'Holy Grail' viktminskningsknopp hjälper människor att 'tappa 2,4 sten på drygt ett år'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett nytt läkemedel kapar aptitregleringssystemet i hjärnan (bild)(Bild: Getty Images/Science Photo Library RM)



En & helig gral & apos; viktminskning jab kan hjälpa människor att förlora mer än 2,4 sten på drygt ett år, enligt en ny studie.



Droget £ 73 per månad, som kallas semaglutid, kapar aptitregleringssystemet i hjärnan och berättar för din mage att du är mätt.



Studiedeltagare som fick veckotappen förlorade 2,4 sten under 68 veckor, medan placebogruppen bara förlorade 0,4 sten.

jane hawking nettoförmögenhet

I reaktion på de anmärkningsvärda fynden antydde professor Sir Stephen O & apos; Rahilly att injektionen kunde vara en & apos; helig gral & apos; lösning på fetma -krisen.

Han sade: 'Av uppenbara skäl har det varit en & helig gral & apos att hitta en effektiv och säker aptitdämpande för att behandla fetma. av fetmaforskning i många decennier.



'Många tidigare lovande kandidater har misslyckats antingen för att de inte var särskilt effektiva, eller om de var, hade farliga biverkningar.

Professor Rachel Batterham beskrev läkemedlet som en & apos; gamechanger & apos;



Resultaten som presenteras i detta dokument tyder på att semaglutid är mycket effektivt som ett viktminskningsmedel och att även om det har biverkningar, är det förutsägbart, reversibelt och inte tillräckligt allvarligt för att väcka signifikant larm.

Mer än en tredjedel av de som tog drogen förlorade över 20% av sin kroppsvikt, enligt studien, som involverade UCL -forskare.

vad betyder 757

Läkemedlet kan nu spela en viktig roll i att hjälpa Storbritannien att minska effekterna av fetma och sjukdomar, till exempel Covid-19, föreslår experter.

Forskare säger att det för första gången är möjligt att genom läkemedel uppnå det som tidigare bara var möjligt genom viktminskningskirurgi.

Professor Rachel Batterham, som hjälpte till att organisera studien, sa: 'Resultaten av denna studie representerar ett stort genombrott för att förbättra hälsan hos personer med fetma.

'Tre fjärdedelar (75%) av de som fick semaglutid 2,4 mg förlorade mer än 10%av sin kroppsvikt och mer än en tredjedel förlorade mer än 20%.

Injektionen kan hjälpa till med Storbritanniens fetma -kris (stockbild) (Bild: PA Archive/Press Association Images)

'Inget annat läkemedel har kommit nära att producera denna viktminskning - det här är verkligen en spelväxlare.

'För första gången kan människor uppnå genom droger vad som bara var möjligt genom viktminskningskirurgi.'

Läkemedlets effekt på viktminskning åtföljdes av minskningar av riskfaktorer för hjärtsjukdomar och diabetes, såsom midjemått, blodfetter, blodsocker och mer.

vad betyder <333

Rättegångens chefsutredare i Storbritannien, professor John Wilding, University of Liverpool, sa: 'Detta är ett betydande framsteg i behandlingen av fetma.

'Semaglutid är redan godkänt och används kliniskt vid en lägre dos för behandling av diabetes, så som läkare är vi redan bekanta med dess användning.'

Det har nu lämnats in för myndighetsgodkännande som behandling för fetma till National Institute of Clinical Excellence (NICE), European Medicines Agency (EMA) och US Food and Drug Administration (FDA).

Se Även: