Bästa high street -bank i Storbritannien avslöjades - då M&S toppar omröstningen som VÄRST för kundnöjdhet

Banker

Ditt Horoskop För Imorgon

Skyltar sitter utanför grenar

En Smart Money People -undersökning har ställt bankerna mot varandra(Bild: Bloomberg via Getty Images)



En bankundersökning har avslöjat de bästa och sämsta platserna för att förvara dina pengar i Storbritannien - med tusentals kunder som rankar några av Storbritanniens största gatunamn för tillfredsställelse, service och till och med nätbank.



För tredje året i rad har Leeds -baserade First Direct - som inte finns på high street - krönts som det bästa av resten - och vann totalt fem priser inklusive Best British Bank med ett kundnöjdhetsbetyg på 95%.



British Bank Awards, tillhandahålls av konsumentplattform Smarta pengar människor frågade över 6 500 kunder för att avslöja vilka företag britterna bankar på - och de som de undviker, från ämnen från bolån till lån och till och med sparande.

Förutom att ha blivit utsedd till 'Bästa nuvarande kontoförsäljare' för sitt populära första konto, toppade First Direct också listan över 'Bästa kundtjänst', 'Bästa valuta för pengarna' och 'Mest rekommenderade bank', vilket innebär att kunderna är några av de lyckligaste på marknaden.

HSBC

I kontrakt har First Directs moderbolag HSBC röstats till en av de minst gynnsamma bankerna (Bild: Getty)



Det är dock inga bra nyheter för moderbolaget - med HSBC och dess joint venture med M&S, M&S Bank - som tar de två lägsta platserna i undersökningen i Storbritannien.

En talesperson för M&S banken sa: 'Vi sätter våra kunder i centrum för allt vi gör och & apos; Smart Money People & apos; ranking motsäger all vår insikt; Vi utför månadsvis oberoende tredjepartsundersökning om kundnöjdhet-som för närvarande ligger på över 90% på våra telefon-, filial- och onlinekanaler. '



Företaget sa i den senaste Nunwood Customer Experience Excellence Survey (2016), M&S Bank rankades som fjärde för kundupplevelse av detaljhandelsbankerna och 16 av alla konsumentmärken.

robins och livet efter detta

Sammantaget har kundnöjdheten inom banken sjunkit från 82% till 80% under det senaste året.

Hundratals nedläggningar av filialer - med HSBC som stänger dörrarna snabbast - kan delvis vara skyldig till sådant missnöje, tillsammans med fruktansvärda besparingsräntor som alltmer backar kunderna till ett dåligt betalt hörn.

LÖNER

Steg upp: Building Society Nationwide bedömde exceptionellt bra för bolån

Mike Fotis, grundare av Smart Money People, sa: 'Även om vissa kunder fortsätter att se alla banker som lite tråkiga och ganska gråa är det klart att kundupplevelsen varierar betydligt, men än en gång är det ingen som är i närheten av att störta först direkt.

Efter några turbulenta år kommer Co-op Bank, som lades ut för försäljning den här veckan, på femte plats totalt sett, vilket visar att dess kunder fortfarande uppskattar kundservice och produkter som erbjuds av denna självutformade etiska bank.

Virgin Money kom in på ligatabellen på tredje plats med Bästa kreditkortsleverantör, och Nationwide Building Society på andra plats, korade landets bästa bolåneförmedlare.

Värst var Tesco Bank som sjönk åtta platser i år, till elfte plats totalt.

Var är Storbritanniens lyckligaste kunder?

De bästa bankerna för kundnöjdhet

Källa: Smart Money People

  1. First Direct, 95%

  2. Nationellt, 88,8%

  3. Virgin Money, 88,2%

  4. Halifax, 84,6%

    vad hände med kuk och dom
  5. Co-op Bank, 84%

  6. TSB, 82,6%

  7. NatWest, 82,2%

  8. Santander, 81,6%

  9. Barclays, 80,6%

  10. Lloyds Bank, 77,8%

  11. Tesco Bank, 77,8%

  12. RBS, 76,6%

    har peter kay cancer
  13. HSBC, 71,2%

  14. M&S Bank, 70,6%

Mike Fotis tillade: 'Kunder har berättat att utmanare banker inte alltid är allt de är knäckta för att vara, och att se M&S Bank komma in i vårt ligatabell på sista plats är ett tecken på att mer konkurrens inte alltid är lika bra kundresultat.

'Som sagt, vi ser fram emot att se vad det kommande året innebär, när en rusning av nya banker som Atom Bank, Starling Bank och CivilisedBank verkligen tävlar om vår uppmärksamhet.'

omröstning

Vilken bank skulle du rekommendera för kundnöjdhet?

500+ RÖSTER SÅ LÄNGT

First DirectNationelltJungfru pengarHalifaxCo-Op BankTSBNatwestSantanderBarclaysLloyds BankTesco BankRBSHSBCM&S BankÖvrig

Joe Gordon, chef för första direkt, sa: ”Kärnan i första direkt är tron ​​att människor spelar större roll, så att bli utsedd till bästa brittiska bank för tredje året i rad betyder mycket för oss.

'Vi vet att om vi ska hjälpa kunderna att leva sina liv som de vill leva dem, måste vi fortsätta utvecklas och utvecklas.'

Bill Percy, kundupplevelsedirektör på Virgin Money, sa: 'Att leverera bra service för våra kunder är kärnan i Virgin Money strategi för bank, och vi är glada över att få detta erkännande för de framsteg vi gör, särskilt när det röstas för av kunderna själva. '

Hur är det med bolån, nätbank och lån?

Natwest Bank

Digital revolution: Natwest har hyllats för sina nätbanker (Bild: Kvällstidning)

Som en del av omröstningsprocessen sa cirka 84% av kunderna att de nu föredrar bank online eller via en mobilapp, men dålig funktionalitet visar sig vara en betydande källa till frustration.

Natwest kröntes som bäst för nätbank, tack vare sin multifunktionella app, medan online privatekonomi -app - Dashboard för pengar -som fungerar som en personlig assistent när du är på språng, korades till bästa app.

First Direct vann också Bästa brittiska banken, Mest rekommenderade banken, Bästa kundservice, Bästa valuta för pengarna och Bästa löpande kontouppdragare.

Virgin Money vann bästa nykomling och bästa kreditkortsleverantör, medan Zopa kom bäst ut som bästa alternativa finansleverantör.

För företag har Barclays röstats fram som det bästa stället för att hantera dina pengar, och för spirande husägare är Nationwide det bästa för kundnöjdhet oavsett om du köper eller omplacerar.

Läs mer

Hur man tjänar mer på dina pengar
Det bästa du kan göra med pengar Dina pengar är inte säkra på banken Appbankernas risker och fördelar Peer-to-peer förklaras

Se Även: