BT låter kunderna blockera störande samtal med en knapptryckning - och du kan välja gratis

Bt Group Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty)



BT har lanserat en tjänst som syftar till att blockera upp till 30 miljoner störande samtal innan de når hem varje vecka.



Call Protect -tjänsten ansvarar för ett team vid BT's Oswestry, Shropshire -center, som analyserar live -data för att identifiera oseriösa nummer - vanligtvis de som ringer enormt många samtal - och lägger till dem i en svartlista.



Tjänsten, tillgänglig för BT -kunder att välja gratis, vidarekopplar samtal innan de når hem, till skillnad från reaktiv blockering som har hindrats av störande uppringare som ofta ändrar sina nummer för att undvika upptäckt.

Olycklig kvinna på smart telefon

Människor får i genomsnitt fyra störningar i veckan (Bild: Getty)

dokusåpa. stjärnor

BT sa att de senaste uppgifterna visade att det kunde vidarekoppla upp till 15 miljoner samtal i veckan från personolyckor och PPI -företag ensam.



Användare kommer också att kunna sammanställa sin egen personliga svartlista genom att lägga till individuella oönskade nummer genom att ringa 1572 efter att ha fått samtalet eller genom att gå online.

Olägenheter som identifieras av ett stort antal kunder kommer också att läggas till i listan.



En undersökning för BT visade att människor i genomsnitt får fyra störande samtal i veckan, och 60% tycker att de är stressande.

Senior kvinna i telefonen, ser orolig ut

BT kan omdirigera upp till 15 miljoner samtal i veckan från PPI -företag ensam

'Vi har varit i framkant när det gäller att rusta våra kunder att försvara sig mot det stora antalet PPI och oönskade marknadsföringssamtal som fortsätter att växa', säger John Petter, vd för BT Consumer.

'Nu kan vi med vår unika teknik identifiera och ta itu med ett stort antal av dessa samtal i nätverket och även ge våra kunder kontroll över de samtal de tar emot.'

Den digitala ministern Matt Hancock sa: ”Olägenheter är en fruktansvärd skada för samhället och regeringen och industrin arbetar tillsammans för att slå till mot dem.

'Vi har tvingat företag att visa sina nummer när de ringer dig, gjort det lättare att åtala dem som deltar i samtalen och höjde böterna upp till 500 000 pund.

Kvinna med iPhone 5s kontrollerar hela tiden sin smartphone med internetuppkoppling.

Slå 1572 efter att ha fått ett störande samtal för att svartlista numret

'Vi välkomnar BT & # 39; s nya tjänst, som erbjuder kunderna en extra skyddsnivå, som hjälper dem att slå tillbaka mot detta pågående trakasserier.'

Vickie Sheriff, chef för kampanjer och kommunikation på Who ?, tillade att telekomföretag har ett ansvar att ta itu med störande samtal.

okolie vs chamberlain livestream

'Vi har länge kämpat för hårdare åtgärder för att ta itu med detta problem och det är uppmuntrande att se att ny teknik rullas ut som en del av lösningen', sa hon.

'Nu måste det leverera resultat för de miljoner människor som trakasseras varje dag av störande samtal, och vi förväntar oss att andra företag följer efter med sina egna lösningar.'

Se Även: