Australiens crickets fuskskandal öppnar igen efter att Cameron Bancroft ifrågasätter bowlare

Cricket

Ditt Horoskop För Imorgon

Australisk cricket sköt sig ännu en gång i foten genom att återuppta fusket med sandpapper 2018 efter att Cameron Bancroft ifrågasatte rollen som bowlare.



En Powderpuff-undersökning av Cricket Australia vid den tiden bestämde att ingen annan visste någonting om användningen av sandpapperstång de tre inblandade männen, Bancroft, David Warner och Steve Smith, och att det bara någonsin har hänt en gång.



lacey turner cctv-video

Med ett förbud på nio månader långt bakom sig säger Bancroft nu att frågan om huruvida bowlingarna visste om taktiken var 'ganska självförklarande' vilket har fått CA att formellt begära mer information från slagaren.



'Allt jag ville göra var att vara ansvarig och ansvarig för mina egna handlingar och del,' sa Bancroft väktaren denna helgen.

Cameron Bancroft fångades med sandpapper i byxorna när Australien försökte ändra bollen (Bild: Internet okänd)

'Uppenbarligen är det jag gjorde fördelar för bowlare och medvetenheten kring det förmodligen självförklarande.



är fred från första dejten gift

'Jag antar att en sak jag lärde mig genom resan och ansvaret är att det är där pengarna stannar [med Bancroft själv].

'Hade jag haft bättre medvetenhet hade jag tagit ett mycket bättre beslut.'



Ben Oliver, verkställande general manager för landslag, sa: 'Vi har hållit fast hela tiden att om någon har någon ny information om den händelsen, uppmuntrar vi människor att komma fram och diskutera det med Cricket Australia.

FUSK: Cameron Bancroft tittar ner på bollen under Australiens testmatch med Sydafrika (Bild: GETTY)

'I det här fallet har vårt integritetsteam kontaktat Cam och utlyst den inbjudan till honom om han har någon ny information. Det finns en väg för honom att göra det. '

Australiens stora Adam Gilchrist har sagt sitt i frågan via sitt radioprogram på SEN i Perth, vilket tyder på att nya namn kommer att bli inblandade i handlingen i tid.

nummer 33 betyder

'Jag tror att det finns några få personer som har förvarat det och är redo att trycka på avtryckaren när tiden är rätt', sa han.

'Jag tror att någon skulle vara naiv att tro att folk inte var medvetna om vad som händer med bollunderhåll och jag tror inte att CA ville åka dit.'

Se Även: