Förmånsplan kan ge dig 812 £ engångsbelopp om du kämpar med räkningar

Fördelar

Ditt Horoskop För Imorgon

Detta är en typ av lån som erbjuds av regeringen och kan hjälpa dig att betala för hushållsartiklar, kläder, hyra i förväg, underhåll, förbättringar eller säkerhet för ditt hem, resor, begravningskostnader och till och med lån som tas för något av ovanstående.

Det är en typ av lån som erbjuds av regeringen och kan hjälpa dig att betala för hushållsartiklar, kläder och hyra i förväg(Bild: Blanda bilder)



Hushåll som kämpar för att hålla jämna steg med väsentliga betalningar, hyror, hushållsrisker eller till och med pendeltaxor kan ansöka om ett lite känt system som kallas ett budgetlån för att komma över dem.



Pengarna kan hjälpa till att betala för nödvändiga räkningar och till och med reparationer och är på plats för att stoppa människor som vänder sig till rip-off långivare eller olagliga lånhajar för pengar i desperation.



Lånet liknar en Universal Credit-förskottsbetalning och erbjuds rättegångsskyldiga till räntebärare, och pengarna ska återbetalas inom två år.

Du är bara berättigad till ett budgetlån om du har haft vissa förmåner i sex månader-till exempel inkomststöd, inkomstbaserad arbetssökandestöd, inkomstrelaterat anställnings- och stödbidrag och pensionskredit.

Om du har bytt till Universal Credit från Pension Credit, räknas varje tid som krävs för att kräva det för sex månader.



Du kan dock inte få ett budgetlån om du för närvarande gör anspråk på universell kredit (det är där förskottsbetalningar kommer in), du är inblandad i en strejk eller om du redan är skyldig mer än 1500 £ för krislån och budgetlån.

dani dyer love island

Hur mycket du kan få

Familjer kan få upp till 812 pund beroende på deras förhållanden

Familjer kan få upp till 812 pund beroende på deras förhållanden (Bild: Getty)



Det lägsta beloppet du kan låna är £ 100. Detta stiger dock till £ 348 om du är singel, £ 464 om du har en partner och £ 812 om du eller din partner gör anspråk på barnbidrag.

Hur mycket du kan få beror på om du kan betala tillbaka lånet, spara över 1000 £ (2000 £ om du eller din partner är 63 år eller äldre) eller om du betalar tillbaka ett befintligt budgetlån eller krislån.

Hur fungerar det?

Ett budgetlån är räntefritt så du betalar bara tillbaka det du lånar.

Återbetalningarna tas automatiskt från dina förmåner. Beloppen du betalar tillbaka baseras på hur mycket nytta du får och vad du har råd med.

Normalt måste du betala tillbaka lånet inom två år (104 veckor).

Vad täcker det?

Ett budgetlån kan hjälpa till att betala för:

boris gömmer sig i frysen
  • möbler eller hushållsartiklar (till exempel tvättmaskiner eller andra 'vitvaror')
  • kläder eller skor
  • hyra i förväg
  • kostnader kopplade till flytten
  • underhåll, förbättringar eller säkerhet för ditt hem
  • resekostnader inom Storbritannien
  • kostnader för att få ett nytt jobb
  • moderskapskostnader
  • begravningskostnader
  • återbetala hyresköpslån
  • återbetala lån som tagits för ovanstående poster

Hur betalar du tillbaka det?

Ett budgetlån är räntefritt så du betalar bara tillbaka det du lånar under två år.

Återbetalningarna kommer att testas och tas automatiskt från dina förmåner.

Efter att du ansökt om ett budgetlån får du ett e -postmeddelande, sms eller brev om du har erbjudits ett lån. Detta förklarar hur mycket dina veckobetalningar kommer att bli om du accepterar lånet.

Du måste normalt betala tillbaka lånet inom 2 år (104 veckor). Om du slutar få förmåner måste du ordna ett annat sätt att betala tillbaka.

Om du tog ett budgetlån under Covid -utbrottet har du erbjudits en betalningssemester.

Detta har nu upphört och betalningarna har återgått till det normala.

Avdelningen för arbete och pensioner (DWP) det skriver till människor som förklarar detta - tillsammans med datumet återbetalningar kommer att starta om.

Om du vanligtvis gör återbetalningar via en bankorder, bankgirokredit eller via nätbank, kontakta din bank för att starta om dina återbetalningar i samma takt som tidigare.

Hur man ansöker om hjälp

Om du uppfyller ovanstående kriterier kan du ansöka online eller per post. Du måste använda pappersformuläret om du ansöker för någon annans räkning.

Alternativt kan du ta reda på hur du kan ansök online, här .

När du har ansökt får du ett brev om att du har erbjudits ett lån inom sju dagar om du ansökt via e -post eller sms eller 21 dagar om du ansökt med posten.

Om det accepteras måste du underteckna och returnera ett avtalsbrev eller svara på erbjudandet. Dina pengar kommer sedan att sättas in på ditt bank-, byggförening- eller kreditföreningskonto inom 21 dagar.

Se Även: