Aladdin-inspelningsplatser avslöjades för Disneys nyinspelning av live-action 2019

Asien Och Mellanöstern

Ditt Horoskop För Imorgon

Aladdin

Aladdin(Bild: Disney)



Disneys efterlängtade nyinspelning av Aladdin live-action kommer på bio den här veckan, och vi kan inte vänta med att bli förda till en helt ny värld!



Självklart sker handlingen i den fiktiva staden Agrabah, men den goda nyheten är att den här gången kan du faktiskt gå och besöka den vackra miljön.



Det beror på att medan några av scenerna filmades i Longcross Studios i Surrey, skedde huvuddelen av inspelningarna i Jordans hisnande Wadi Rum -öken.

Mena Massoud, som spelar Aladdin, bekräftade tidigare inspelningsplatsen när han delade en tillbakablick av sig själv i öknen medan de filmade.

meghan markle första make

Det är inte svårt att se varför det väckte uppmärksamhet hos producenterna.



Wadi Rum har trots allt dramatiska sandstensbergen, svepande sanddyner och landskap och massor av steniga grottor och funktioner som redan ser ut som något ur en saga.

Wadi Rum fungerade som den främsta inspelningsplatsen för Aladdin (Bild: Getty Images/Aurora Creative)



Det är faktiskt inte första gången som öknen har fått Hollywoods uppmärksamhet. Det fungerade också som bakgrund för filmer som Rogue One: A Star Wars Story, The Martian, Indiana Jones: The Last Crusade och Lawrence of Arabia.

tommy coopers son död
Instagram

Även om Wadi Rum är en skyddad öken i Jordanien, kan du gå och besöka om du vill kolla upp det själv.

Det finns många olika sätt att kolla in landskapet oavsett om du ger dig ut på en kamel- eller hästsafari för en dagstur från Aqaba eller går med på en av de vandrings- och bergsklättringsturer som erbjuds.

Mena Massoud och Will Smith spelar huvudrollen i nyinspelningen (Bild: Sunday NEWSAM)

Sugen på att upptäcka dessa arabiska nätter själv? Det finns gott om platser där du kan njuta av camping under stjärnorna.

Jordan hade tydligt en speciell plats i rollistan när de var snabba att återvända i januari 2019, den här gången när de startade pressresan inför Aladdins kommande släpp.

fusk i australiska cricketlag
Instagram

Den här gången gick de till Amman Citadel, där Will Smith (som spelar genien) delade ett klipp av sig själv med Naomi Scott (Jasmine), Mena Massoud och Guy Ritchie.

Med tanke på din egen resa till Jordanien? Det finns gott om semesterfirma som erbjuder eskorterade semestrar inklusive resor till Wadi Rum.

Wadi Rum Desert ser ut som något ur en sagobok (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Till exempel erbjuder Titan Travel en åtta dagars turné från £ 1,749 s komplett med resor till Wadi Rum och Petra.

Under tiden erbjuder Mercury Holidays erbjudanden åtta dagars turer från £ 1169 sid , och Hayes och Jarvis har en dedikerad Jordaniens höjdpunkter resväg.

Se Även: