Skrämmande sista resa med kryssningsbåt som blev 'kannibalråttangreppat spökfartyg'

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

MV Lyubov Orlova byggdes för att ha en glittrande framtid på havsvågorna - uppkallad efter en filmstjärna och resa till några av de mest fantastiska platserna på planeten.



Men istället mötte fodret ett grymt slut och mysteriet omger fortfarande sin sista viloplats.



MV Lyubov Orlova byggdes 1976 och var ett isförstärkt kryssningsfartyg så att det kunde användas för kryssningar i Antarktis.



Flera renoveringar följde efter hennes första lansering, en 1999 och en omfattande renovering tre år senare.

2006 strandade MV Lyubov Orlova på Antarktis och måste bogseras i säkerhet.

Lyubow Orlowa försvann till sjöss 2013

Lyubow Orlowa försvann till sjöss 2013 (Bild: wikipedia / Lilpop, Rau & Loewenstein)



Bara fyra år senare togs fartyget i beslag i St John's, New Foundland, Kanada, på grund av skulder på 200 000 pund och för att en del av besättningen inte hade betalats på mer än fem månader.

I två år låg gigantfartyget och ruttnade i kajen tills det slutligen togs ur drift och köptes så att det kunde brytas upp och dess delar säljas.



Det var när fartyget flyttades från sin hamn i Kanada till ett nytt hem i Dominikanska republiken som resan försvårades av problem och det blev inget annat än en flytande nedgång.

En bogserbåt, Charlene Hunt, användes för att bogsera den sjuka båten men bara en dag in i resan knäppte linan som förbinder de två fartygen.

Besättningen på Charlene Hunt försökte desperat återansluta de två båtarna, men MV Lyubov Orlova fortsatte att driva bort från den lilla bogserbåten.

Båten flyttades från Kanada till Dominikanska republiken när den sattes i drift

Båten flyttades från Kanada till Dominikanska republiken när den sattes i drift (Bild: Odaterat utdelningsfoto av Lyubov Orlova)

Men den massiva linjen utgjorde nu en risk för olje- och gasborrning i havet utanför Kanadas kust och måste på något sätt kontrolleras för att förhindra en katastrof.

Ett offshoreförsörjningsfartyg, Atlantic Hawk, som tillhör Transport Canada, lyckades återta kontrollen över MV Lyubov Orlova och dra henne bort från fara.

Men när hon väl befann sig i internationellt vatten släpptes hon fri eftersom hon förblev ansvarig för sina ägare.

Det tidigare kryssningsfartyget saknade nu besättning och passagerare - nästan.

himmelsk hyrd tigerlilja

När det flöt mållöst över världens hav, utan vägledning eller styrning, hade en ny typ av gäster tagit hem på det stora fartyget, som tidigare hade kunnat tillgodose 100 passagerare åt gången.

Båten hade använts för kryssningar till Antarktis

Båten hade använts för kryssningar till Antarktis (Bild: Science Channel/ hur är det?)

MV Lyubov Orlova tros nu vara hem för en besättning av onda kannibalråttor.

En expert förklarade: 'Det här fartyget tros ha tagits över av horder av kannibalråttor. 'Jag menar att det inte finns något annat att äta.

'Så tänk dig det här jättefartyget fullt av dessa galna horder av kannibalråttor som dyker upp på din lokala strand precis där du bor.'

Det fanns till och med rykten om att fartyget långsamt gjorde sin väg över havet och gick direkt mot Storbritannien.

Det rapporterades om att ett fartyg observerades som matchade beskrivningen av 300ft fartyget utanför Skottlands kust 2016.

Man trodde att detta var rester av ett dömt ryskt & spökskepp & apos;

Man trodde att detta var rester av ett dömt ryskt & spökskepp & apos; (Bild: Science Channel/ hur är det?)

Året därpå strandade ett vrak vid den kaliforniska kusten, som många fruktade var MV Lyubov Orlova - men detta har nu skräpats av experter.

Och det har förekommit flera andra rapporter om fartyget nära Storbritanniens stränder.

Redan 2013 sågs MV Lyubov Orlova 1300 sjömil utanför Irlands kust och sedan igen senare på året, med en varning till mindre fartyg.

Läs mer

Bästa urvalet av långa läsningar från NEWSAM Online
Världens mest fertila kvinna Inuti Robbie och Garys fejd Amir Khan ovanliga boende

I mars samma år registrerades en nödsignal från båten 700 mil utanför Kerrys kust, men klassades fortfarande som internationellt vatten.

Det har inte rapporterats om MV Lyubov Orlova på flera år, med experter som tror att hon - och hennes hemska besättning av kannibalrater - nu ligger på botten av havet.

Men det saknade fartyget har lämnat i spåren är år av ekonomisk svårighet för både hennes ägare och dem som besatte henne.

Många av de män och kvinnor som arbetade ombord har aldrig fått betalt, även efter att de praktiskt taget strandat på MV Lyubov Orlova medan hon var dockad i St John.

Ibland hade de till och med fått lita på matpaket från lokalbefolkningen bara för att de skulle kunna äta.

Och efter att hon övergavs av människor - flyttade råttorna in när fuktiga och mörka vattendrag samlades i hela henne.

De sägs ha stannat kvar ombord när MV Lyubov Orlova började sin sista resa, där hon drev mållöst över havet med sin makabra besättning innan hon sjönk till det mörka havsbotten.

Se Även: