Clydesdale och Yorkshire banks 157 filialer kommer att döpa om till 'Virgin Money UK'

High Street Banks

Ditt Horoskop För Imorgon

Företaget kommer inte längre att kallas 'CYBG' enligt de planer som börjar i år(Bild: Bloomberg via Getty Images)



Clydesdale och Yorkshire bankägare CYBG byter namn till Virgin Money UK.



Hela verksamheten - inklusive alla filialer - kommer att använda varumärket Virgin Money i slutet av 2021.



Det kommer när CYBG tog över Virgin Bank i ett avtal på 1,7 miljarder pund förra året.

333 i ängelnummer

Yorkshire Bank kommer att börja ommärka i slutet av 2019 och Clydesdale Bank kommer att börja under andra halvåret 2020.

Företagets digitala B -bank - inklusive dess flaggskepp i centrala London -butiken - kommer också att få ett nytt märke senare i år.



David Duffy, CYBGs verkställande direktör, sa: Vår plan för de nya jungfrupengarna innebär att det för första gången kommer att finnas en stor störning som kan tjäna hela Storbritannien, och kombinerar den allra bästa tekniken med en fantastisk personlig service och ett absolut fokus på att vara kundmästare. Vi vill återuppfinna den roll en bank spelar i människors liv.

Beslutet att gå i pension med varumärken med så långa och stolta historier är inte lätt. Att gifta oss med värdena och expertisen hos dessa arvsmärken med varumärket Virgin Money gör att vi kan inse effektivitet och växa vår verksamhet i hela Storbritannien. '



Men Duffy varnade också för fler nedskärningar av jobb kan finnas på korten enligt planerna att skaka om de två 175-åriga märkena.

Gruppen sa att det rullade ut ytterligare automatisering inom sina filialer och verksamheter under planer på att öka de årliga kostnadsbesparingarna med ytterligare 50 miljoner pund till 200 miljoner pund fram till 2022.

james corden och matt horn

CYBG varnade för att de extra kostnadsbesparingarna kan leda till ytterligare potentiella jobbförluster utöver cirka 1 500 som redan är satta till följd av Virgin Money -affären.

När det gäller kostnadsbesparingarna sa en talesman att de ytterligare 50 miljoner punden sannolikt kommer att komma från ett ytterligare tryck mot automatisering och dess teknologiska transformation.

Han sa: ”Det kan inkludera ytterligare rollminskningar och automatisering i filialnätet och andra verksamhetsområden.

'Vi kommer att fortsätta arbeta igenom detaljerna och kommer först att informera våra kollegor om eventuella konsekvenser.'

julskämt 2019

Gruppen har redan varnat för att cirka 16% av den sammanlagda arbetskraften - cirka 1 500 jobb - kommer att följa Virgin Money -avtalet, även om vissa av dessa förväntas gå förlorade genom naturlig personalomsättning.

Det har hittills sagt att ett tiotal filialer kommer att stängas, men planerar att lansera fler automations- och självbetjäningsmaskiner i sitt nätverk.

'Båda varumärkena är ett ord för tillförlitlighet och förtroende och vi förstår den känslomässiga anknytning som kunder och lokalsamhällen har till dem', säger Duffy.

'Beslutet att gå i pension med varumärken med så långa och stolta historier är inte lätt.'

barn på sjukhusgolvet

Han tillade: 'Att gifta oss med värdena och expertisen för dessa arvsmärken med varumärket Virgin Money gör att vi kan inse effektivitet och växa vår verksamhet i hela Storbritannien.'

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: