10 köp som du förmodligen inte vet att du blir kreditkontrollerad för

Kreditvärdighet

Ditt Horoskop För Imorgon

Frustrerad med hjälp av dator

Långivare använder kreditpoäng för att avgöra vem som kvalificerar sig för ett lån eller kreditkort, och till vilken ränta(Bild: Getty)



Våra kreditpoäng har blivit den avgörande faktorn för våra finansiella liv, och vi pratar inte bara om att ansöka om inteckning, personligt lån eller en bil på finansiering - det kan till och med styra om du äger en mobiltelefon eller inte.



Ny forskning har avslöjat hur tusentals britter i hela Storbritannien är helt omedvetna om att de bedöms när det gäller förlängning av kassakrediter, betalar hushållsräkningar och till och med att hyra en lägenhet.



Och detta gäller månatliga försäkringspremiebetalningar, månatliga direktdebiteringar och månatliga eldebiteringar - med mer än hälften av befolkningen medgav att de inte var medvetna om att storebror kollade på deras trovärdighet, enligt Amigo Loans.

Mer allvarligt, en av fem personer är inte medvetna om att de är kreditkontrollerade när de ansöker om en inteckning, vilket innebär att de kanske inte bara avvisas, men de kan faktiskt skada deras kreditvärdighet, vilket gör det ännu svårare att hitta en inteckning inteckning - och dyrare .

Topp 10 finansiella transaktioner människor är inte medvetna om att de kreditkontrolleras



  1. Månatliga försäkringsbetalningar - 63%

  2. Gasautomatisk betalning - 56%



  3. Elektricitet direktdebitering - 56%

  4. Lägenhet hyra - 50%

  5. Mobiltelefon månadskontrakt - 37%

  6. Överträdelseförlängning - 49%

    jacqueline är en kändis
  7. Lagra kort - 42%

  8. Privatfinansiering - 37%

  9. Bilfinansiering - 27%

  10. Personligt lån - 24%

Amigo Loans avslöjade hela listan över finansiella transaktioner som människor inte visste att de skulle kreditkontrolleras för, och hyrde en lägenhet eller ett hus, ansökte om förlängning av kassakredit, tog ett butikskort och till och med ett personligt lån bland de största chockerna.

' Tusentals människor är helt omedvetna om att stora institutioner kontrollerar sin trovärdighet. De dagar då du bara skulle kontrolleras för en inteckning eller ett lån är sedan länge borta.

'Det som verkligen oroar är att människor oavsiktligt kan förstöra sin egen kreditpoäng, och som ett resultat kan stänga dörren till livsdrömmar som bostadsägande', förklarar Glen Crawford, VD på Amigo Loans.

Kreditförbättringstjänst Kreditförbättrare tittade på den typiska ränta en låntagare kunde - beroende på deras kreditbetyg - på ett personligt lån på 5 000 pund som betalades tillbaka över 36 månader.

LÅN

Att ta ett lån på dålig kredit kan resultera i att du betalar ut tusentals ränteavgifter

En låntagare med en ”Utmärkt” kreditpoäng, mellan 961 - 999, kan säkra en typisk ränta på 3,8% april, med månatliga räntebetalningar på 8,14 pund och total ränta som betalas under lånets löptid på 293,08 pund.

Men någon med en ”Mycket dålig” poäng, mellan 0 - 560, kan vanligtvis säkra en APR på 79,4%, med månatliga räntebetalningar en iögonfallande 162,96 pund i månaden och en total ränta på 5 866,60 pund över tre år. Det är ett iögonfallande 5.573,52 £ mer intresse.

Hannah Maundrell, chefredaktör Money.co.uk kommentarer: 'En anständig kreditpoäng är din nyckel till att kunna låna utan att betala ett hemskt belopp i ränta och kan göra eller bryta din chans att bli godkänd för en affär du behöver.

'Om du inte är försiktig med din kreditpoäng kan du allvarligt skada din chans att bli accepterad. Det är inte bara de stora grejerna, att få ett månadskontrakt på ett mobilavtal eller att sprida försäkringskostnaderna är beroende av att du har en kredithistoria som ser pålitlig ut så du måste gå försiktigt.

'Kreditbrott kan ligga kvar i ditt rekord i upp till 6 år så ett misstag kan kosta dig dyrt. Oroa dig inte om du helt enkelt missade en betalning, prata med företaget du är skyldig ASAP eftersom de kanske inte har meddelat kreditbyrån ännu - de gör det inte alltid direkt så det är värt ett försök.

'Det kan vara ett snabbt telefonsamtal och snabb betalning som sparar dig från en kreditfel som kommer att hålla kvar i åratal.'

Läs mer

Allt du behöver veta om kreditupplysningar
Hur du höjer ditt kreditbetyg Kontrollera din kreditupplysning gratis 5 myter om kreditupplysningar Vad banker ser när du ansöker om lån

Vad är bra & apos; och & apos; dålig & apos; kreditvärdighet?

'Kreditpoäng är en numerisk poäng på en glidande skala. Ju högre poäng du har, desto mindre riskabelt anses du vara, förklarar experterna på Experian.

Detta betyder inte att om du har en lägre poäng får du inte kredit - det betyder bara att villkoren i ditt kreditavtal kan vara mindre gynnsamma som de med en högre poäng, till exempel kan du få en låg kreditgräns eller tog ut en högre ränta.

En kreditpoäng är inte stenad. Det är en ständigt föränderlig enhet och när ditt ekonomiska beteende förändras, så förändras din kreditpoäng. Om du hanterar din ekonomi på ett ansvarsfullt sätt och du inte visar att du är beroende av kredit, kommer du troligen att ses av andra långivare som en säker satsning på ny kredit.

larry lamm och dam c

Som ett exempel kommer en Experian Credit Score att ligga mellan 0 och 999. En mycket dålig kreditpoäng anses vara något under 560 - medan en utmärkt poäng är uppåt 961.

En skadad kreditpoäng kan allvarligt påverka individens förmåga att låna från en långivare, särskilt en inteckning. Om din kreditpoäng är dålig indikerar det att du är mindre pålitlig när det gäller att betala tillbaka ett lån.

Hur kan jag räkna ut min kreditpoäng?

Tuffa tider betyder att bankerna blir ondare och strängare om vem de är beredda att låna ut till

Det finns en rad huvudreferensbyråer som låter människor kontrollera sina poäng innan de ansöker om kredit inklusive; Equifax , Erfaren , Callcredit , ClearScore , Credit Angel och Nodda .

Dessa kreditreferensbyråer lagrar data om miljontals britters finansiella verksamhet. De tjänar pengar genom att debitera företag, som banker, för att söka i dessa filer när människor ansöker om lån, kreditkort, bolån och så vidare.

Men de ger dig också chansen att se din rapport och korrigera eller bestrida eventuella felaktigheter, till exempel en adressändring, vilket kan spara dig en förmögenhet i extra avgifter senare.

Läs mer

Hur du ökar din kreditpoäng
Vad ska du göra om du står på en svartlista 5 enkla steg för att öka din kreditpoäng Fakta och myter om kreditpoäng 6 bästa kreditkort för dålig kredit

Hur du förbättrar ditt kreditbetyg

Det är viktigare än någonsin att du kontrollerar din kreditupplysning, förstår vad som påverkar din kreditpoäng och sedan gör den så knirrig som möjligt. Det ger dig en chans att få den inteckning, lån eller kreditkort - och till det allra bästa priset.

Undersökningar från CreditExpert visar att åtta av tio av oss tror att att misslyckas med en långivare kommer att skada hur andra gör poäng. Medan ett 'fotavtryck' av långivares sökningar registreras, är det inte så att de tackade nej till din kredit. Men om du snabbt ansöker någon annanstans kommer för många fotavtryck att sätta alarmklockor som ringer att du har ekonomiska svårigheter.

Cirka en fjärdedel av människorna tror att det inte kommer att påverka deras kreditbetyg att sakna inteckning eller kreditkortbetalning - men det här är två av de största negativa faktorerna för en kreditpoäng.

5 steg för att förbättra din kreditpoäng

Ett sätt att förbättra din poäng är att ta ut en kreditkort och gör regelbundna återbetalningar.

Du måste bygga upp en historik om hur du använder kortet och gör betalningar i tid VARJE månad. Betala tillbaka balansen varje månad för att öka din poäng utan att betala någon ränta.

Till exempel, köp bensin på den en gång i månaden och betala sedan av räkningen i sin helhet.

  1. Se till att du är registrerad på valsedeln på din nuvarande adress. Om du inte är det kan det orsaka förseningar när du ansöker om kredit, och vissa företag kan tacka nej till dig om de inte kan bekräfta var du bor.

  2. Se till att all information om din kreditupplysning är helt korrekt och uppdaterad. Tvist om det inte är det.

  3. Om du har haft tidigare kreditproblem och det fanns speciella omständigheter som att förlora ditt jobb, familjens död osv., Förklara detta i din rapport genom att lägga till ett meddelande om rättelse till eventuella sena betalningar från denna period.

  4. Om du hade ekonomiska länkar till andra personer som inte längre är relevanta (t.ex. en tidigare partner), be om att de tas bort från dina poster.

  5. Stäng konton som du inte längre använder. Mycket oanvänd kredit du kan få tillgång till utan ytterligare kontroller kan påverka ditt betyg negativt. Det kan också göra dig mer sårbar för bedrägerier.

  6. Finansiella band, till exempel en gemensam inteckning eller ett bankkonto med en partner, kommer att visas på din kreditrapport som en 'förening' till din andra hälft, förklarar James Jones, chef för konsumentfrågor på Experian. Att vara knuten till någon annan innebär att deras kreditvärdighet kan påverka din. 'Om du fortfarande är bunden ekonomiskt med en tidigare partner men du vet att du längre har en länk, kontakta kreditreferensbyråerna för att få föreningarna avbokade', tillägger han.

    vad är väderprognosen

Läs mer

Betala av dina skulder
Hur man tar sig ur skulden Få 60 dagar på dig att komma ikapp med betalningar Hur små skulder bryter oss Så här rensar du din kassakredit på 3 veckor

Se Även: