Var filmas BBC -drama Les Miserables? De franska och belgiska platserna avslöjade

Europa

Ditt Horoskop För Imorgon

Valjean, Fantine och Javert(Bild: BBC/Lookout Point/Mitch Jenkins)



BBC: s anpassning av Les Miserables saknar kanske de ikoniska låtarna, men det har fortfarande lämnat fans av musikalen som stämde in på söndagskvällar för att fånga action.



Serien har en stjärnspäckad skådespelare inklusive Dominic West som Jean Valjean, Lily Collins som Fantine, Olivia Colman som Mrs Thenardier och David Oyelowo som inspektör Javert, i den nya tv-bearbetningen av Victor Hugos episka 1800-talsroman.



bröllopspaket under £2000

Själva historien utspelar sig bland landsbygdstäder på den franska landsbygden och Paris gator, men det var faktiskt inte här som filmandet ägde rum, även om vissa platser i Frankrike användes.

Faktum är att huvuddelen av inspelningarna för serien ägde rum i Belgien, vilket fångade besättningens uppmärksamhet tack vare sina städer och städer fyllda med historisk arkitektur, kullerstensbelagda gator och tidstypiska byggnader.

(Bild: bbc)



katie hopkins barns namn

Filma platser i Belgien

Skådespelarna och besättningen sågs när de filmade scener i en mängd belgiska städer och städer.

Mest anmärkningsvärt gick huvudstaden Bryssel in för att spela rollen som Paris, tack vare sina kullerstensgator, pittoreska arkitektur och stora torg som visade sig vara användbara för scener som marknader och samla folkmassor.



Samtidigt var de stora fälten vid Écaussinnes användbara för större strider, till exempel slaget vid Waterloo som öppnar serien.

Andra städer som Namur och Limbourg, båda i Belgiens Wallonia -region, fungerade också som bakgrund för serien.

(Bild: BBC/Lookout Point/Robert Viglasky)

Filma platser i Frankrike

Även om romanen utspelar sig i Frankrike, filmades bara några få delar av serien här. Huvuddelen av scenerna sköts i Sedan, i Ardennerna som är känd för sina vidsträckta skogar, böljande gröna kullar och vrålande floder. Faktum är att det är ett måste -besök för alla som älskar utomhus.

Sedan bevisade bakgrunden för en mängd utomhusscener inklusive lägret där Jean Valjean avtjänar sitt straff efter att ha stulit ett bröd.

Les Miserables är igång 21.00 på söndagar på BBC One.

Läs mer

ser numret 222
Film- och TV -platser du kan besöka
James Bond Harry Potter BBC: s skökor Ratched

Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vilket innebär att vi kan få en provision på försäljning av produkter eller tjänster vi skriver om. Denna artikel skrevs helt oberoende, se mer information här.

Se Även: