Fördelar fuskar fångade efter att Facebook -bilder av hennes gospartner avslöjades

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Teare avbildar lämnar rätten(Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)



ryan giggs lynne giggs

En mamma på tre har maskerats som en fusk efter att Facebook -bilder på hennes kel som hennes partner upptäcktes av utredare.



Stephanie Teare stal mer än 30 000 pund i välfärdshandlingar genom att ställa en ensamstående förälder när hon faktiskt bodde hos bussbolagets arbetare Earl Patrice.



DWP-utredare tittade på den 43-årige bakgrunden efter att bilder av henne på sociala medier dök upp för att visa henne njuta av ett förhållande till make och fru med Patrice.

Förfrågningar avslöjade att han hade gett Teares adress när han blev ombedd att lämna sina personuppgifter till sina arbetsgivare och hans livförsäkring och bankinformation registrerades till hennes hem.

Paret hade också åkt på semester tillsammans.



Hon fick mer än 30 000 pund (Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)

Teare dömdes till sex månaders fängelse i 18 månader (Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)



Vid Minshull Street Crown Court, Manchester, Teare, erkände en vårdhemsarbetare i Ashton-under-Lyne att han lämnade ett falskt uttalande för att få Universal Credit och dömdes till sex månaders fängelse i 18 månader.

Hon förnekade inledningsvis att hon bodde hos Patrice och har sedan betalat tillbaka £ 300.

andrew norman fatima whitbread

Domstolen hörde att bluffen började i november 2015 efter att Teare först krävde universell kredit på grundval av att hon var ensam förälder med tre beroende barn och deltidsarbete.

Men åklagare Robert Dudley sa: ”Barnens far som var anställd av Stagecoach gav sin adress till sin arbetsgivare som hennes hemadress. Hans bankkonto och död i tjänsteförmån registrerades också på hennes adress.

Stephanie Teare hävdade falskt att hon tog hand om sina barn ensam - men bodde fortfarande hos bussbolagets arbetare Earl Patrice (Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)

- I en intervju förnekade hon att han bodde tillsammans med honom och sa att han bodde hemma hos henne tre eller fyra gånger i veckan, fick post levererat där som hon hade bett honom att sluta.

senaste kändisdöden i Storbritannien

'På frågan om hennes Facebook -konto som skildrade att de var i ett förhållande bekräftade hon att hon ville att så skulle vara fallet. Hon sa att hon hade lånat pengar av honom och de hade varit på semester tillsammans.

Hon sa att han stannade kvar i huset men de bodde separat. Två år sedan det ursprungliga anspråket var det totala beloppet drygt 33 700 £. Dessa medel återvinns direkt via hennes arbetsgivare även om det är ganska nya arrangemang. '

Som försvarsadvokat Mark Fireman: ”Hon har tappat sitt goda namn och hon skäms djupt över det hon gjorde.

'Relationerna med hennes partner var mycket på och av under den period de två inte bodde tillsammans som ett par.

Hon skäms djupt över det hon gjorde (Bild: Cavendish Press (Manchester) Ltd)

”Hon kämpade ekonomiskt och förutom ekonomiska svårigheter fanns det ett verkligt alkoholberoende som försämrade hennes omdöme.

”Alla barn bor fortfarande i familjehemmet den äldsta är 21.

'' Denna kvinna har tagit betydande steg för att övervinna alkoholismen hon gick till en rehabiliteringsanläggning i Ashton och fick medicin från läkaren och är inte längre alkoholberoende. Hon arbetar på ett vårdhem och gör nattskift 20-20.

Dömande domare John Edwards sa till Teare: 'Du har bedrägligt erhållit Universal Credit på grund av att den information du lämnade var korrekt.

lee evans nettoförmögenhet

”Det är ett brott som underlättats av det faktum att systemet bygger på integriteten hos dem som hävdar. Om en individ väljer att agera oärligt är det inte bara mycket dyrt utan du stjäl från dem med verkligt behov som behöver äkta påståenden.

'Hur du än är i arbete, hårt arbete, på ett vårdhem och jag tror inte att allmänheten kommer att bli alltför upprörd om jag håller mig i handen och inte omedelbart skickar dig i fängelse.'

Se Även: