Angerande beslut EastEnders 'Letitia Dean tvingades fatta som tonåring under elaka övergrepp

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Letitia Dean var bara 17 år gammal när hon kastades in i rampljuset på EasTEnders.



Den legendariska skådespelerskan, som är en original castmedlem, har spelat pigg Sharon Watts sedan BBC -tvålen startade 1985.



Skaparna Tony Holland och Julia Smith letade efter en 'studsande, attraktiv, märkligt sårbar ung kvinna' för att spela Sharon - och såg alla dessa egenskaper i Letitia.



Trots att hon felaktigt hävdade att hon hade växt upp i Hackney eftersom cheferna ville ha riktiga East End -skådespelare, när det i verkligheten var Hertfordshire, säkrade hon Sharons del.

Dirty Den och Angie Watts & apos; bortskämd adoptivdotter hade ett oroligt liv men blev snabbt en av de mest populära karaktärerna.

när kommer coronaviruset att upphöra förutsägelser

Men medan hon uppnådde framgångar på skärmen, kämpade Letitia för att växa upp som tonåring i allmänhetens ögon.



TV Progs Eastenders Angie, Den och Sharon Watts står utanför drottningen

Letitia Dean med föräldrarna på skärmen Anita Dobson och Leslie Grantham 1985 (Bild: BBC)

Den unga skådespelerskan förlorade mycket förtroende på grund av otrevliga kommentarer från troll om hennes utseende.



Otäcka kommentarer om hennes utseende och fluktuerande vikt var djupt upprörande för Letitia, som hade dragits in i kändisvärlden i ung ålder.

Letitia tvingades fatta det plågsamma beslutet att genomgå ett bröstreduceringsförfarande medan hon fortfarande var tonåring.

Även om det också fanns medicinska skäl att hon valde att gå under kniven, erkände Letitia att otrevliga kommentarer från allmänheten bidrog till hennes beslut.

& Apos; Sharongate & apos; berättelsen exploderade på våra skärmar

'Ryggvärk hade också mycket att göra med det beslutet' sa hon till Hej! tidningen i oktober 2001.

'Men jag var mycket mindre säker på mig själv och det var mycket fokus på hur jag såg ut'

'Ibland stör uppmärksamheten på mitt utseende mig fortfarande - det stör alla kvinnor, eller hur? - men jag har dessa saker i perspektiv nuförtiden.

'Mitt arbete är en del av mitt liv men det är inte allt och oavsett vad du gör eller hur du ser ut kan du inte tillfredsställa alla.'

Sharon föddes för att stå bakom Queen Vic -baren

kate och baby george

Efter att ha medverkat i ikoniska berättelser som & quot; Sharongate & apos ;, med hennes karaktärs affär med maken Grant Mitchells bror Phil avslöjad, lämnade hon tvålen 1995.

Men hon lockades tillbaka bara sex år senare för ytterligare en period, enligt uppgift blev hon en av de högst betalda skådespelerskorna i brittisk tvål.

Hon lämnade återigen 2006 och spelade huvudrollen i 2007 -serien av Strictly Come Dancing, men hennes förtroendekampar försvann aldrig.

Efter år med bantning och självkänsla bestämde Letitia sig för att börja träna med tränaren som hade hjälpt Letitias EastEnders-kompisar Charlie Brooks och Natalie Cassidy att kasta kilon.

Letitia såg sensationellt ut på Strictly Come Dancing 2007 (Bild: PA)

'Jag vaknade precis en morgon, och jag hade nog', sa Letitia till Daily Record 2009.

'I åratal - så länge jag kan minnas - hade min vikt jojat upp och ner.

'Jag skulle gå på modedieter som Atkins eller jag skulle bara äta ägg. Effekten var stor, även om min andedräkt luktade illa. Jag skulle tappa en sten på ett par veckor, men så småningom skulle jag glida tillbaka till mina gamla sätt och sätta på allt igen.

'Jag är fem fot två och jag skulle alltid driva tillbaka över 10 sten. Till slut blev jag bara uttråkad av det. Det var dags att ta mig själv i handen en gång för alla. '

Letitia visade sin nya smala figur på This Morning (Bild: ITV)

Under en period på fyra månader gick hon från 10 sten 4 kg till 8 sten 3 kg, och i processen tappade hon också fyra klädstorlekar.

'Jag brukade ta på mig en ny klänning och var glad när jag tittade i spegeln', sa hon efter att ha gjort sin egen fitness -DVD.

'Men så snart någon gav mig en komplimang, skulle jag alltid lägga mig själv.'

'Jag har inget emot att erkänna att jag nu känner mig mycket sexigare. Om du är bekväm med din kropp kommer du att känna dig mer sensuell. Jag kan också se mig själv i en bikini på en strand i sommar - och det blir en första, tro mig.

'Det kommer att skrämma mig ihjäl till att börja med, men det har att göra med att göra den mentala anpassningen om min nya form och storlek.

'Jag fotograferades i en crop top när jag gjorde DVD: n och det kändes så konstigt. Jag visste att min kropp såg bra ut, men jag hade inte haft en av dem sedan jag var 16 - och även då var det bara inomhus.

Sharons och Keanus kärleksaffär fick pulser att rasa (Bild: BBC)

Letitia gjorde en mycket välkommen återkomst till Albert 2012 - med Sharon som gjorde en explosiv comeback med sonen Dennis Rickman Junior.

Under de senaste åren har Letitia blivit en sexsymbol för många yngre män på grund av hennes karaktärs fling med en tonåring.

Sharon inledde en ångande affär med Keanu Taylor bakom maken Phil Mitchells rygg, medan paret älskade på köksbordet, äktenskapssängen och i en bil i The Arches.

De tjusiga scenerna fick verkligen tittarnas pulser att rasa och innebar att Letitia fick mycket uppmärksamhet.

'Tja, ibland när jag dyker in i min lokala lilla OneStop får jag väldigt konstiga blickar från unga pojkar, men de människor som jag har sett i mitt lilla lugna liv har verkligen tyckt om det,' sa hon till The Metro.

Letitia kommer att avslöja hemligheter från torget

Innan filmning på EastEnders stoppades på grund av coronaviruspandemin, filmade Letitia den ikoniska doof doof för den sista scenen som sändes.

12 homosexuella fotbollsspelare i Premier League

Det avslöjades att Sharon och bästa kompisen Ian Beale hade svindlat puben ur Phils händer i en dramatisk höjdpunkt.

Letitia kommer att återuppleva några av sina mest ikoniska ögonblick i serien, dela saftiga skvaller bakom kulisserna och avslöja några av seriens bäst bevarade hemligheter under veckans EastEnders: Secrets of the Square.

Tillsammans med andra originalkastmedlemmar och vän Adam Woodyatt kommer paret att reflektera över att börja på showen tillsammans som tonåringar, återkomma till klassiska scener (och klassiska hårdoser) och dela med sig av sina bästa historier bakom kulisserna.

Se Även: