Alla GP-operationer måste erbjuda möten ansikte mot ansikte från måndag med mottagningar öppna

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Läkare som bär kirurgisk mask när han besöker en patient hemma. Senior kvinna som sitter med läkare medan han gör coronavirus -test och screenar med oximeter

För närvarande levereras cirka hälften av konsultationerna i allmän praxis ansikte mot ansikte(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Alla praktiserande läkare i England måste erbjuda möten ansikte mot ansikte, har NHS sagt-vilket tar slut på & apos; total triage & apos; systemet.



Processen - som såg patienter fjärrkontrollerade - infördes under pandemin för att minimera smittspridningen.



Det hade talats om att systemet skulle antas även efter att livet återvände till det normala - ett drag som kritiserades av vissa medicinska grupper.

I ett brev som skickades ut till husläkare på torsdagen har det nu sänts att användningen av telefon- och onlinekonsultationer kan finnas kvar där patienterna har nytta av dem, men fysiska möten måste också vara tillgängliga från den 17 maj.

Alla mottagningsdiskar måste också vara öppna för patienter på ett covid-säkert sätt så att de som inte har lätt tillgång till telefoner eller internet inte missgynnas när de får tillgång till vård, tillade det.



Har du syn på den här historien? Maila webnews@NEWSAM.co.uk.

En manlig läkare sitter ansikte mot ansikte med en äldre kvinna. De är på läkarkontoret

Flytten har välkomnats av Royal College of General Practitioners (Bild: Getty Images/iStockphoto)



För närvarande levereras cirka hälften av konsultationerna i allmän praxis ansikte mot ansikte.

Före pandemin var cirka 70 procent av mötena ansikte mot ansikte och 30 procent var telefon, video eller online, men detta gick över till cirka 30 procent ansikte mot ansikte och 70 procent fjärrkontroll på höjden av kris.

Total triage, som introducerades i mars 2020, såg patienter som fjärrkontrolleras och skickades till den lämpligaste sjukvården för sina problem.

Läkarbesök genomfördes också via telefon, video eller online om det inte var kliniskt nödvändigt för att ett samråd skulle ske personligen.

I det gemensamma brevet från Dr Nikki Kanani, medicinsk chef för primärvården vid NHS England och chef för primärvården Ed Waller, fick läkare veta för patienter & apos; preferenser måste respekteras.

'Patienter och kliniker har ett val av konsultationsläge', sa de.

De tillade: 'Patienter & apos; input till detta val bör sökas och metoder bör respektera preferenser för ansikte mot ansikte vård om det inte finns goda kliniska skäl till det motsatta. '

Få den information som är viktig

Med så mycket som förändras så snabbt, håll koll på vad som händer med NEWSAM: s nyhetsuppdateringar via e -post.

madeleine mccann åldersprogression

Levereras direkt till din inkorg, kommer vår dagliga briefing av coronaviruset att hålla dig informerad om vad som händer med Covid, lockdown, vaccinationsutbyggnad och inverkan på hur vi lever. Anmäl dig här .

Dr Kanani och Waller nämnde förekomsten av covid-19-symptom som ett exempel på en anledning att vägra ett möte ansikte mot ansikte.
'Patienter bör behandlas konsekvent oavsett åtkomstsätt', sa de.

'Helst bör en patient som deltar i mottagningen praxis triagas på samma grund som de skulle göra via telefon eller via ett online -konsultationssystem.'

Dr Kanani och Waller tillade att för att säkerställa att mottagningar kan öppnas på ett säkert sätt kan patienter uppmanas att köa utanför.

Brevet till husläkare kommer bara två dagar efter att en rapport från Royal College of General Practitioners (RCGP) kraftigt kritiserade planer på att bädda in totalt triage i allmänpraxis efter pandemi.

Rapporten noterade att komplexa eller känsliga tillstånd där en läkare kan behöva hämta icke-verbala köer som tecken på ångest eller indikatorer på missbruk kan lätt missas på distans.

Närbild äldre man pratar med läkare genom videosamtal

& apos; Total triage & apos; introducerades i mars 2020 (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Professor Martin Marshall, ordförande för RCGP, välkomnade nyheten att alternativet för personliga tjänster borde vara tillgängligt för alla.

Han sa: ”Det här är goda nyheter och det är vad patienter och läkare vill se. Det tar bort otydlighet och vi är särskilt glada över att våra krav på gemensamt beslutsfattande mellan husläkare och patient om den lämpligaste konsultationsmetoden har hörts.

'Vi har nu ett flexibelt tillvägagångssätt som kliniker och deras patienter bestämmer.'

Se Även: