John Terrys fem potentiella destinationer efter att Aston Villa lämnade för att utöva chefsrollen

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Efter tre år av att lära sig sitt yrke tillsammans med en av de högst rankade engelska tränarna som finns, är John Terry redo för ledning.



40-åringen lämnade in sitt meddelande till Aston Villa meddelade Terrys avgång i ett uttalande på måndagen med omedelbar verkan, bara tre veckor innan starten av säsongen 2021-22 i Premier League.



Det fanns ingen oklarhet om vad som väntar i Terrys karriär.



Min omedelbara plan är att spendera lite kvalitetstid med min familj och därefter förhoppningsvis ta emot inbjudningar att besöka klubbar och chefer runt om i Europa för att utveckla mitt mål och mål att bli chef, sa han.

Det var väntat. Som tidigare kapten i England och Chelsea är han en ledare av natur och vill ha ett lag som han kan kalla sitt eget, där han kallar skotten på taktik, transfer och man-management.

John Terry siktar på ledningen efter att ha lämnat Aston Villa

John Terry siktar på ledningen efter att ha lämnat Aston Villa (Bild: PA)



Även om paret är nära vänner måste Terry ha känt en gnutta av avund som rann genom hans kropp när Frank Lampard utsågs till Chelsea -chef 2019 efter bara en säsong i ledningen i Derby County.

man utd vs chelsea channel

Samtidigt listades Terry som en av föregångarna för Bournemouth -positionen efter att Jason Tindall sparkades och den pensionerade chefen Harry Redknapp gav honom det ultimata godkännandet.



Med tanke på möjligheten kan han bli en riktigt toppklass manager. Om jag var en ordförande som letade efter en chef nu, skulle John Terry stå högst upp på min lista, säger han till talkSPORT.

Medan The Cherries valde att anställa Jonathan Woodgate istället, avslutade Terry sin UEFA Pro License -kvalifikation i juni och är nu redo för sitt första test i ledningen.

Den enda frågan som återstår är ... var?

Swansea City

Steve Cooper lämnade Swansea med ömsesidigt samtycke i juli

Steve Cooper lämnade Swansea med ömsesidigt samtycke i juli

Är det en ren slump, eller har Terry befriat sig från sitt kontrakt för att sätta sitt namn på språng för den enda lediga rollen i toppdivisionerna?

Det vore vettigt att börja i Championship, en tuff division som han känner mycket väl från sin tid på Villa Park.

South Wales -klädseln har också blivit känd som en klubb som fokuserat på att utveckla talanger, både i sin spelartrupp och ledarstab, under de senaste åren.

Som exempel fick Garry Monk sitt första jobb på Liberty Stadium och Steve Cooper, som lämnade sin position förra veckan, hade också sin första smak i den dagliga ledningen på klubbnivå.

Enligt Betfair , de senaste spelbolagens odds har Swansea som den säkra eldfavoriten som hans nästa chefsdestination 1/8 och bara tiden får utvisa hur länge Terrys korta uppehåll från spelet varar om svanarna kommer att ringa.

England under 21-årsåldern

John Terrys förhållande till FA har varit ansträngt genom åren

Tidigare spelare har ofta tagit denna roll tidigare år - Gareth Southgate och Aidy Boothroyd - om än utan större framgång. Men efter att ha vunnit en frosseri av troféer som spelare kan Terry känna att han är mannen som levererar framgångar med England U21: or.

Hans förmågor som tränare bör inte ignoreras, efter att ha arbetat nära Jack Grealish under de senaste tre åren för att vårda sin talang till en av de mest begåvade spelarna i Premier League.

Den enda stötesten som kan hindra honom från att ta rollen är hans ansträngda förhållande till The Football Association.

sedan rouass och ronnie av sullivan

Terry förbjöds redan 2012 efter att FA fann honom skyldig till att ha använt rasistiskt språk i en incident med Anton Ferdinand, trots att han blev godkänd av Westminster Magistrates & apos; Domstol för rasistiskt missbruk av QPR -mannen.

Följaktligen fråntogs försvararen av Englands kapten.

Men med en ny styrelse och ordförande på plats kan Terry kanske skjuta sina tidigare problem under mattan om det innebär att landa jobbet, även om Lee Carsley fortfarande är favoriten att ta rollen.

Derby County

Wayne Rooney har kopplats till exit vid Derby

Wayne Rooney har kopplats till exit vid Derby (Bild: Getty Images)

Kan Terry följa i Lampards fotspår och få lite välbehövlig erfarenhet i Derby County? Mannen att fråga är Wayne Rooney, den engelska legenden som installerades som deras manager förra säsongen.

35-åringen guidade Rams till säkerhet från Championship-nedflyttning sista dagen av säsongen 2020-21, men det råder osäkerhet om klubbens framtid efter att ett övertagande från Erik Alonso föll igenom.

Rooney har tippats lämna sin position om Derby misslyckas med att göra några nya värvningar på grund av ett överföringsembargo, medan den tidigare anfallaren har varit inblandad i berättelser om sitt privatliv de senaste veckorna.

Terry skulle säkert hoppa på chansen att arbeta med Midlands -outfitens unga trupp och vägleda dem till säkerhet. Men det är frågan om att jämföras med Lampards tid, även om 42-åringen hade mer resurser till sitt förfogande.

Det är en att hålla koll på de närmaste veckorna, särskilt om Rooney bestämmer sig för att hoppa fartyg på Pride Park.

Watford

Xisco Munoz guidade Watford till marknadsföring efter bara sex månaders ansvar

Xisco Munoz guidade Watford till marknadsföring efter bara sex månaders ansvar

Det går inte att underskatta det fantastiska jobb Xisco Munoz har gjort på Watford.

Spanjoren ersatte Vladimir Ivic i december med Hornets femma i mästerskapet. När maj rullade runt hade Watford uppnått automatisk marknadsföring - och på något sätt också, med Xisco berömt för att ha fått ett positivt fotbollsmärke till klubben.

sällsynta mcdonalds monopolstycken 2019

Men även Watford kan inte förneka att deras ledarliga instabilitet, med 13 chefer som tagit jobbet under de senaste nio säsongerna, fortfarande är ett problem.

helen francis trevor francis

Nu är de tillbaka i Premier League, det kommer att finnas förväntningar på Xisco att hålla dem uppe och en dålig start på säsongen skulle kunna se trycket på sig.

Skulle det hända skulle Terry sannolikt vara ett av namnen som nämns som en möjlig efterträdare - även om det skulle representera en chansning att anställa en chefsnookie för att behålla dem i divisionen.

Newcastle United

Steve Bruce kan komma under eld om Newcastle får en dålig start på säsongen

Steve Bruce kan komma under eld om Newcastle får en dålig start på säsongen

Det låter långsökt att föreslå att Terry kan hoppa in i en så komplex roll som att vara manager för Newcastle, men konstiga saker har hänt på St James ’Park från Joe Kinnear till John Carver.

Terry är inte främmande för kaotiska scener efter hans 17 år i Chelsea, med majoriteten tillbringade under den utlösande glada ägaren Roman Abramovich, och att arbeta under Mike Ashley kan likna ett välbekant partnerskap.

Den nuvarande chefen Steve Bruce kom under intensiv granskning förra säsongen när Magpies föll ner i Premier League, men en sen väckelse säkrade deras framtid i toppklassen.

Ändå kan en dålig start på säsongen sätta tillbaka 60-åringen i rampljuset och utan några nyanlända ännu kan det bli en svår säsong för Toon.

På samma sätt förväntas Patrick Vieira på Crystal Palace snabbt få fart, medan det är möjligt att Dean Smith kan flytta till ett större jobb den här säsongen efter sitt fantastiska arbete i Aston Villa.

Om båda scenarierna förvandlas till verklighet väntar Terry i vingarna.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia.

Se Även: