Avslöjat: 21 enkla sätt att påskynda din viktminskning med kortare träningspass och mer mat

Livsstil

Ditt Horoskop För Imorgon

Glöm känslan av att ramla av dietvagnen, visar färsk forskning ett uppehåll från bantning kan faktiskt starta om din ämnesomsättning så att du börjar gå ner i vikt igen.



Vi avslöjar hur man slår den fruktade dietplatån...



1 Ta en två veckors paus

Du har troget följt din diet, men efter en bra start har vikten slutat gå ner? Denna effekt, känd som dietplatån, är ett vanligt problem.



Men en ny studie utförd på Universitetet i Tasmanien har funnit att att ta regelbundna tvåveckorsuppehåll från dieten kan överlista det.

Att göra samma pass hela tiden gör det mindre effektivt (Bild: Getty Images)

stephanie och ben gifte sig vid första ögonkastet

Forskarna undersökte 'svältreaktionen' som uppstår när kroppen reagerar på att gå ner mycket i vikt genom att hänga på fett, i tron ​​att det blir ont om mat.



För bantare har denna evolutionära överlevnadsmekanism en följdeffekt av att gå ner i vikt.

Studien fann att de som dietade i två veckor och sedan hade två veckors ledighet under en 16-veckorsperiod var mer benägna att gå ner i vikt än de som kontinuerligt minskade. De var också mer benägna att ha hållit vikten sex månader senare.



2 Förstå hur viktminskning fungerar

Anledningen till att de flesta människor går ner i vikt väldigt snabbt under de första veckorna av en diet är att mycket av det som går förlorat är vatten. När din kropp väl har flyttat över denna överflödiga vätska är det normalt att din viktminskningstakt avtar avsevärt.

Kontrollera dina framsteg och fråga dig själv om kilona verkligen har slutat tappa, eller bara lättat upp. Experter är överens om att en förnuftig hastighet för säker, varaktig viktminskning är ett till två pund per vecka.

3 Ta en selfie varje vecka

Förra året visade en studie från universitetet i Alicante i Spanien att att skapa en fotodagbok var ett extremt effektivt verktyg när det gällde att tappa kilon.

Över 80 % av dietterna tar fullängd selfies varje vecka som ett register över deras förändrade form lyckades minska deras midjemått avsevärt. Forskarna tror att kroppssnäppen motiverade de smalare eftersom de tydligt kunde se resultaten av deras bantning.

4 Justera ditt kaloriintag

När du går ner i vikt kan din ämnesomsättning sakta ner eftersom din kropp kräver färre kalorier för att ge bränsle till den mindre du, säger nutritionisten Linda Foster.

Därför måste kaloriintaget som du hade när du började din viktminskningsresa anpassas för att matcha din kropps nuvarande behov, förklarar hon.

Prova en basalmetabolic rate (BMR)-kalkylator online, som t.ex www.dietplan.co.uk/Tools/BMRChecker , som tar hänsyn till din längd, vikt, ålder och aktivitetsnivåer för att räkna ut det dagliga antalet kalorier du skulle behöva förbruka för att behålla din nya lägre vikt.

Minska sedan den siffran med cirka 500 kalorier för att ge dig det grova dagliga intaget som behövs för att fortsätta gå ner i vikt.

5 Eller prova att äta mer!

Även om det är sant måste du skapa ett underskott mellan kalorier in och kalorier ut för att gå ner i vikt, minska ditt intag för mycket på en extrem diet och det kommer att få motsatt effekt.

Om ditt kaloriintag är för lågt eller om du blir för hungrig börjar du tappa ämnesomsättningshöjande muskler såväl som fett, förklarar Linda.

jeremy corbyn diane abbott

För att gå ner i vikt samtidigt som du bevarar denna viktiga muskel kan du faktiskt behöva öka kalorierna.

Tricket är rätt mat. Linda rekommenderar att du fyller på med magert protein som kyckling eller fisk, fullkorn, frukt, grönsaker, nötter och avokado.

6 Prioritera din sömn

En hel natts sömn är avgörande för att flytta kroppsfett eftersom det återställer hormonerna som styr ämnesomsättningen. Även ett par nätter av sömnbrist kan leda till ökade nivåer av stresshormonet kortisol, vilket uppmuntrar kroppen att äta för mycket och lagra fett på magen.

7 Börja mäta portioner

I dagarna av superstora allt är det lätt att glömma hur en vettig portion mat ser ut. Men att äta för mycket, även av hälsosam mat, kommer snart att sabotera viktminskning.

Ge dig själv en repetitionskurs i portionsstorlek. Lyckligtvis ger din hand ett enkelt sätt att visualisera en vettig del av vanliga livsmedel för varje måltid:

-Pasta, potatis och ris = nävestora

-Protein (kött/fisk) = palmstorlek

vad är en regnbågsbaby

- Mat med hög fetthalt (t.ex. ost) = en portion med tummen

- Frukt och grönt: Två till tre nävar

8 Byt till ägg till frukost

Att äta ägg gör att du känner dig mätt längre (Bild: Getty Images)

Forskning visar att när du väljer ägg först och främst får du dig att känna dig mättare än spannmål, vilket gör att du är mindre benägen att äta mellanmål mitt på morgonen. Denna enkla förändring kan räcka för att få en avstannad diet på rätt spår igen.

9 Prova kortare träningspass

Om du tillbringar en hel timme på gymmet kanske du slösar bort din tid och energi. Ny forskning visar att kortare träningspass är bättre för viktminskning - så länge du gör dem regelbundet.

En studie gjord på Köpenhamns universitet hittade personer som tränade 30 minuter varje dag tappade lika mycket fett som de som tränade 60 minuter om dagen.

De misstänker att personerna som tränade kortare hade extra energi för att vara mer aktiva under resten av dagen. Små aktiviteter läggs ihop och förbränner fler kalorier under hela dagen.

10 Börja föra över saltet

Att äta för mycket salt gör att din kropp håller på vattnet (Bild: Getty Images)

Vågen kan ha slutat tippa till din fördel eftersom din kropp håller på för mycket vatten. Och den vanligaste utlösaren för detta är att konsumera ett överskott av salt. Vatten klamrar sig fast vid salt som en magnet, så ju mer du äter, desto mer hänger din kropp på det.

11 Ät mer protein

Protein innehåller en aminosyra, leucin, som många studier har identifierat som en potent trigger för att bränna kroppsfett. Så om du har följt en diet full av massor av frukt och grönsaker, kan du behöva lägga till mer protein för att kicka igång viktminskningen igen.

dime bar påskägg

Sikta på en portion med några timmars mellanrum, för även om proteinrika livsmedel som ägg, nötter och kött innehåller fler kalorier än ett äpple eller sallad, visar forskning att de håller dig mätt längre och därför sänker ditt totala kaloriintag för dagen.

12 Ät mandel innan träning

Mandlar är rika på aminosyran L-arginin, som faktiskt kan hjälpa dig att bränna fler kalorier under träningen, vilket påskyndar viktminskning, enligt en rapport i Journal of the International Society of Sports Nutrition.

13 Variera din träning

Köra iväg på löpbandet tre gånger i veckan? Problemet med repetitiva träning är att våra muskler blir bekanta med samma gamla träningspass, vilket gör det mindre effektivt. För att se en förändring i kroppsfett måste du utmana din kropp.

High Intensity Interval Training (HIIT) har visat sig förbränna kroppsfett effektivt. Det innebär att växla mellan snabba och långsammare hastigheter snarare än att bara fortsätta i samma takt. Eller om du föredrar att gå utomhus, välj någonstans som inkluderar några kullar som kommer att variera din takt naturligt.

14 Ta en vattenflaska överallt

En av de mest förbisedda orsakerna till en dietplatå är uttorkning. Att dricka mycket vatten kan hålla hungern i schack och hålla dina energi- och humörnivåer höga, vilket gör att du är mer benägen att motstå sug och hålla dig till din diet. Ha en vattenflaska i väskan så att du kommer ihåg att smutta på hela dagen.

Ett enkelt tips är att övervaka din urin. Om det är en mörkgul färg får du inte tillräckligt med vatten – det ska vara en blek stråfärg.

15 Skaffa dig en dietkompis

Att dela resan med någon som också vill gå ner i vikt kan hjälpa dig att hålla dig till din plan. Det kan till och med lägga till ett inslag av sund konkurrens.

16 Titta på storlekar, inte skalor

Kom ihåg att muskler väger mer än fett så att bara fokusera på vikten kan vara missvisande. En mycket bättre bedömare av dietframgång är hur du ser ut och känner dig i kläder. Du kanske väger lika mycket, men att ta ett par mindre jeans är en självförtroendebooster som hjälper dig att hålla dig till din diet mer effektivt.

17 Skaffa en stegräknare eller träningsspårare

Appar och enheter är ett riktigt bra sätt att uppmuntra till aktivitet och överlista viktminskning – utan att du riktigt märker det. Sikta på 10 000 steg om dagen vilket är ungefär fem mil. Att byta ut korta bilresor mot promenader och alltid ta trappan hjälper.

femstjärnigt hotell e4 cast

18 Håll en matdagbok

Är du ärlig om hur mycket du verkligen äter? De flesta människor är det inte, vilket är anledningen till att skriva ner varenda sak du konsumerar under en vecka kommer att identifiera var du kan göra ändringar. En dagbok gör det också lätt att upptäcka tomma kalorier, som läsk.

19 Kom ihåg att spritkalorier också räknas!

Dryckande kan se din vikt krypa upp (Bild: Getty Images)

Håller du dig religiöst till dina måltidsplaner men vikten förändras inte? Många dieter glömmer att ta hänsyn till alkohol – ändå innehåller ett glas vin (175 ml) 130 kalorier och en pint öl lägger till 215 kalorier till ditt dagliga intag.

20 Försök att äta medvetet

Forskning visar att man blir distraherad när man äter en måltid – till exempel av
tittar på TV – tenderar att få människor att äta mer kalorier än när de fokuserar på maten. Att avsätta tid för måltider och göra dem till en skärmfri affär är en bra idé.

21 Tänk om din målvikt

Det är fullt möjligt att din viktminskning har avtagit eftersom du har nått din 'lyckliga vikt', säger nutritionisten Linda. Det här är den vikt din kropp är mest bekväm med – och om du försöker uppnå en mycket lägre vikt kommer det att motverka dig.

Hur vet du att du har nått din lyckliga vikt? Linda föreslår att du kollar in med din husläkare – om de håller med om att du har en rimlig vikt för din längd och ram kanske det är dags att sluta oroa sig för vågen.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: