Barclays under eld för att bryta mot PPI -regler - efter att inte ha skickat årsredovisningar till 2 265 kunder

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

Barclays Banks hemsida visas på en datorskärm

Kunder har enligt lag rätt till ett årligt uttalande om sina PPI -betalningar(Bild: Getty)



Barclays bank har fått en varning från konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) om att den inte följer PPI -reglerna.



Banken har blivit utsatt för andra gången för att inte ha skickat ut årliga försäkringspåminnelser till tusentals försäkringsinnehavare.



År 2011 beslutade CMA att alla kunder skulle få en årlig påminnelse från sin leverantör om hur mycket de hade betalat i PPI och deras rätt att säga upp policyn.

Det fungerar också som en påminnelse och meddelar kontoinnehavaren att policyn fortfarande finns.

Mellan oktober 2016 och oktober 2017 misslyckades Barclays dock med att lämna denna recension till 2 265 Littlewoods kreditkorts kunder.



Det hänförde till överträdelsen till ett tekniskt problem vid överföring av kunderna till dess datasystem.

les miserables bbc uthyrning

Banken skrev senare till alla berörda kunder med en påminnelse om deras rätt att häva försäkringen och erbjudandet om återbetalning.



Från detta meddelande har det hittills betalat ut nästan 336 000 pund i återbetalning till kunder.

Det här är inte första gången som Barclays har brutit mot ordern, efter att ha rapporterat flera väsentliga överträdelser till CMA 2015 för att inte ha gett årliga påminnelser till nästan 10 000 PPI -kunder.

CMA sa att det nu utfärdade juridiska anvisningar till Barclays, som krävde att det införde lämpliga system och förfaranden för att förhindra att en liknande incident inträffar igen i framtiden.

Adam Land, vid CMA, sa: ”Den årliga påminnelsen är en viktig åtgärd så att kunderna vet att de fortfarande har en PPI -policy och hur mycket det kostar dem varje år, liksom deras rätt att avbryta eller byta.

”Detta är Barclays andra brott mot PPI -ordern. Som ett resultat utfärdar vi juridiska anvisningar som kan verkställas av en domstol för att säkerställa att de följer föreläggandet.

'Vi kräver nu försäkringar från Barclays att de nu har infört lämpliga system för att förhindra att ett liknande intrång uppstår igen.'

En talesperson för Barclays sa att alla kunder nu har skickat sina uttalanden - tillsammans med riktlinjer för hur man kan kräva ersättning.

'Mellan oktober 2016 och oktober 2017 skickades ett litet antal PPI -kunder inte till årsredovisningen som de hade rätt att få', stod det i ett uttalande.

'Det här problemet har nu lösts och alla kunder har fått sina saknade uttalanden. Vi har skrivit till alla berörda kunder för att be om ursäkt utan förbehåll och för att beskriva hur vi kommer att belöna dem där de annars skulle ha sagt upp sin policy.

'Vi tar detta ärende på största allvar och har genomfört en intern undersökning för att säkerställa att alla strikta kontroller och policyer fortsätter att upprätthållas.'

ronnie wood jamie wood

Se Även: