Call of Duty Black Ops 4 recension: Battle Royale the CoD way med zombies på farten

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Jag kan inte ljuga, som Call of Duty-spelare i många år, så undvek jag nästan årets släpp på grund av att singelspelaren lades ner. Lika mycket som jag älskar multiplayer, älskade jag att ha de där fem eller sex timmarna av enspelartid.



Men jag antar att jag är en av de väldigt få som älskade den aspekten, annars hade den inte släppts - men jag tänkte inte låta det färga min syn på Black Ops 4 innan jag gav det en ordentlig chans.



Jag var väldigt exalterad över Blackout-läget, som är en tydlig twist till din vanliga Call of Duty-multiplayer-upplevelse.



I äkta Battle Royale-stil släpps du ner på en karta och du kämpar för att bli den sista som står, plundrar vapen, tillbehör, ammunition och helar på vägen.

Gamla platser ger en fin touch av nostalgi (Bild: Activision Publishing, Inc)

Men i vanlig Treyarch-stil nickades det till tidigare spel via platser på kartorna, med variationer av platser som Nuketown – en av mina favoritkartor för flera spelare – som gjorde ett framträdande.



Grafiken är fantastisk och jag verkade inte ha några problem med spelandet - annat än att bli alldeles för van vid att bli skjuten i ryggen gång på gång - men det går att spela igen, så jag blev aldrig avskräckt av det .

Precis som med andra Battle Royale-spel är det roligt att slå sig ihop med ett team av vänner och utkämpa den goda kampen tillsammans, och tillägget av zombies till kartan var ett bra tillägg.



Senaste spelrecensioner

Som vi alla vet är multiplayer en stor del av upplevelsen och efter att ha tillbringat alldeles för många timmar under åren med vänner på tidigare släpp till tidigt på morgonen vet jag att om det här spelet var en besvikelse, kommer folk att prata.

Men jag tror inte att det finns någon risk för det; Jag tyckte det var roligt och var mycket bättre på det än jag var med Blackout.

Kontrollerna är i stort sett desamma som tidigare, och spelflödet är roligt; tidigare spelare kommer att känna sig som hemma när de vant sig vid kartorna och letar efter de bästa platserna för att fånga de andra lagspelarna.

Årets multiplayer använder också taktiskt lagspel som belönar alla spelare som bidrar såväl som individuell prestation, eftersom de vill säkerställa att lagen faktiskt spelar tillsammans, något som kanske har gått förlorat under tidigare år när folk kämpar sig igenom som en enmansarmé.

Zombies på farten (Bild: Activision Publishing, Inc)

greggs grisar i filtar

Nu gillade jag inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra: Zombies.

De är alla väldesignade och karaktärerna som chattade i bakgrunden och kastade ut slumpmässiga förolämpningar och talesätt var lysande.

För alla som vill ha en hård och snabbare Zombie-upplevelse, det här är det med klockor på och du kommer att älska det - jag har bara inte fått en känsla för det riktigt än.

Zombierna den här gången har injicerats med något, eftersom hastigheten och mängden som kommer ut även i de tidiga stadierna är definitivt en chock. Treyarch spelade inte den här gången, och jag tror (och hoppas) att det kommer att bli lättare efter mycket dö och omspel.

Belöningar för lagarbete är ett bra komplement (Bild: Activision Publishing, Inc)

Men de nyare kartorna kräver mycket mer arbete än att bara hitta delar och snärta med tentakler på saker från de tidigare spelen.

Och vad gäller själva kartorna så finns det några fantastiska områden att spela i; Oavsett om du vill gå i korridorerna på RMS Titanic för att upptäcka vad som verkligen hände den ödesdigra natten eller ta dig igenom ett Colosseum inspirerat av antikens Rom, det finns tillräckligt med variation för att hålla dig intresserad.

Och för dem som spelade Black Ops 2, expanderar Blood of The Dead på Mob of the dead, med ursprungsfigurerna på någon sorts Alcatraz.

Dom

Med tanke på mina första reservationer är Call of Duty: Black Ops 4 bättre än jag förväntat mig – och Blackout kan bli mitt nya favoritspel att spela.

Jag kommer alltid att sakna singelspelarsidan, och jag hoppas att de överväger att ta tillbaka den i framtiden.

Som en Call of Duty-veteran skulle jag säga att ge det en chans.

Om du vill ha en ännu svårare Zombie-upplevelse har det här spelet försett det med klockor, och jag ser fram emot vad DLC kommer med under de kommande månaderna.

Plattform: Xbox ett , PS4 , PC

Pris: £49,99

Call of Duty: Black Ops 4 finns att köpa nu.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: