De 7 bankkonton som betalar dig varje gång du spenderar pengar - hur allt fungerar

Nuvarande Konton

Ditt Horoskop För Imorgon

Få tillbaka pengarna när du spenderar med ditt nuvarande konto

Få tillbaka pengarna när du spenderar med ditt nuvarande konto(Bild: Getty)



Alla älskar att få något för ingenting, men visste du att du kan tjäna pengar genom att spendera det?



En koppling av större banker har löpande konton som ger dig cashback på vissa utgifter från kontot.



Men hur fungerar kontona? Och hur räknar du ut vilket som är bäst för dig?

Santander 123 löpande konto

Santanders 123 -konto betalar upp till 3% cashback på autogiro

Santanders 123 -konto betalar upp till 3% cashback på autogiro (Bild: PA)

Det kanske mest kända cashback -löpningskontot är Santander 123 -konto , som betalar antingen 1%, 2% eller 3% cashback på vissa autogiro som betalas via kontot.



Du kan få 1% på vatten- och rådsskatteräkningar, samt på de första £ 1 000 som betalas till din Santander -inteckning varje månad, med 2% som erbjuds för utgifter på energiräkningar och eventuella Santander -hemförsäkringsprodukter. Slutligen kan 3% tjänas på telefonräkningar, bredband och TV -paket.

Dessutom kan kontoinnehavare njuta av ”Återförsäljarerbjudanden”, vilket gör att de kan tjäna upp 15% cashback när de handlar med en rad återförsäljare när de använder sitt betalkort. Erbjudandena är skräddarsydda för dig, baserat på dina tidigare utgifter för bankkort i Santander.



Den cashbacken kan snabbt öka, medan det också är ett bra alternativ om du har en hel del kontanter på ditt konto och betalar 1,5% ränta på saldon på upp till 20 000 pund.

Det är dock viktigt att notera att det finns en månadsavgift på 5 £ för att ha kontot, vilket kommer att tappa in alla kontanter du gör. Du måste också betala in £ 500 i månaden för att kvalificera dig.

Kolla in cashback -kalkylator på Santanders webbplats för att se hur mycket du kan tjäna på kontot.

Läs mer

Skaffa ett bättre bankkonto
Santander sänker förmånerna på 123 -konto Varför behöver du tre bankkonton Banker som låter dig frysa ditt kort Hur man byter till en mycket bättre bank

Santander 123 Lite

Santander har också en lite version av sitt 123 löpande konto, som erbjuder cashback och en lägre månadsavgift men ingen ränta på saldon.

Precis som det befintliga 123 -kontot får 123 Lite -kunder upp till 3% cashback på hushållens räkningar.

Kontoinnehavare kan tjäna 1% på vatten- och rådsskatteräkningar, 2% på gas- och elräkningar och 3% på mobil-, bredbands- och hemtelefonräkningar.

Denna förmån är tillgänglig så länge kunder betalar in £ 500 i månaden, har två aktiva autogiro och loggar in på nät- eller mobilbank en gång var tredje månad.

Det har en lägre avgift på £ 1 i månaden, istället för £ 5 för det ursprungliga 123 -kontot.

Lloyds Bank/Bank of Scotland/Halifax vardagliga erbjudanden eller Cashback -tillägg

Både Lloyds Bank och Bank of Scotland kunder kan njuta av ett ”Everyday Offers” cashback -system.

I stället som Santander -systemet erbjuds användarna en mängd erbjudanden baserat på deras utgiftsvanor, med chansen att få 15% cashback från en mängd återförsäljare, inklusive Morrisons , Bara Ät och Nytt utseende .

Du måste helt enkelt aktivera tillgängliga erbjudanden när du loggar in på ditt nätbankkonto.

Halifax , som ingår i samma bankkoncern som Lloyds och Bank of Scotland, har sin egen version av detta system som kallas Cashback Extras, som fungerar på ungefär samma sätt.

Förra veckan tillkännagav Lloyds ett nytt incitament som en del av systemet, där användare får en engångsbackback-betalning när de tecknar en autogiro med vissa partners.

De första erbjudandena är för dem som tecknar kontrakt med mobilföretaget EE , som kommer att få £ 50, eller för dem som prenumererar på Ekonomiska tider , som kommer att få £ 30. Ytterligare affärer kommer att meddelas under de kommande månaderna

Dessa direktdebiterade cashback -erbjudanden är tillgängliga för Halifax och Bank of Scotland -kunder såväl som för dem med ett Lloyds -bankkonto.

NatWest/Royal Bank of Scotland Rewards -konto

Tjäna 2% i & apos; belöningar & apos; på en mängd direktdebiteringar med NatWest och RBS

Tjäna 2% i & apos; belöningar & apos; på en mängd direktdebiteringar med NatWest och RBS (Bild: Rex -funktioner)

NatWest och Royal Bank of Scotland erbjuda 'belöningar' till användare av sitt belöningskonto, vilket i huvudsak är cashback med ett annat namn.

Du tjänar 2% i 'belöningar' när du betalar någon av följande månadsräkningar med autogiro:

  • Rådsskatt
  • Energiräkningar
  • Vattenräkningar
  • Mobiltelefon
  • TV -paket
  • Bredband

Dessutom har du, precis som med de andra kontona vi tittat på, chansen att tjäna cashback när du handlar hos vissa återförsäljare personligen eller online, med dessa erbjudanden organiserade på en personlig basis beroende på var du vanligtvis använder ditt kort .

Belöningskontot ger dig tillbaka £ 2 i månaden, medan du också måste betala in £ 1500 i månaden för att kvalificera dig. NatWest räknar med att det genomsnittliga hushållet kan få £ 83 i belöningar om ett år.

hur man stoppar hösnuva omedelbart

Så snart ditt belöningssaldo är värt £ 5 kan du omvandla dessa belöningar till pengar som kan betalas in på ditt löpande konto eller användas för att betala av ditt NatWest -kreditkort.

TSB Classic Plus

De TSB Classic Plus kontot tillåter användare att tjäna upp till £ 10 i månaden i cashback. £ 5 erbjuds om de skapar två autogiro, med ytterligare £ 5 betalas om de gör minst 20 betalningar med sitt bankkort varje månad.

Det här kontot är också attraktivt om du letar efter en avkastning på ditt kreditsaldo, eftersom det erbjuder 3% ränta på saldon upp till £ 1500.

För att kvalificera dig måste du betala in £ 500 i månaden, medan du måste registrera dig för internetbank och papperslös korrespondens för att få den räntan.

Barclays Blue Rewards

Blue Rewards - ja, det låter lite smutsigt (Bild: PA)

De Barclays Blue Rewards schemat erbjuder användarna chansen att få £ 7 i cashback varje månad så länge de har två autogiro inrättade.

Ytterligare cashback erbjuds om du har en Barclays inteckning (£ 5 i månaden), Barclays hemförsäkring (upp till £ 3), livförsäkring (upp till £ 5) eller ett lån (£ 1).

Ytterligare cashback erbjuds när du handlar online med vissa partners, inklusive Glipa , B&Q och Toys R Us .

För att kvalificera dig måste du betala 800 £ till kontot varje månad, samt en månadsavgift på 3 £.

Co-op Bank Everyday Rewards

Äntligen finns det Co-op Banks vardagliga belöningar schema.

Användare kan få cashback på £ 4 i månaden, så länge de betalar in minst £ 800 i månaden, skapar fyra autogiro och loggar in på nätbank minst en gång om året.

Ytterligare 1,50 pund kan du tjäna varje månad genom att göra köp på ditt bankkort - du får 5 p för varje, upp till högst 1,50 pund.

Se Även: