10 bäst betalande utomhusjobb - och 6 av dem betalar mer än den genomsnittliga brittiska lönen

Anställningsrätt

Ditt Horoskop För Imorgon

Byggare och arkitekt på byggarbetsplatsen

Byggproffs kan tjäna löner som når tusentals över riksgenomsnittet(Bild: Getty)



Brittiskt väder kan vara notoriskt temperamentsfullt, men om du kan modiga det finns det några fördelar att ha.



Och med förmåner menar vi löner som gränsar till 40 000 pund per år - och du får andas in frisk luft hela dagen varje dag - ja, ingen luftkonditionering någonsin om igen.



red light district Storbritannien

Vi har samarbetat med en global arbetsplats Verkligen att avslöja Storbritanniens tio högst betalande utomhusroller - från karriärer som gör att du kan lära dig på jobbet till andra som kräver långa grader - men det kan löna sig.

Roller som gör det till den heta listan inkluderar jobb inom vetenskap, sport, konstruktion och till och med film, och sex av dem betalar mer än den genomsnittliga brittiska lönen - som Office for National Statistics för närvarande säger ligger på 27 271 pund.

De två bäst betalande rollerna - miljöchef och senior landskapsarkitekt - betalar en genomsnittslön på nästan 37 000 pund per år - det är nästan en tredjedel över nationell lön.



Topp 10 bäst betalande utomhusjobb

Källa: Faktiskt

Bill Richards, verkställande direktör på Indeed sa: 'I vår lista ser vi en mängd olika utomhusroller som erbjuder bra alternativ till 9-5 skrivbordsjobb.



'Inte bara betalar dessa roller bra, de erbjuder också mobilitetsnivåer och flexibilitet som efterfrågas av den moderna arbetssökande.

Arbetare är ute efter inte bara en lukrativ lön utan också ett flexibelt schema (Bild: Getty)

'Ytterligare fördelar som frisk luft, en icke-stillasittande livsstil och ett flexibelt schema kan alla hjälpa anställda att uppnå en bra balans mellan arbete och liv.'

Faktas data visar också att flexibilitet blir allt viktigare för den moderna arbetssökande.

jamie cullum och sophie dahl

Det här är inte bara en trend i Storbritannien - rekord visar att sökningar efter & apos; flexibelt arbete & apos; har hoppat 42% sedan 2013 på nio av 12 stora marknader.

Läs mer

Tips för att få ett nytt jobb
De 25 bästa jobben i Storbritannien Hur man avslutar jobbet bra Ursäkter för att få ledigt för en intervju De vita lögnerna som kan kosta dig ett jobb

I Storbritannien är antalet sökningar efter fraser som & apos; remote & apos ;, & apos; home & apos; och & apos; flexibel & apos; är alla år för år 2017.

Ny teknik gör det lättare för arbetare att hålla kontakten mellan olika platser, och som ett resultat tappar fler av dem intresset för den traditionella 9 till 5 -modellen.

Faktum är att ett ökande antal arbetare nu vill fastställa sitt eget schema, organisera sina egna prioriteringar och få arbetet gjort på sina egna villkor.

Richards tillade: ”Den traditionella kontorsmiljön blir mindre tilltalande för yngre generationer av arbetare - men de som är intresserade av en utomhuskarriär bör komma ihåg att vädret är en central men ändå oförutsägbar variabel när man är utomhus.

'Utomhusroller är också kända för att omfatta omfattande resor, i vissa fall eller kräva övertid. Detta kan vara en spännande möjlighet för vissa arbetssökande, medan det för andra kommer att innebära att ge upp en bekväm rutin. '

Läs mer

jag är en kändis 2012
Bli egenföretagare
Hur jag tjänar en förmögenhet genom att baka eBay business insider hemligheter Hur man gör det som frilansare Hur får man en inteckning när man är egenföretagare

Att arbeta utomhus - dina rättigheter förklarade

Health and Safety Executive (HSE) reglerar lagen om hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. Det beskriver typer av risker efter jobbtyp , till exempel roller inom konstruktion och teknik, och den praxis din arbetsgivare bör vidta för din säkerhet.

Det är viktigt att notera:

katya jones och sean walsh
  • Enligt arbetsplatsföreskrifterna (hälsa, säkerhet och välfärd) 1992 måste din arbetsgivare hålla en rimlig temperatur på arbetsplatsen - även om ingen specifik högsta temperatur har fastställts av statliga tillsynsmyndigheter. Det & rimliga & apos; nivå beror på arbetsplatsens art, till exempel ett bageri, ett kontor eller ett lager.

  • Arbetsgivare måste göra en riskbedömning för sina anställdas hälsa och säkerhet för att bedöma och kontrollera risker på arbetsplatsen.

  • Arbetsgivare måste i varje bedömning inkludera riskerna med utomhusarbete.

Läs mer

Anställningsrätt
Vad är minimilönen? Förstå noll-timmars kontrakt Vad ska du säga till din chef att du är sjuk Vad ska jag göra om du är överflödig?

Vid arbete utomhus måste arbetsgivaren följa följande riktlinjer:

  • Lämplig personlig skyddsutrustning måste utfärdas.

  • Arbetare måste vara medvetna om temperaturnivåer och kunna känna igen symptom på värme / kyla.

  • Arbetsgivaren måste överväga att införa fler, kortare vilopauser och uppmuntra anställda att ta kalla drycker under varmt väder och varma drycker under kallt väder.

Se Även: