Barclays bekräftar ny våg av nedskärningar med 460 roller på linjen

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

En filial av Barclays bank

Majoriteten av nedskärningarna kommer att påverka West Midlands - med de största effekterna i Birmingham och Coventry(Bild: PA)



En av Storbritanniens största banker har tillkännagivit planer på att skjuta dussintals fler jobb under enorma omstruktureringsplaner.



Långivaren Barclays sa idag att det har utsatt 460 roller - varav minst 54 kommer att bli uppsagda.



Det sa att cirka 400 jobb kommer att flyttas till platser i Storbritannien - men arbetare som inte kan flytta kan också möta arbetsförluster.

Majoriteten av nedskärningarna kommer att påverka West Midlands - med personal i Coventry Westwood Park och Birmingham Snowhill som är mest sannolikt att drabbas.

Barclays sa att genom att göra ändringarna hoppas man kunna slå ihop lag som kan ha varit olika tidigare.



Det sade att fusionen också kommer att möjliggöra bättre banker i karriären med större möjligheter att flytta internt.

'För att bäst kunna betjäna våra kunder och klienter flyttar Barclays team närmare varandra på våra kärnplatser i Storbritannien i Glasgow, Greater Manchester och Northampton; där vi investerar i nya campus och kontorslokaler, säger en taleskvinna för Barclays till NEWSAM Money.



Idag har vi meddelat att ett antal verksamheter och teknikroller flyttar inom Storbritannien. Vi minskar inte antalet jobb totalt sett, förutom i några fall av dubbelarbete, och vi kommer att förbli en betydande arbetsgivare i både Coventry och Birmingham.

afar mccann pojkvän albie gibbs

Fackföreningen Unite sa dock att det befarar att minst 350 arbetare kan förlora sina jobb under de omfattande förändringarna.

Det sa såväl som Midlands att ytterligare jobbförluster kommer att påverka Canary Wharf och Fleet och ett mindre antal riskerade roller i Liverpool, Northampton, Cardiff, Belfast, Poole, Leeds, Stockton on Tees, Petersfield och Manchester.

Det förväntas att cirka 100 jobb kommer att skapas på andra platser i Storbritannien, nämligen Northampton, Manchester och Glasgow.

Dominic Hook, Unite national officer sa: 'Detta personalminskningsprogram är oerhört alarmerande för arbetskraften på Barclays. Unite är mycket tydligt att beslutet att minska cirka 460 jobb kommer att resultera i ett stort antal obligatoriska uppsägningar som kommer att få en märkbar inverkan på kundservicen i Barclays.

robbie williams fru gravid

Hook beskrev flytten som ännu mer alarmerande mot bakgrund av 170 nedskärningar i sitt Coventry-baserade bedrägeri-team förra året.

Unite diskuterar med Barclays om sin framtida webbplatsstrategi för att få vital klarhet och arbetssäkerhet för arbetskraften. Facket har utmanat banken på servicekvalitetsnivåer på grund av förlust av kunskap och erfaren personal till följd av dessa förändringar.

'Facket kommer att fortsätta att samarbeta med Barclays för att diskutera omplaceringar och stödplaceringar för de anställda, med ett särskilt fokus på utbildningsmöjligheter.'

De områden i Barclays verksamhet som kommer att påverkas av arbetsförlusterna är: Ekonomiskt bistånd och företagsåterhämtning, kontoöppning, dödsfall och sårbarhet, verifiering av kunddata, byte av konto, service och stängningar, datadriven verksamhet, skanning och bifoga, grossist, KYC , Uppfyllelse, finansiell brottslighet, politiskt exponerade personer, bedrägerier, utmaningar, ops beredskap, planering, kollegaengagemang, BX Shared Services, kort och betalningar tech (Fraud Tech) Market Post Trade Operations, BI Tech, upphandling och Chief Security Office.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: