Genomsnittlig brits disponibla inkomst avslöjade - hur jämför du?

Besparingar

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är efter att ha betalat ut för hyra och inteckning, elräkningar, mat och andra levnadskostnader(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Den genomsnittliga brittiska vuxen har bara 276 pund disponibel inkomst varje månad - mindre än 10 pund om dagen, har en studie funnit.



En undersökning bland 2 000 vuxna avslöjade att efter att ha betalat ut för sin hyra och inteckning, elräkningar, mat och andra levnadskostnader, återstår bara en liten summa 'extra' kontanter för de lättare sakerna i livet.



Av de tillfrågade hävdar 45 procent till och med att de ofta har månader utan alls någon disponibel inkomst.

Och mer än fyra av tio känner att de aldrig kommer att tjäna tillräckligt med pengar för att ge dem en anständig summa extra pengar.

är rose west död

Det framgick också att för dem som har några pengar kvar i slutet av månaden är uteservering det mest populära sättet att spendera det, följt av att lägga bort några till en semester och nya kläder.



Av de tillfrågade hävdar 45 procent till och med att de ofta har månader utan alls någon disponibel inkomst (Bild: Getty)

Asesh Sarkar, VD och medgrundare på Salary Finance, den lönekopplade förmånsleverantören som beställde forskningen, sa: För många är den främsta anledningen till att gå till jobbet att försörja sig.



Men medan vi vill kunna betala räkningarna, skulle det vara trevligt att ha åtminstone lite kvar att spendera på några av de lättare sakerna i livet.

Tyvärr verkar det för många, det finns bara inte tillräckligt med pengar att gå runt och de sitter kvar med mycket lite extra pengar efter att ha betalat ut för alla väsentliga saker.

Detta kan leda till känslor av stress och till och med depression angående ekonomiskt välbefinnande, vilket kan påverka människor både personligt och professionellt.

Forskare fann att hyran eller inteckningen tar upp den största delen av kontanter från den genomsnittliga månadsinkomsten på 1 812 pund, medan mat och dryck står för drygt 222 pund per person varje månad.

högsta mannen i Storbritannien

För många britter finns det inte ett öre med extra pengar att lägga undan för en regnig dag (Bild: Getty Images / Cultura RF)

Elräkningar tar ytterligare £ 188 i månaden, medan TV, internet och telefonkostnader lägger till ytterligare £ 61 till de totala månatliga utgifterna.

Andra direktdebiteringar, återbetalning av kreditkort och lån och även kostnaden för pendling ökar också under en månad.

Som ett resultat uppskattar den genomsnittliga vuxna att de spenderar bara £ 201 i månaden på föremål som de skulle beskriva som 'lyx'.

Att äta ute står för cirka £ 61 i månaden, och ytterligare £ 72 spenderas på att gå ut med vänner och umgås.

Nästan 40 pund i månaden stänker också ut på sport och fritidsintressen.

För föräldrarna har de ännu mindre extra pengar med den genomsnittliga mamma och pappa som säger att deras månatliga disponibla inkomst sjönk med 231 pund efter att ha fått barn.

För många finns det bara inte tillräckligt med pengar att gå runt - och det kan leda till argument (Bild: Getty Images)

De står också inför extra månadsräkningar, inklusive barnomsorgskostnader på nästan £ 46 och skolrelaterade kostnader som uppgår till mer än £ 50 i månaden.

Det framgick också att mer än var tjugo skulle beskriva deras ekonomiska situation som 'dålig', medan ytterligare 33 procent säger att de 'nästan klarar livet'.

Och 41 procent erkände att de kände sig avundsjuka på vänner, släktingar och kollegor som till synes har mer disponibel inkomst än de gör.

Men medan 49 procent av människorna sätter upp en budget för att försöka tjäna sina pengar sista månaden, brukar 22 procent inte hålla sig inom sina gränser, vilket går i genomsnitt £ 122 över budgeten varje månad.

Mer än tre av tio av de tillfrågade via OnePoll erkänner också att de skulle ha mer pengar och disponibel inkomst om de var bättre på att budgetera och hantera sina pengar.

Elräkningar tar ytterligare £ 188 i månaden, medan TV-, internet- och telefonkostnader lägger till ytterligare £ 61 till de totala månatliga utgifterna (Bild: Getty)

siffran 31 betyder

Asesh tillade: Pengar bekymmer påverkar 40 procent av de anställda i Storbritannien, och vår omfattande forskning inom denna sektor visar att detta inte är kopplat till lönesumman som du kan förvänta dig.

'Faktum är att ekonomiskt välbefinnande mer relateras till sparande, utgifter och lånevanor, vilket innebär att de som lyckas spara lite pengar varje månad känner sig lyckligare och blir mindre stressade av sin ekonomiska situation.

Naturligtvis vet vi att brist på disponibel inkomst bland annat kan göra besparingar svåra att spendera, inklusive hinder som tid.

'Det är därför lönesammanhängande sparande kan vara till nytta för många, eftersom pengar riktas direkt till ett sparkonto vilket betyder att det inte är' missat 'och det inte går att lägga ner pengar på ett sparkonto.

Detta hjälper människor att känna sig lyckligare när de vet att de har dessa pengar för alla nödsituationer - eller unna sig en regnig dag.

Att lägga pengar åt sidan för evenemang som jul är bara inte alltid möjligt (Bild: Getty)

Topp 10 saker som britter troligen kommer att spendera sin disponibla inkomst på ...

1. Äta ute

2. Helgdagar

3. Kläder

4. Underhållningsresor, till exempel till bio

5. En hobby

6. Böcker

7. Nätter ute i puben/ klubben

8. Husdjur

9. Teknik eller prylar

10. Musik eller spelningar

Varje månad betalar den genomsnittliga briten ut ...

Hyra eller inteckning: £ 270,13

vilket politiskt parti är jag i Storbritannien 2019

Matinköp: 222,59 £

Elräkningar: £ 187,80

TV/ interneträkningar: £ 61,01

Andra autogiro: £ 54,69

Återbetalning av lån/ kreditkort: £ 84,17

Resa till jobbet/ pendling: £ 55,71

Spara: 171,51 £

Bilbetalning: 46,37 £

Gå ut/ umgås: £ 71,99

craig revel horwood partner

Sport/ fritidsintressen: 37,74 £

Äta ute: £ 61.30

Barnomsorg: 45,68 £

Skolrelaterade kostnader: £ 50,70

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: