'Båda av oss kommer att känna det, och det är en fråga om vem som kommer att förbli tuff.' Hennes formförbättring kommer vid den perfekta tidpunkten för den brittiska tonårsstjärnan, när hon fortsätter att förbereda sig för sitt US Open-försvar på Flushing Meadows som börjar om mindre än en månad.



var är jason orange nu

Se Även: