Förare står inför 2500 pund böter för att inte signalera även om det inte finns några andra bilar

Farlig Körning

Ditt Horoskop För Imorgon

Är du skyldig till det?(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Vi vet alla vikten av att indikera på vägen, men visste du att du kan få ett böter på 2500 pund för att inte ha signalerat för fotgängare också?



Det är ovanpå nio poäng och en potentiell diskvalifikation för att lämna dina medtrafikanter skadade.



Enligt en ny rapport från Select Car Leasing är många förare förvirrade över om de ens ska signalera för människor till fots eller inte.

Att inte ange innan manövrering innebär dock inte bara att andra trafikanter riskerar att råka ut för en olycka - utan kan också kosta dig din licens.

Även om det inte finns något specifikt motorbrott för att du inte signalerar dina avsikter till en fotgängare, kan du bli åtalad för att ha kört utan vederbörlig försiktighet och uppmärksamhet i händelse av en incident.



Det spelar ingen roll om det finns andra bilar eller inte (Bild: iStockphoto)

Det beror på att motorvägskoden säger att & signaler varnar och informerar andra trafikanter, inklusive fotgängare & apos ;. Det står också att & apos; signalering inte ger dig prioritet & apos ;.



'Om du inte anger för en fotgängare, och det slutar med att någon skadas, kan du bli åtalad, böta och till och med få ditt körkort av,' förklarade James O & apos; Malley, på Select Car Leasing.

'Om en fotgängare redan är halvvägs över vägen du försöker svänga in på, har de prioritet och du måste vänta på att de ska korsa.'

Och att vägra göra det kan kosta dig.

'Underlåtenhet att göra det kan innebära att en bilist faller under tröskeln för att vara en försiktig, kompetent förare och de kan bli påkörda med en & apos; körning utan vederbörlig försiktighet och uppmärksamhet, eller i sällsynta fall även' farlig körning ',' tillade biladvokaten Emma Patterson.

En körning utan vederbörlig vård och uppmärksamhet kan resultera i böter på upp till £ 2500, beroende på händelsens art.

Att släppa någon kan vara lika farligt

Att blinka för att släppa någon kan vara lika farligt (Bild: E +)

Emma tillade att blinkande för någon att gå kan vara lika farligt.

'På vissa sätt kan en över iver att signalera vara lika illa som att inte signalera', tillade hon.

'Du får vanligtvis en förare som blinkar i lamporna eller fysiskt indikerar att det är okej att någon gör sin manöver.

'Men du kan då få en motorcyklist, som filtrerar genom trafiken, omedveten om signalen och som sedan utsätts för skada. Det är ett scenario vi hanterar regelbundet.

En ytterligare rapport från Select Car Leasing visade att många bilister inte var medvetna om att svordomar mot andra trafikanter också kunde få dem med böter.

Enligt brotts- och störningslagen betraktas både svordomar och oförskämda gester, som att sticka upp långfingret under körning, som & apos; oredligt beteende & apos; .

Om du sitter bakom ratten och fastnar när du vänder bort någon kan du få ett böter på 1 000 pund, beroende på svårighetsgraden.

Att ge efter för raseri kan ge förare böter på grund av att de inte har full kontroll över ett fordon.

Och om raseri på väg upptar dig medan du sitter bakom fordonets ratt som är avsett att transportera åtta eller fler passagerare, kommer böterna att höjas till 2500 pund.

Läs mer

Körning behöver veta
Så här avbokar du parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet

Se Även: